Linda Stuhaug

Annonse

26. mars 2015

Sukkerfri, heimelaga smil sjokolade

Sukkerfri, heimelaga smil sjokolade
Hei!
Det er torsdag og helga, for å ikkje snakke om påska nærmer seg fort. Det passa å komme med litt sukkerfri og sunnere alternativer til snacks. Etterkvart kjem eg med eit oppsummeringsinnlegg med sunnere påskesnop, med masse oppskrifter og oversikt over allergier/intoleranser – alltid kjekt med slike temainnlegg!
Håper karamellfylte sjokolader, som smil sjokolade kan friste –
Innlegget inneholder annonselenker.
Du trenger, ca. 12 store biter 60 g sukkerfri sjokolade 1 dl vikingmelk (usøtet), evt. fløte 15 g sukrin gold 10 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning
Framgangsmetode 1. Start med å lage den flytande karamellmassen. Ha vikingmelk, sukrin gold og yaconsirup i en bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen ca. 5 minutter. Massen skal bli karamellfarga med litt tjukkare, men likevell flytande konsistens. Sett til avkjøling. Du kan og koke massen i kjele, det tar litt lengre tid.
2. Smelt sukkerfri sjokolade (gjerne med 1 ts cocosa for å få den enklere å jobbe med), hell ei skei i formbare konfektformer og bre godt oppover kantane. Sett i frysaren til avkjøling 5-10 minutter.
3. Visp opp karamellmassen. Er den for tjukk kan du spe på med litt vikingmelk til passe konsistens. Hell i sjokolade»koppene» med eit par millimeter igjen øverst.
4. Bruk resten av den smelta sjokoladen til å dekke godt over karamellen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna.
5. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap.
Tips! Kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og maldonsalt er kanongod, så ha gjerne litt maldonsalt i sjokolade»koppen» før du fyller med karamellmassen for litt ekstra smak. Setter virkelig prikken over i-en!
Nyt sjokoladelykken1

Hei!

Det er torsdag og helga, for å ikkje snakke om påska nærmer seg fort. Det passa å komme med litt sukkerfri og sunnere alternativer til snacks. Etterkvart kjem eg med eit oppsummeringsinnlegg med sunnere påskesnop, med masse oppskrifter og oversikt over allergier/intoleranser – alltid kjekt med slike temainnlegg!

Håper karamellfylte sjokolader, som smil sjokolade kan friste –


Innlegget inneholder annonselenker.

Du trenger, ca. 12 store biter
60 g sukkerfri sjokolade
1 dl vikingmelk (usøtet), evt. fløte
15 g sukrin gold
10 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning

Framgangsmetode
1. Start med å lage den flytande karamellmassen. Ha vikingmelk, sukrin gold og yaconsirup i en bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen ca. 5 minutter. Massen skal bli karamellfarga med litt tjukkare, men likevell flytande konsistens. Sett til avkjøling. Du kan og koke massen i kjele, det tar litt lengre tid.

2. Smelt sukkerfri sjokolade (gjerne med 1 ts cocosa for å få den enklere å jobbe med), hell ei skei i formbare konfektformer og bre godt oppover kantane. Sett i frysaren til avkjøling 5-10 minutter.

3. Visp opp karamellmassen. Er den for tjukk kan du spe på med litt vikingmelk til passe konsistens. Hell i sjokolade»koppene» med eit par millimeter igjen øverst.

4. Bruk resten av den smelta sjokoladen til å dekke godt over karamellen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna.

5. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
Kombinasjonen mellom sjokolade, karamell og maldonsalt er kanongod, så ha gjerne litt maldonsalt i sjokolade»koppen» før du fyller med karamellmassen for litt ekstra smak. Setter virkelig prikken over i-en!

Nyt sjokoladelykken1

Annonse

4 Kommentarer

M

Marita

15. juni 2020

Er denne oppskriften glutenfri??:)

Linda Stuhaug

16. juni 2020

Ja 🙂

S

Sandra

5. desember 2020

Kan man bruke sukrinsirup gold istedenfor yaconsirup?

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg