15 oppskrifter på sukkerfri og sunnere påskegodt

Hei alle sammen!

Påskedagane nærmer seg og det betyr påskesnop, påskeegg, påskefrukost, påskelunsj, påskesamlinger, påskefest, påskemiddag, påskedessert, påskekake også vidare… Det kan blir for mykje av det gode, og innimellom kan det vere greit med nokre sukkerfri og sunnere alternativ til påskegodt! Enten om man vil det sjølv, eller om man faktisk må ta hensyn til sukker, gluten eller melk. Derfor har eg laga eit oppsummeringsinnlegg med 15 av mine beste og mest populære snoperier!

Alle søtsakene er merka, og oppskriftene kommer under bilde. For enda meir informasjon og alternative ingredienser må man klikke seg vidare til originalinnlegget ved å trykke på bildet –

KINDEREGG MED MELKEKREM
Uten tilsatt sukker og gluten


Innlegget inneholder annonselenker.

Kinderegg med melkekrem
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade, eg bruker cavalier sitt merke med crisp
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper steviadråper vanilje eller vaniljeessens
Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kun om du har

? Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

? Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.

? Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noken millimeter øverst. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.

MARSIPANKULER
Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk med melkefri sjokolade

Marsipankuler, 15 mellomstore
110 g mandler
3 store, saftige dadler – 60 g uten stein
3 dråper mandelessens
En klype salt
Evt. 20-30 sukkerfri sjokolade

? Kjør ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender til en jevn og smuldrette masse. Form til kuler mellom hendene, dypp evt. i smelta sjokolade om du ønsker det. Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

SEIGE SNICKERSTRØFLER
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Seige snickerstrøfler, 10-12 stk
4 store, saftige dadler – ca 80 g uten stein
40 g salte peanøtter
15 g havregryn, kan sløyfes eller bruk valgfri tørrvare
1 ss, 15 g kakao
En klype salt

? Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse. Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det.

? Sett i fryseren en time, da er dei spiseklare. Snickerstrøflene kan fint oppbevares i fryseren og tine eit par minutter i romtemperatur før servering, da smaker dei best. Dei står seg i vekesvis!

VANILJEFUDGE
Uten tilsatt sukker og gluten, alternativt laktosefri og melkefri

Vaniljefudge, 10-12 biter
2 dl vikingmelk (usøtet)
40 g sukrin gold, evt. sukrin
1/2 vaniljestang, kan sløyfes
10 g ekte smør eller cocosa
15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning

? Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

? Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er alfa omega. Hell massen over i silikonformer, sett i frysaren over natta.

? Vaniljefudgen kan fint oppbevares i frys, da står den seg i vekesvis. La stå litt i romtemperatur før servering, ellers kan du servere den rett fra kjøleskap.

YOGHURTNØTTER
Uten tilsatt sukker og gluten

Yoghurtnøtter
50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter
35 g sukkerfri kvit sjokolade, eg bruker merket cavalier med crisp
15-20 g cocosa
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis
Gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller 2-3 dråper stevia vanilje

? Smelt sukkerfri sjokolade og cocosa over kokande vannbad, rør deretter inn philadelphia og søtning. Vend inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg – bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen.

? Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over. Oppbevar nøttene i kjøleskapet til servering – dei holder seg eit par dager, men etterkvart vil då nøttene bli mjuke. Rist gjerne nøttene i ei tørr steikepanne først, da blir dei ekstra crunchy og smakfulle.

SEIGE BROWNIESTRØFLER
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Seige browniestrøfler
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g valgfrie nøtter
1 ss, 15 g kakao
En klype salt
Evt. 15 g valgfri tørrvare

? Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse. Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det.

? Sett i fryseren en time, da er dei spiseklare. Browniesrøflene kan fint oppbevares i fryseren og tine eit par minutter i romtemperatur før servering, da smaker dei best. Dei står seg i vekesvis!

OREOKJEKS
Sukkerfri

Sukkerfri oreokjeks, 12-15 stk
60 g romtemperert smør
70-80 g speltmel
25 g kakao
40 sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts bakepulver
1 egg
En klype salt

? Sett ovnen på 175 grader. Veg opp alle dei tørre ingrediensene, og miks sammen med egg og smør med en handmikser. Trill til kuler og trykk flate på en bakepapirkledd langpanne.

? Steik kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter – steiketida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis! Dei skal ikkje bli svidde, men trenger å steikast lenge nok for å bli crunchy. Avkjøl kjeksene på rist, det er først når dei er kalde at dei blir sprø.

Oreofyll
150 g philadelphia
50 g sukrinmelis
Ett dryss ekte vaniljepulver eller noken dråper stevia vanilje / vaniljeessens

? Miks sammen ingrediensene til ostekremen, og smak til om du ønsker den søtere eller friskere. Ha ei lita ske med ostekrem på en oreobunn, og klem forsiktig sammen med topplokk. Oppbevar kjølig – men ikkje for lenge, for då vil dei bli mjukare.

OREOKULER
Sukkerfri

Sukkerfri oreokuler
50 g oreokjeks, uten fyll
50 g philadelphia light
20-25 g sukrinmelis
10-15 g kakao
Sukkerfri sjokolade

? Knus oreokjeksa i en foodprosessor / blender til dei er smuler. Evt. kan du ha litt småbiter igjen om du ønsker små kjeksbiter i oreokulene. Bland inn kakao og sukrinmelis, etterfulgt av philadelphia. Miks til en jevn, tjukk masse, sett gjerne litt til avkjøling.

? Trill massen til kuler og dypp i smelta sjokolade. Sett kulene i til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. La dei stå minst en times tid kaldt før servering så oreokulene får sette seg skikkelig.

SEIGE KRANSEKAKESTENGER
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Kransekakestenger
? 100 g mandler
? 3 store, saftige dadler, (60 g uten stein)
? 2 dråper mandelessens
? Bittelitt salt
? 40 g sukrinmelis
? 1/2 eggekvitte, evt. en skvett vatn

Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til alt er heilt smuldrette. Vend inn mandelessens, salt og sukrinmelis før du tilsetter litt og litt av en eggekvitte for å få riktig konsistens. Det skal bli en smidig deig som du kan forme til kransekakestenger uten at den klisser så masse, får du for masse eggekvitte kan du evt. spe på med litt tørrvare (mandelmel er godt eksempel).

Rull opp kransekakestenger, ha dei over på bakepapirkledd langpanne og steik på 180 grader til dei er gylne i fargen, ca. 8-12 minutter. La dei bli heilt avkjølte. Pynt evt. opp med smelta sjokolade.

NØTTEKUBER
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Du trenger
70 g (glutenfri) havregryn
100 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter
30 g cocosa, evt. ekte smør
40 g sukrin gold
20 g sukrinmelis
En skvett vatn, ca. 0,2 dl
1 ss honning eller yaconsirup
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel

? Rist nøttene og havregrynene i ei tørr steikepanne på middels varme. Det skal begynne å lukte litt godt, og bli gylnere i fargen.

? Ha cocosa i en liten kjele sammen med vatn, sukrin gold, sukrinmelis og honning. La det få eit lite oppkok og smelte godt sammen. Ha over i en bakebolle. Vend inn nøtteblandinga og maldonsalt med en slikkepott. Ha blandinga over i en liten form/matboks med matpapir. Avkjøl i kjøleskap.

? Etter noken timer til avkjøling har nøttekubene satt seg og blitt sprø. Da er det berre å skjære eller knekke dei opp i passelige biter. Oppbevar i lufttett boks eller pakk inn i bakepapir.

SJOKOLADEFUDGE
Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri

Sukkerfri sjokoladefudge
? 2 dl vikingmelk (usøtet)
? 40 g sukrin gold
? 10 g ekte smør, evt. cocosa
? 20 g sukkerfri, mørk sjokolade, eks. denne
? En klype salt

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Hell massen over i silikonformer og la den avkjøle seg i frysaren, dette tar rundt 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap – dei kan også stå vekesvis i fryseren, men tin dei litt før servering.

KARAMELLTRØFLER
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Karamelltrøfler, 10 stk
4 dadler, store og saftige (fjern stein)
35 g valnøtter, evt. andre nøtter
Evt. 15 g tørrvare – f.eks havregryn, kokosmel, proteinpulver
En klype salt

? Ha ingrediensene i en foodprosessor / kraftig blender og kjør til en seig, klumpfri masse. Du kan vende inn hakka nøtter, sukkerfri sjokoladebiter eller tørka bær om du ønsker det – men eg gjorde det ikkje denne gangen.

? Trill til passelig store kuler og la dei stå kaldt – gjerne fryser en times tid før servering, så dei blir seige og gode. Oppbevar i frys eller kjøleskap.

SMIL SJOKOLADE
Uten tilsatt sukker og gluten

Smil sjokolade, ca. 12 store biter
60 g sukkerfri sjokolade
1 dl vikingmelk (usøtet), evt. fløte
15 g sukrin gold
10 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning

? Start med å lage den flytande karamellmassen. Ha vikingmelk, sukrin gold og yaconsirup i en bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen ca. 5 minutter. Massen skal bli karamellfarga med litt tjukkare, men likevell flytande konsistens. Sett til avkjøling. Du kan og koke massen i kjele, det tar litt lengre tid.

? Smelt sukkerfri sjokolade (gjerne med 1 ts cocosa for å få den enklere å jobbe med), hell ei skei i formbare konfektformer og bre godt oppover kantane. Sett i frysaren til avkjøling 5-10 minutter.

? Visp opp karamellmassen. Er den for tjukk kan du spe på med litt vikingmelk til passe konsistens. Hell i sjokolade"koppene" med eit par millimeter igjen øverst.

? Bruk resten av den smelta sjokoladen til å dekke godt over karamellen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap.

BOUNTY
Uten tilsatt sukker, gluten og melk

Sukkerfri bounty
60 g kokoskrem, den stive delen av kokosmelk du får når boksen står kjølig
30-45 g kokosmasse
2-3 ts, 10-15 g sukrinmelissmak til!
5 steviadråper vanilje / vaniljeessens
Sukkerfri (og evt. melkefri) sjokolade

? Veg opp alle ingrediensene utenom sukkerfri sjokolade i en bolle. Miks sammen, eg brukte miksmaster, til en jevn masse. Smak til kor søt du ønsker den, og juster deretter. Eg fordelte kokosmassen i hjerteforma silikonformer, men du kan og bakepapirkle en liten firkanta form.

? Sett i fryseren en times tid så den får satt seg skikkelig. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og pynt bountyen slik som du ønsker! Sett kjølig til sjokoladen er stiva, og oppbevar i kjøleskap til servering.

PEANØTT PROTEINBITER
Sukkerfri, glutenfri, melkefri

Peanøtt proteinbiter
50 g peanøttmel
20 g sukrinmelis
1/4 ts salt
1-2 ss vatn
Sukkerfri (og evt. melkefri) sjokolade
15 g crunchy peanøttsmør
10 g smelta cocosa – evt. ekte smør

? Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt.

? Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt. Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. "Deiga" skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane.

? Del opp i ønska størrelse og form og pynt med smelta sjokolade om du ønsker det. Sett kaldt i minimum en time før servering.Håper du fant søtsaker som frista!

Er du på utkikk etter anna snack, snop, kaker eller desserter så kan du bruke søkefeltet eller menyen for dei ulike kategoriane 🙂 Har du spørsmål om oppskrifter er det berre å spørre i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. lykkebobla

  Åh, her var det mye godt. Nå gleder jeg meg til å lage påskegodt 🙂

 2. Line Leknesund

  Så mye godt 🙂 God påske!

 3. Armonia

  Kjempe mye digg! 🙂 Men du, jeg lurer litt på hva slags bolle jeg kan bruke til fudge i mikrobølgeovn. Prøvde en gang tidligere, men da smelta bolla! Fungerer sånne hvite boller fra IKEA dette mon tro? Det står at de tåler mikro, men at man varmer maten opp til 100.c… Blir vel kokende denne karamellklissen?? Og er det ca 750 watt du har på?

 4. Jeanette

  hei:) Hvor får du kjøpt alle ingrediensene?:)

 5. Linda Marie Stuhaug

  Jeanette: Her er masse dagligvare, men sukrinvariantane og cocosa få du på x-life.no, helsekostbutikker eller dagligvare med godt utvalg 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Armonia: Du må bruke en bolle som tåler sterk varme, kva merke og type kan eg ikkje svare på – er ikkje sikkert slike IKEA boller fungerer. Karamellmassen blir kokande ja 🙂 Watt veit eg ikkje, får ikkje stilt det inn på min mikro.

 7. Linda Marie Stuhaug

  Line Leknesund: Takk for det, og god påske til deg også 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  lykkebobla: Så bra! Her er det masse å velge i 🙂

 9. Såå mye godt Linda!! 😀 Super flink er du :))

 10. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk Monika, veldig hyggelig 🙂

 11. Camilla

  Hei Linda! jeg bare lurer på om det er mulig å bruke noe annet isteden for sukkerfri hvit sjokolade i yoghurtnøttene? får ikke tak i sukkerfri hvit sjokolade nå:( Er det mulig å bruke frø fra vaniljestang isteden for stevia vanilje essens? de hadde ikke flere av dem på sunkost idag;((

 12. Julie @ WolfItDown

  Har skrevet ned et par av disse ja! Laget hjemmelaget marsipan i dag – det ble så godt 😀 Seige kransekake stenger står også på listen ^ ^ GOD PÅSKE 😀 xx

 13. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Seige kransekakestenger er SÅ gode! Dei må du få prøvd snart altså 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Yoghurtnøttene blir overhode ikkje det samme uten, trur dessverre det er vanskelig å få riktig smak og konsistens uten. Du kan jo berre droppe sjokoladen og bruke litt meir søtning, men det blir som sagt ikkje det samme..