Søtpotetkake med sjokoladebiter

Heisann alle sammen!

Søtpotet er fortsatt i vinden, så idag tenkte eg å dele oppskrift på supergod søtpotetkake med sjokoladebiter. Denne passer like godt som mellommåltid, før/etter trening, kvardagskos, turmat, til kaffikoppen eller som eit sunnere alternativ til kake. Er du glad i søtpotet kan eg garantere at den faller i smak!

Søtpotetkaka er uten tilsatt sukker, gluten, melk, i tillegg er den mektig og enkel å variere –


Lenkene i innlegget er sponsa.

Søtpotetkake med sjokoladebiter
1 søtpotet på ca. 300 g
20 g sukrin gold
20 g sukrin+
40 g (glutenfritt) havremel
30 g bokhvetemel, eller anna meltype
2 egg
1 dl vatn
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
Sukkerfri hakka sjokolade – eg brukte 70% mørk

Først må søtpoteta bakes, det kan du gjere ved å dele den i 3-4 biter og sette i mikroen 5-10 minutter, til den er mør. Du kan også bake den i ovnen, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn i en foodprosessor/blender.

Tilsett eg og tørrvarer, miks godt og vend til slutt inn sjokoladebiter med en slikkepott. Eg hadde også sjokoladebiter på toppen.

Hell røra i smurt form på 20, evt. 22 cm i diameter. Steik på 175 grader i 25-30 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl, oppbevar kaka i kjøleskap.

Tips & alternativer
– For melkefri kake bruker du sukkerfri og melkefri sjokolade.
– Du kan gjerne bruke anna søtning tilsvarande 60 g sukker.

Utrulig saftig og god på smak. Som varm smelter sjokoladebitene i munnen, som kald gir det ekstra crunch – begge deler like godt!

Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. kan du anbefale en melkefri og sukkerfri sjokolade? 🙂

  2. Ser veldig god ut..og søtpotet har jo god smak…men at en kan bruke det i kaker ..har jeg ikke engang tenkt på…men nå vet jeg jo at det funker bra :)))

  3. Linda Marie Stuhaug

    annebe: Søtpotet er fantastisk å bruke å kaker, muffins, pannekaker og lignande. Gir både smak, saftighet, luftighet og supert sluttresultat 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Amalie: Eg husker dessverre ikkje merket på sjokoladen, men eg har tidligere brukt mellommørk og mørk sukkerfri og melkefri sjokolade, den kjøpte eg på helsekostbutikk 🙂

  5. Komdeguta

    Denne har jeg lyst til å teste ! Det tror jeg vil passe perfekt i min nye hverdag!!!

  6. hei, jeg har testet denne oppskriften i dag, i tillegg til søtpotetmuffinsene. kjempegode! men de blir helt flate! brukte en form på 24cm på kaken. Hva kan være grunnen til at de blir helt flate?

  7. Ser såå fristende ut denne kaka Linda!! 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Knallgod var den! Blei noken stykker å løpet av dei dagane den stod i kjøleskapet 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    :): Bruker du form på 24 cm skjønner eg den er flat, eg har jo brukt 20 cm som det står i innlegget:)

  10. Linda Marie Stuhaug

    Komdeguta: Så bra! Håper det smaker 🙂

  11. kan man dampe/koke søtpoteten før man moser den? Istedenfor å bake den i ovn? (jeg har ikke mikro)

  12. Litt vågalt å lage denne når jeg aldri har smakt søtpotet før engang, men den ble veldig saftig og god uten å være alt for søt, men veldig mektig….. Tipper det blir et stykke til morgenkaffen i morgen også ? Tusen takk for mange inspirerende og gode oppskrifter – bruker de flittig ???

  13. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Så hyggelig at søtpotetkaka falt i smak Monica 🙂 Søtpotet er mektig, så det holder gjerne med en liten bit! En glede å inspirere, håper eg kan fortsette med det 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    a: Det kan du, men da trekker poteta til seg veldig masse væske, og smaken blir redusert. Dropp vatn i deiga i tilfelle, og juster heller med væske på slutten om det er nædvendig 🙂

  15. Jeg baker søtpoteten i ovn, på 200 grader, og det fungerer helt fint 🙂 tilsatte ca 20 gram kakaopulver i oppskriften, så fikk en knallgod sjokoladekake! Super oppskrift!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Vic: Det fungerer topp å bake søtpoteta i ovnen, eg har berre som regel ikkje tålmodighet til det 🙂 Så bra oppskrifta falt i smak!

  17. Tror du jeg kan droppe vann og heller bruke kokt søtpotet? 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Det skal gå fint 🙂

  19. Christine

    Den 1 dl som står i oppskriften, er den uteom den 1 dl som skal kjøres sammen med søtpoteten? litt knotete spørsmål…lurer vel egentlig på om det tilsammen er 2 dl vann i oppskriften? 🙂

    1. Hei! Du skal kun bruke 1 dl vatn, altså den som står i ingredienslista.
      Lykke til 🙂

  20. Hei, kan denne lages uten egg også?

    1. Nei, da må du bruke en erstatning for egget.