Linda Stuhaug

Annonse

6. april 2015

Søtpotetkake med sjokoladebiter

Søtpotetkake med sjokoladebiter
Heisann alle sammen!
Søtpotet er fortsatt i vinden, så idag tenkte eg å dele oppskrift på supergod søtpotetkake med sjokoladebiter. Denne passer like godt som mellommåltid, før/etter trening, kvardagskos, turmat, til kaffikoppen eller som eit sunnere alternativ til kake. Er du glad i søtpotet kan eg garantere at den faller i smak!
Søtpotetkaka er uten tilsatt sukker, gluten, melk, i tillegg er den mektig og enkel å variere –
Lenkene i innlegget er sponsa.
Søtpotetkake med sjokoladebiter 1 søtpotet på ca. 300 g 20 g sukrin gold 20 g sukrin+ 40 g (glutenfritt) havremel 30 g bokhvetemel, eller anna meltype 2 egg 1 dl vatn 1 ts bakepulver 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme Sukkerfri hakka sjokolade – eg brukte 70% mørk
Først må søtpoteta bakes, det kan du gjere ved å dele den i 3-4 biter og sette i mikroen 5-10 minutter, til den er mør. Du kan også bake den i ovnen, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn i en foodprosessor/blender.
Tilsett eg og tørrvarer, miks godt og vend til slutt inn sjokoladebiter med en slikkepott. Eg hadde også sjokoladebiter på toppen.
Hell røra i smurt form på 20, evt. 22 cm i diameter. Steik på 175 grader i 25-30 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl, oppbevar kaka i kjøleskap.
Tips & alternativer – For melkefri kake bruker du sukkerfri og melkefri sjokolade. – Du kan gjerne bruke anna søtning tilsvarande 60 g sukker.
Utrulig saftig og god på smak. Som varm smelter sjokoladebitene i munnen, som kald gir det ekstra crunch – begge deler like godt!
Håper det frister 🙂

Heisann alle sammen!

Søtpotet er fortsatt i vinden, så idag tenkte eg å dele oppskrift på supergod søtpotetkake med sjokoladebiter. Denne passer like godt som mellommåltid, før/etter trening, kvardagskos, turmat, til kaffikoppen eller som eit sunnere alternativ til kake. Er du glad i søtpotet kan eg garantere at den faller i smak!

Søtpotetkaka er uten tilsatt sukker, gluten, melk, i tillegg er den mektig og enkel å variere –


Lenkene i innlegget er sponsa.

Søtpotetkake med sjokoladebiter
1 søtpotet på ca. 300 g
20 g sukrin gold
20 g sukrin+
40 g (glutenfritt) havremel
30 g bokhvetemel, eller anna meltype
2 egg
1 dl vatn
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
Sukkerfri hakka sjokolade – eg brukte 70% mørk

Først må søtpoteta bakes, det kan du gjere ved å dele den i 3-4 biter og sette i mikroen 5-10 minutter, til den er mør. Du kan også bake den i ovnen, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og kjør til en klumpfri søtpotetmos med 1 dl vatn i en foodprosessor/blender.

Tilsett eg og tørrvarer, miks godt og vend til slutt inn sjokoladebiter med en slikkepott. Eg hadde også sjokoladebiter på toppen.

Hell røra i smurt form på 20, evt. 22 cm i diameter. Steik på 175 grader i 25-30 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl, oppbevar kaka i kjøleskap.

Tips & alternativer
– For melkefri kake bruker du sukkerfri og melkefri sjokolade.
– Du kan gjerne bruke anna søtning tilsvarande 60 g sukker.

Utrulig saftig og god på smak. Som varm smelter sjokoladebitene i munnen, som kald gir det ekstra crunch – begge deler like godt!

Håper det frister 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg