Heimelaga fiskekaker med krema fiskesaus

Hei!

Påska er over for denne gang, og fisk har vell ikkje stått høgst på menyen desse dagane. Kva med fisketirsdag idag? Kan eg friste med heimelaga fiskekaker?

Fiskekaker er utrulig raskt og enkelt å lage, men krever riktige råvarer med riktig temperatur. Eg har laga en smakfull variant med kvitløk og spinat, men det kan fint droppes om du ønsker dei meir nøytrale. Ellers kan du fint tilføre andre grønnsaker eller urter for smak og konsistens!

Glutenfri og kan fint lages melkefri –

Du trenger, ca. 8-10 stykker
600 g kvit fisk, eg brukte torsk
2,5 dl valgfri melk
1 ts salt
1 ss potetmel
Eit dryss pepper og muskat
2 fedd kvitløk
1 neve spinat


Slik gjer du:

Det er viktig at fisken ikkje er fryst, men kald før du lager fiskefarsen. Kjør fisk og salt seigt i foodprosessor, spe forsiktig med valgfri melk til en jevn farse. Tilsett potetmel, rør godt og vend til slutt inn krydder, pressa kvitløk og hakka spinat.

Form farsen til fiskekaker og steik på middels varme i litt smør til en gyllen farge. Server med det tilbehøret du ønsker!

Som valgfri melk brukte eg kokosmelk light for fyldighet, smak og melkefri variant, men man kan også bruke anna melk, eller evt. en blanding av melk og fløyte.

Mitt valg av tilbehør falt på stekte potetbåter, brokkoli, gulerøtter og verdens beste krema fiskesaus! Fiskesausen har eg delt oppskrift på før, for den er en slager til laks i heimen – men eg deler gledelig oppskrifta på nytt.

Krema fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett eller orignial
0,5-1 dl melk (kjem an på kva type creme fraiche du bruker)
1 terning fiskebuljong
2 ss soyaaus
1 ss (friske) urter, kan sløyfast
Krydder etter smak

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, la småkoke i 4-5 minutter til fiskebuljongen har løyst seg godt opp. Smak til med krydder, eg pleier å bruke grovkverna chili og pepper. Serveringsklar!

Du kan fint lage melkefri fiskesaus ved å bruke kokosmelk framfor creme fraice, og valgfri melk.

God til dei aller fleste fisk- og skalldyrmiddager som passer å ha saus til.

God middag, håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

39 kommentarer

  1. PinkLadyXoXo

    Dette så bare lekkert ut!

  2. Christine R.Kjennerud

    dette så superdigg ut! 🙂 Nå veit jeg hva det blir til middag her i dag!

  3. spisogspar

    Det ser utrolig godt ut! Må jammen prøve den krema fiske sausen!

  4. Hei Linda, du har så mange inspirerende og gode oppskrifter! Jeg har derfor et spørsmål til deg.. Jeg har en kjæreste som ikke liker fisk noe særlig. Laks går fint, så dette har jeg fått innført i hverdagen, men sliter med hvit fisk og fiskekaker (som jeg elsker). Lurer på om du har et forslag til hvordan jeg kan lage fiskekakene med litt mindre innhold av fisk men samtidig at de er sunne og gode? Hva jeg evt. kan bruke som erstatning?

  5. Madeleine

    det så kjempe godt ut =)

  6. Karoline H

    Hei! Jeg lurte på om du kanskje ville lage en innlegg om foodprossesor (evt. vs. blender /stavmikser), siden foodprossesor/ de andre blir brukt i nesten hver av rettene 😀 fint å vite fordeler og ulemper, og hva man MÅ ha osv.

  7. Charlotte

    Ååå, dette så skikkelig godt ut! Du er så flink og inspirerende!! 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Tusen takk Charlotte 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Karoline H: Hei! Foodprosessoren eg bruker er eldgammel og selges ikkje på markedet lenger, så det blir litt vanskelig å tipse på den fronten… Man kommer langt med foodprosessor og miksmaster, det er stort sett det eg bruker 🙂 Men veldig godt tips altså!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Kanongode 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Hanna: Heisann Hanna! Tusen takk for hyggelige ord 🙂 Kva med å bruke 50/50 med laks og torsk – kanskje det vil fungere for han sida han liker laks? Ellers kan eg ikkje komme på noko erstatning for fisken altså, det blir vell berre å bruke ekstra masse grønnsaker for utfylling…

  12. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Den anbefales – våre en favoritt i huset i godt over eit år, og ingen er lei enda 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Christine R.Kjennerud: Så bra! Håper det smakte 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    PinkLadyXoXo: Takk for det 🙂

  15. Tester fiskekakene dine nå 😀 Har brukt kultur-melk og litt ekstra lett melk. Spent på smaken 😉 Tusen takk for oppskrift og inspirasjon 😀

  16. Linda Marie Stuhaug

    BA: Så hyggelig! Håper middagen blei suksess 🙂 Veldig kjekt å inspirere!

  17. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  18. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  19. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  20. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  21. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  22. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  23. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  24. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  25. Alexandra

    Fulgte oppskriften, men farsen hang ikke sammen i det hele tatt. 900 g fisk rett i søpla 🙁 er vanligvis flink og erfaren til å lage mat, men denne oppskriften er ikke like lett å få til som du skal ha det til…

  26. Linda Marie Stuhaug

    Alexandra: Problemet ligger nok i at du ikkje har kjørt farsen seig nok med saltet, , spedd for fort eller kjørt massen for varm. Det er ikkje berre å berre å lage fiskekaker, men så lenge man følger punktene skal det heller ikkje vere noko problem 🙂 Brukte du fisk fra frysaren?

  27. Linda Marie Stuhaug

    Alexandra: Kvifor kommentert 10 ganger forresten?

  28. Alexandra

    Fisken var fersk, kald. Kjørte ikke for lenge og spedde med litt og litt melk. Har laget fiskekaker flere ganger før med stort hell. Så jeg går nok tilbake til disse oppskriftene. PS. La inn kommentar fra mobilen, men da jeg trykket på send kommentar kom det opp at jeg måtte bekrefte med bokstaver at dette ikke var spam. Men etter hver gang som jeg tastet inn bokstavene fikk jeg bare nye bokstaver å trykke inn. Til slutt ga jeg opp, fordi koden aldri ble bekreftet riktig. Men så har det altså blitt lagt inn x10 🙁 Beklager det..

  29. Linda Marie Stuhaug

    Alexandra: Kan du sende meg en link til en av oppskriftene så eg får sjå korleis den er i forhold? 🙂 Heilt i orden – eg skjønner problemet!

  30. Hei! Dette så aldeles nydelig ut, en super måte å få i seg mer fisk på! Jeg lurer på en ting, er det mulig å kutte ut potetmelet? Klem Linn

  31. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Hei! Eg trur ikkje desse fiskekakene blir vellykka uten potetmel, det er en ganske viktig ingrediens. Da må du bruke oppskrifter som ikkje skal tilsettes potetmel i 🙂 Klem!

  32. Alright, tusen takk! 🙂 Jeg har desverre ikke en foodprosessor, er det mulig å bruke stavmikser eller noe lignende? 🙂

  33. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Det går sikkert fint å bruke blender 🙂

  34. Hei! Kan man bruke maizenna istadenfor potetmel? 🙂

    1. Hei! Det har eg aldri prøvd, så det kan eg egentlig ikkje svare på. Du kan jo prøve 🙂

  35. naam!! detta må prøvast 😀

    1. Supergod fiskemiddag 🙂

  36. Victoria

    Kan fisken være fryst på forhånd og så opp tint til den skal lages eller vil det ikke gå da? 🙂

    1. Fisken mister mykje av bindeevnen etter frysing. Men tiner du den langsomt, presser ut overflødig vatn og er sikker på at det er heilt gjennomtint, så skal det nok gå bra 🙂