Smakfulle frøknekkebrød

Eg har laga mine egne knekkebrød i mange år no, og eksprimenterer stadig med nye vrier og oppskrifter. Det er svært få av dei som er havna ut på bloggen, så idag tenkte eg det var på tide å dele mitt siste heimelaga knekkebrød med dere!

Denne gangen falt eg for lavkarbo frøknekkebrød – fylt med ulike frø og kjerner for masse god smak og konsistens. Dette er eit av mine bedre knekkebrødoppskrifter, dei blei utrulig smakfulle, sprø og ikkje minst mettande.

Minimalt med karbohydrater, masse proteiner, sunt fett, fiber, glutenfri og melkerfri –


Innlegget inneholder annonselenker.

Frøknekkebrød, 1 brett
50 g fiberfin
50 g sesammel
50 g sesamfrø
50 g linfro
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
3 dl vatn
1 ts salt
1 toppa ts fiberhusk – viktig som bindemiddel! Fåes i mange dagligvarebutikker, evt. helsekost
1 liten ss sukrin gold, kan sløyfes eller bruk honning

? Bland sammmen ingrediensane og la røra svelle minst 10 minutter. Bre med en slikkepott over ei langpanne med bakepapir, jamnt og tynt.

? Steik knekkebrødene på 160 grader i 35-35 minutter, eller til dei er godt gylne. Etter dei 10 første minittane kan du ta brettet ut og skjære i passelkige biter med en pizzaskjærer.

? For å sikre deg knasande sprø knekkebrød anbefaler eg å slå av ovnen, slippe ut varme når knekkebrødene er ferdige og la dei stå i ettervarmen nokre timer eller til dagen etterpå.

Tips & alternativer
? Bytt gjerne ut frø, kjerner eller tørrvarer med andre varianter etter kva du har tilgjengelig. Grovhakka nøtter er veldig godt også.
? Vil du doble oppskrifta når du først er i gang kan du fint gjere det. Då må du steike brettene på varmluft, eit øverst og eit nederst i ovnen.

Oppbevar i lufttett boks og spis med salt eller søtt pålegg, som tilbehør til salat eller suppe. Knask!

Ha en fin dag 🙂 Tenk – over halvveis til helg allerede!

21 kommentarer

 1. Hei Linda, knekkebrødene ser nydelige ut! Jeg så ikke hva du har brukt av væske i oppskriften eller hvor mye det skal være. Gleder meg til å prøve å lage disse? Hilsen Marion

 2. FairHair

  Sjekk ut: http://www.fairhair.no/ Gode priser på Tape-hair extensions

 3. Har ikke Fiberfin i hus. Hva kan jeg eventuelt erstatte det med? Elsker bloggen! Stå på:)

 4. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Hei! Som det står – du kan fint bytte det med andre alternativer. Kva som helst egentlig – havregryn, havremel, bokhvete, sesammel, mandelmel, speltmel… Tusen takk, så hyggelig å lese 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Marion: Hei! Bra du presiserte dette, eg hadde rett og slett glømt å skrive vatn på lista. Håper det smaker 🙂 Ha en fin kveld!

 6. Julie @ WolfItDown

  Jo mer frø jo bedre 😀 Disse ser nydelig! Også er det kjekt og variere med forskjellige krydderier 🙂 Takk for oppskrift Linda og god onsdag! x

 7. Så kjekt med flere knekkebrødoppskrifter og varierer med Linda 😀 Disse står i ovnen nå, gleder meg til å smake :)) må forresten bare spørre om konsistensen på røren når du har den på bakepapiret, min ble veldig rennende, skal den være slik eller er det jeg som kanskje har brukt litt mye vann ;)?

 8. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Så bra at du allerede har prøvd oppskrifta! Konsistensen blei som en tjukk graut – man må jobbe litt for å smøre utover langpanna. Lot du røra svelle såpass lenge at fiberhusken fikk gjort jobben sin? 🙂 Gi en lyd om sluttresultatet!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Frø gir masse smak og super næring – virkelig godt! Ha en strålande kveld 🙂

 10. Hmm, okei da tror jeg at det ble litt mye vann for min del, røren var veldig løs, den rant nesten utover, og det var etter den hadde stått en time :p brukte 1ts fiberhusk og 4dl vann (?) Smaken synes jeg var god, men de satte seg fast på plata mi, pleier de å løsne fint fra bakepapiret ditt :)?

 11. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Eg måtte lage knekkebrødene på nytt og holdt igjen på vannmengden, og eg må rett og slett å skrive feil på notatarket mitt, for det var tydligvis 3 dl eg brukte! Og en toppa ts med fiberhusk. Eg har endra innlegget no. Beklager for at du fikk litt halvveis resultat, prøver du igjen håper eg det blir bedre neste gang!! 🙂 God søndag Monika 🙂

 12. Okei, den er grei ja! Tusen takk for at du skjekket det opp 😀 skal prøve meg på dem i morgen, synes de smakte veldig godt da :)) Ha en fin kommende uke Linda 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk det samme til deg, Monika 🙂

 14. Takk for oppskrift! Blitt en sikker vinner her ?

 15. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Så hyggelig, Synne! Desse er en slaget til frukost 🙂

 16. Hei! Stekte disse i går og de ble kjempegode på smak! Fulgte oppskriften etter punkt og prikke, men mine ble dessverre myke, og ikke knasende slik som knekkebrød gjerne skal være.. Stekte de på over- og undervarme, er dette riktig? Hilsen Ann-Ch. 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Ann: Hei! Ja, du kan fint steikte på over og undervarme. Men dei skulle nok stekt enda lenger eller tørka i ovnen lengre visst dei ikkje er sprø. Kan anbefale deg og legge dei over rist i varm ovn og gjere samme sluttprosessen på nytt med å la dei tørke i ettervarmen, da vil dei forhåpentligvis bli sprø 🙂

 18. Ida-Katrin

  Disse knekkebrødene er kjempegode! Jeg skal prøve å bløtlegge frøene over natten, vet du om jeg vil trenge å endre på veskemengden hvis jeg gjør det?:)

  1. Du må nok bruke litt meir væske då ja, berre å prøve seg fram og justere til passelig konsistens 🙂

 19. cecilie

  Desse knekkebrøa er såå gode! Etter eg fann den oppskrifta her har eg ikkje kjøpt meg lunsj kvar dag på jobb, og sparer så mykje pengar! har strødd litt rosmarin og maldonsalt over for enda meir smak. Tusen takk for så mange og gode oppskrifter, Linda- digger deg!

  1. Så hyggelig tilbakemelding, Cecilie 😀 Veldig kjekt å lese at du liker knekkebrøda! Dette er jo ein skikkelig super-lunsj, eg ete ofte knekkebrød sjølv til lunsjmåltidet 🙂 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *