Indrefilêt av svin med drue- og purreløksalat

Det er fredag!

Dagens middagsoppskrift passer like godt til kvardag som helg, men man har gjerne litt ekstra tid på gode måltider når fridagane er her, så derfor tenkte eg det passa ypperlig med denne retten idag. En god sammensatt middag, men det er i hovedsak tilbehøret eg ønsker å dele! Purre og druesalaten er fantatisk god og løfter heile retten til eit nytt nivå, så denne anbefaler eg virkelig.

Serranosurra svin med hasselbakte poteter, purre og druesalat –

Serranosurra indrefilet av svin, 2-3 personer
1 indrefilêt av svin på ca. 500 g
3-4 skiver serranoskinke
Salt&pepper

Gni filêten inn med salt og pepper, surr serranoskinke rundt og legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Du kan også bruke spekeskinke, baconstrimler eller droppe å ha noko rundt kjøttet, men det setter ekstra god smak. Steik på 180 grader til den kjernetemperaturen du ønsker.

Lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader

Hasselbakte poteter
Skjær tynne skiver i potetene uten å skjære gjennom. Antall poteter justerer du ut fra kven og kor mange. Deretter pensler du toppen med litt smelta smør, drysser over maldonsalt og gjerne litt friske urter om du ønsker det. Steik på 200 grader til potetene er ferdigbakte og får en gyllen topp, ca. 30 minutter – men det vil variere etter størrelse.

Purre og druesalat, 2-3 personer
1 beger steinfrie, lilla druer
1/2 – 1 purreløk
300 g kesam
2-3 ss majones
Safta fra 1/4 sitron
1-2 ts sukrin+

Del druene på langs og grovhakk purreløken. Bland sammen kesam, majones, sitronsaft og sukrin+ og smak til. Bland alt godt sammen og juster evt. konsistensen med meir kesam eller purreløk. Sett kaldt til servering.

Denne druesalaten er nydelig som tilbehør til laks, biff, kylling og svin – i tillegg passer den som en del av pålegget til roastbeef, spekeskinke eller anna salt pålegg. Ypperlig på koldtbord eller tapasbuffêt!

Håper det smaker!

God helg alle sammen 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Madeleine

  nam det hørtes og så bare helt himmelsk godt ut! Ha en fin kveld =)

 2. Julie @ WolfItDown

  Mmm den druesalaten hørtes god ut! Kan tenke meg den gikk bra ved siden av hovedretten 🙂 God helg! x

 3. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, passer perfekt til resten av måltidet! God søndag til deg Julie 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Takk for det! God søndag 🙂

 5. Belinda

  Dette var helt nydelig

  1. Så bra, Belinda 🙂