Linda Stuhaug

Annonse

12. april 2015

Sunn sjokolademousse med vaniljesaus

Sunn sjokolademousse med vaniljesaus
Hei og god søndag!
På utkikk etter en sunnere dessert idag? Da vil en igjen dele en gjenganger hos meg, som absolutt er en av mine favoritter. Sjokolademousse med fløyselsmjuk og krema konsistens, nydelig smak og supert næringsinnhold, servert med vaniljesaus med smak av ekte vanilje.
Sjokolademoussen er sukkerfri, proteinrik, glutenfri, alternativt melkefri og kalorilett – en porsjon inneholder kun 70 kalorier!
Lenkene i innlegget er annonselenker.
Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 200 g gresk yoghurt eller mager kesam* 30 g kakao 50 g sukrinmelis* 20 g sukrin gold* 2 gelatinplater 2 eggekvitter En klype salt 3-4 ss vatn Evt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter
? Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
? Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.
? Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn sjokolademousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no. Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap.
Tips & altenativer ? Ønsker du melkefri sjokolademousse? Da kan du bruke vanlig kokosmelk framfor yoghurt/kesam. Oppskrift finner du her. ? Du kan fint bytte søtning tilsvarande ca. 70 g, men pass på at den i hovedsak er en pulverisert variant som løyser seg opp i moussen. ? Ønsker du fromasj (fastere konsistens) istedenfor mousse, så bruker du 1 ekstra gelatinplate.
Sunn vaniljesaus / vaniljekrem 5 dl valgfri melk 3 eggeplommer 40 g sukrin+ * 1-2 vaniljestenger, anbefaler 2 20 g maisenna for vaniljesaus, 40 g for vaniljekrem
* Sukrin + kan erstattes med anna søtning tilsvarande for ca. 80 g sukker. Vil ikkje anbefale å bruke vanlig sukrin, men sukrinmelis, stevia, sukrin gold eller en blanding mellom fleire.
? Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak. ? Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen for å røre ut maisennablandinga, før du heller alt tilbake i kjelen. ? Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør heile tida, når den når kokepunktet tjukner den og da trekker du straks panna til side. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Håper det frister!
Her på vestlandet regner det idag, så det er spørst om det blir søndagsbaking på meg ikveld etter jobb og trening. Har du eit forslag til kva eg skal prøve meg på? Eit sterkt ønske om en sunnere variant av eit slag som eg kan eksprimentere med? Gi eit pip i kommentarfeltet – og husk: det MÅ ikkje vere sunt søtt 🙂

Hei og god søndag!

På utkikk etter en sunnere dessert idag? Da vil en igjen dele en gjenganger hos meg, som absolutt er en av mine favoritter. Sjokolademousse med fløyselsmjuk og krema konsistens, nydelig smak og supert næringsinnhold, servert med vaniljesaus med smak av ekte vanilje.

Sjokolademoussen er sukkerfri, proteinrik, glutenfri, alternativt melkefri og kalorilett – en porsjon inneholder kun 70 kalorier!


Lenkene i innlegget er annonselenker.

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner
200 g gresk yoghurt eller mager kesam*
30 g kakao
50 g sukrinmelis*
20 g sukrin gold*
2 gelatinplater
2 eggekvitter
En klype salt
3-4 ss vatn
Evt. hakkede sjokoladebiter eller nøtter

? Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

? Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.

? Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn sjokolademousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no. Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap.

Tips & altenativer
? Ønsker du melkefri sjokolademousse? Da kan du bruke vanlig kokosmelk framfor yoghurt/kesam. Oppskrift finner du her.
? Du kan fint bytte søtning tilsvarande ca. 70 g, men pass på at den i hovedsak er en pulverisert variant som løyser seg opp i moussen.
? Ønsker du fromasj (fastere konsistens) istedenfor mousse, så bruker du 1 ekstra gelatinplate.

Sunn vaniljesaus / vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+ *
1-2 vaniljestenger, anbefaler 2
20 g maisenna for vaniljesaus, 40 g for vaniljekrem

* Sukrin + kan erstattes med anna søtning tilsvarande for ca. 80 g sukker. Vil ikkje anbefale å bruke vanlig sukrin, men sukrinmelis, stevia, sukrin gold eller en blanding mellom fleire.

? Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak.

? Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen for å røre ut maisennablandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

? Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør heile tida, når den når kokepunktet tjukner den og da trekker du straks panna til side. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Håper det frister!

Her på vestlandet regner det idag, så det er spørst om det blir søndagsbaking på meg ikveld etter jobb og trening. Har du eit forslag til kva eg skal prøve meg på? Eit sterkt ønske om en sunnere variant av eit slag som eg kan eksprimentere med? Gi eit pip i kommentarfeltet – og husk: det MÅ ikkje vere sunt søtt 🙂

Annonse

2 Kommentarer

B

B

12. januar 2023

Nydelig smak på vaniljekremen. Brukte 1 ts vaniljepulver istedet for stenger. Dessverre ble kremen helt grå. Lite fresh farge.

Linda Stuhaug

12. januar 2023

Ja, den blir grå med vaniljepulver ;)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg