Linda Stuhaug

Annonse

13. april 2015

Fargerike falafler

Fargerike falafler
Det er kjøttfri mandag, og mitt tips til middagen idag er fargerike falafler!
Falafler og kikertburger har eg posta tidligare, men denne gangen ville eg prøve en variant uten egg med litt ekstra grønnsaker for smak og farger. Hovedingrediensen i falafler er kikerter som er en belgfrukt med høgt innhold av fiber, protein og en rekke næringsstoffer – blant anna folat, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkane, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjuksom. Kikerter girstabilt blodsukker, motvirker diabetes, er positivt for tarmfloraen og virker prebiotisk av vannløslige fiber.
Så – kikerter er en super ingrediens på kjøttfri dager, og falafler er sunt, godt, raskt og enkelt –
Fargerike falafler ? 1 boks kikerter, 240 g avrent ? 1-2 kvitløksfedd ? 1 ts finhakka chilli ? 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder* ? 1 håndfull spinat, litt hakka rødløk og paprika ? 1 ss bokhvetemel ? Evt. ev skvett vatn
Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett mel (det er ikkje sikkert det er nødvendig, kommer litt an på kikertene) og kjør til en jevn og fin deig, juster med en liten skvett vatn om det er nødvendig for å holde sammen falaflene. Vend inn hakka spinat, rødløk og paprika før du før du former til flate boller, gjerne med litt vatn på hendene. Steik på over middels varme i ei steikepanne med litt smør eller cocosa, snu underveis. Server varme eller kalde.
Tips & alternativer ? Om du ikkje har alle krydderene kan du fint bruke andre krydder som setter god smak. Smak til! ? Bokhvetemel kan byttes med kva som helst anna meltype. ? Tilsett dei grønnsakene du liker, det er heller ikkje nødvendig å bruke grønnsaker i falaflene.
Falaflene serverte eg med en blanding mello guacamole og kvitløksdressing, veldig godt!
Guacamole lagde eg av 1/4 stor avokado most sammen med salt, pepper og chilli. Kvitløksdressingen er enkelt og greit kesam, salt, pepper og pressa kvitløk.
Smakfulle, saftige, næringsrike, mektige og utrulig gode. Tilbehøret kan varieres, prøv ulike dipper og dressinger, varierande salater, grønnsaker, server i pitabrød, lag som burger med burgerbrød… mulighetane er mange!

Det er kjøttfri mandag, og mitt tips til middagen idag er fargerike falafler!

Falafler og kikertburger har eg posta tidligare, men denne gangen ville eg prøve en variant uten egg med litt ekstra grønnsaker for smak og farger. Hovedingrediensen i falafler er kikerter som er en belgfrukt med høgt innhold av fiber, protein og en rekke næringsstoffer – blant anna folat, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkane, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjuksom. Kikerter girstabilt blodsukker, motvirker diabetes, er positivt for tarmfloraen og virker prebiotisk av vannløslige fiber.

Så – kikerter er en super ingrediens på kjøttfri dager, og falafler er sunt, godt, raskt og enkelt –

Fargerike falafler
? 1 boks kikerter, 240 g avrent
? 1-2 kvitløksfedd
? 1 ts finhakka chilli
? 1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder*
? 1 håndfull spinat, litt hakka rødløk og paprika
? 1 ss bokhvetemel
? Evt. ev skvett vatn

Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett mel (det er ikkje sikkert det er nødvendig, kommer litt an på kikertene) og kjør til en jevn og fin deig, juster med en liten skvett vatn om det er nødvendig for å holde sammen falaflene. Vend inn hakka spinat, rødløk og paprika før du før du former til flate boller, gjerne med litt vatn på hendene. Steik på over middels varme i ei steikepanne med litt smør eller cocosa, snu underveis. Server varme eller kalde.

Tips & alternativer
? Om du ikkje har alle krydderene kan du fint bruke andre krydder som setter god smak. Smak til!
? Bokhvetemel kan byttes med kva som helst anna meltype.
? Tilsett dei grønnsakene du liker, det er heller ikkje nødvendig å bruke grønnsaker i falaflene.

Falaflene serverte eg med en blanding mello guacamole og kvitløksdressing, veldig godt!

Guacamole lagde eg av 1/4 stor avokado most sammen med salt, pepper og chilli. Kvitløksdressingen er enkelt og greit kesam, salt, pepper og pressa kvitløk.

Smakfulle, saftige, næringsrike, mektige og utrulig gode.

Tilbehøret kan varieres, prøv ulike dipper og dressinger, varierande salater, grønnsaker, server i pitabrød, lag som burger med burgerbrød… mulighetane er mange!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg