Linda Stuhaug

Annonse

14. april 2015

Heimelaga sweet chili saus – uten sukker

Heimelaga sweet chili saus – uten sukker
Hei!
Smaken av sweet chillisaus, eller søt chillisaus som vi burde sei på godt norsk – synes eg passer utrulig godt som tilbehør til ulike retter. Det gir det lille ekstra og piffer opp en klassisk kvardagsmiddag. Dessverre så inneholder sweet chillisaus fra butikken ekstremt store mengder med sukker, så når eg lagde vårruller til middag her ein dag fant eg ut at eg skulle lage en heimelaga og sunn variant.
Å lage sweet chillisaus var overraskande enkelt, gjekk utrulig fort (ferdig på maks 15 minutter!), og smakte bokstavligtalt himmelsk! Kvifor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Heimelaga smakte så utrulig masse bedre enn kjøpevarianten, så slipper man unna sukker og tilsetningstoffer i tillegg –
Du trenger 3 røde chilli 3 fedd kvitløk 0,5 dl eplecidereddik 2,5 dl vatn 1 ts salt 30 g sukrin+* 50 g sukrin gold* 1-2 ss maisenna
Slik gjer du: Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt.
Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Du kan også finhakka sjølv for hand. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.
Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap.
*Du kan nok heilt fint bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker, men anbefaler denne kombinasjonen som passa utmerket i oppskrifta.
SÅ god!
Eg har brukt sausen som tilbehør til ulike retter og som ingrediens i middager, oppskrifter kommer etterkvart 🙂
Prøv du også da vell – du kommer til å bli overraska!

Hei!

Smaken av sweet chillisaus, eller søt chillisaus som vi burde sei på godt norsk – synes eg passer utrulig godt som tilbehør til ulike retter. Det gir det lille ekstra og piffer opp en klassisk kvardagsmiddag. Dessverre så inneholder sweet chillisaus fra butikken ekstremt store mengder med sukker, så når eg lagde vårruller til middag her ein dag fant eg ut at eg skulle lage en heimelaga og sunn variant.

Å lage sweet chillisaus var overraskande enkelt, gjekk utrulig fort (ferdig på maks 15 minutter!), og smakte bokstavligtalt himmelsk! Kvifor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Heimelaga smakte så utrulig masse bedre enn kjøpevarianten, så slipper man unna sukker og tilsetningstoffer i tillegg –

Du trenger
3 røde chilli
3 fedd kvitløk
0,5 dl eplecidereddik
2,5 dl vatn
1 ts salt
30 g sukrin+*
50 g sukrin gold*
1-2 ss maisenna

Slik gjer du:
Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt.

Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Du kan også finhakka sjølv for hand. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.

Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap.

*Du kan nok heilt fint bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker, men anbefaler denne kombinasjonen som passa utmerket i oppskrifta.

SÅ god!

Eg har brukt sausen som tilbehør til ulike retter og som ingrediens i middager, oppskrifter kommer etterkvart 🙂

Prøv du også da vell – du kommer til å bli overraska!

Annonse

8 Kommentarer

M

Mali

10. mars 2019

Jeg brukte Sambal Oelek i stedet for fersk chili. Droppa eddik. Fungerte bra det

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Så bra 🙂

A

Ann-Christin

4. juni 2019

Hei, helt magisk sweet chili saus Lurer bare på hvor lenge den holder seg i kjøleskapet ?

Linda Stuhaug

5. juni 2019

Hei! Så bra 😀 Den er asbolutt best dei første dagane.

I

Ingvild Haram

15. juni 2021

Hei. Denne er da heilt diabetes venleg den då, skjønar eg ?:) For eg elskar Sweet Chilli saus 🙂 Denne skal prøvast!

Linda Stuhaug

16. juni 2021

Det er ikkje mykje blodsukkerstigning i denne oppskrifta her, nei:)

A

Aina

5. november 2020

Lagde den igår. Mye bedre enn den i butikken! Takk for super oppskrift. Denne kommer til å lages flere ganger!

Linda Stuhaug

6. november 2020

Så kjekt den falt i smak, Aina 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg