Linda Stuhaug

Annonse

16. april 2015

Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies
Noko høres rett og slett bedre ut på engelsk, er dere ikkje enige?
Double chocolate chip cookies, eller sjokoladekjeks med sjokoladebiter. Desse kjeksene smakte veldig godt – spesielt samme dagen som dei blei laga da dei var ekstra smakfulle med sprø kanter, mjuke og saftige i midten. Eg har tatt utgangspunkt i mi forrige oppskrift på sukkerfri cookies, forskjellen her er er dobbel sjokolade!
Uten tilsatt sukker, gluten og alternativt melk –
Lenkene er sponsa.
Cookies, 8-10 mellomstore 50 g ekte smør 45 g sukrin+ 15 g kakaopulver 25 g (glutenfritt) havremel 25 g bokhvetemel 20 g fiberfin 1 egg 20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.
Tips & alternativer – Som dere ser blei mine kjeks runde og fyldige. Ønsker du at kjeksen skal flyte meir utover, bruk 10-15 g mindre tørrvare. – For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade. – Havremel, bokhvetemel og/eller fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat. Miks gjerne fleire forskjellige. – Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.
En sunnere og smakfull oppadning til helga kanskje? Ha en strålande torsdag!

Noko høres rett og slett bedre ut på engelsk, er dere ikkje enige?

Double chocolate chip cookies, eller sjokoladekjeks med sjokoladebiter. Desse kjeksene smakte veldig godt – spesielt samme dagen som dei blei laga da dei var ekstra smakfulle med sprø kanter, mjuke og saftige i midten. Eg har tatt utgangspunkt i mi forrige oppskrift på sukkerfri cookies, forskjellen her er er dobbel sjokolade!

Uten tilsatt sukker, gluten og alternativt melk –


Lenkene er sponsa.

Cookies, 8-10 mellomstore
50 g ekte smør
45 g sukrin+
15 g kakaopulver
25 g (glutenfritt) havremel
25 g bokhvetemel
20 g fiberfin
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk

Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.

Tips & alternativer
– Som dere ser blei mine kjeks runde og fyldige. Ønsker du at kjeksen skal flyte meir utover, bruk 10-15 g mindre tørrvare.
– For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade.
– Havremel, bokhvetemel og/eller fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat. Miks gjerne fleire forskjellige.
– Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.

En sunnere og smakfull oppadning til helga kanskje?
Ha en strålande torsdag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg