Spicy enchiladas

Hei og god fredag alle sammen!

Sola stråler fra skyfri, blå himmel, vinden står stille og det er skikkelig vårstemning ute. Forhåpentligvis har regnet dei siste dagane gitt litt nysnø i fjella så vi får komt oss på ski denne helga også 🙂

Enchiladas passer heilt supert som helgemat for heile familien, og eg har laga en variant med kylling og lomper som eg håper kan friste –

Enchiladas med kylling, 3-4 personer
ca. 8 stk lomper, lag dine egne (oppskrift HER) eller kjøpte
600 g kyllingfilêt, i biter
1 rødløk, i strimler
1 rød paprika, i strimler
2 fedd kvitløk, finhakka
2 ts tacokrydder eller
1 ts spisskummin, 1 ts paprika, salt, pepper og chillikrydder
Salsasaus og revet ost

Slik gjer du:
Steik kyllingfilet med litt salt og pepper, tilsett grønnsakene etterfulgt av krydder og en slump med vatn. Pass på å ikkje tørrsteik kyllingen, for alt skal en runde i ovnen også. Smak til retten med ønska styrke og juster kryddermengden.

Fyll lompene, brett rundt og ha i en ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne en tannstikke for å holde lompene sammen. Topp med salsasaus og revet ost, steik på 200 grader til osten er godt smelta og lompene begynner å bli sprø i kantane, ca. 10-15 minutter.

Tilbehøret til enchiladas er varierande, men eg serverte med frist salat, guacamole, ekstra salsasaus og kesam. Mange gode smaker!

Då gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. mediakaos

    Fy søren det så godt ut ! Bokmerket til helga! Takk for oppskrift.

  2. namnamnam!! ditta såg godt ut, må nesten bli helgamiddagen her 🙂

  3. spisogspar

    Å nam! Dette ser godt ut!

  4. linneagrorud

    Det så ikke dumt ut! Spørs om ikke dette blir middagen i morgen 🙂

  5. på slankern

    Kor mang kaloria E det i ei fylt lompe ca?

  6. Caroline

    Å, naaaam! Tusen takk for alle fine oppskrifter du legger ut, min største inspirasjon!

  7. Tusen Takk for mange fine oppskrifter her , sist hadde vi speltlompe Lasagne , kjempegod , har også laget en uten karbonadedeig , hadde sopp , masse annet grønt og feta ost osv ! Denne her blir nok i morgen ..

  8. Linda Marie Stuhaug

    Anne: Så hyggelig, Anne-Grethe 🙂 Håper enchiladas faller i smak! God helg!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: Berre hyggelig Caroline, det er en glede å dele 🙂 Tusen takk!

  10. Linda Marie Stuhaug

    på slankern: Det må du nesten rekne på sjølv, kalorier er heilt uinteressant for meg 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    linneagrorud: Så bra! Super helgemiddag 🙂 Håper det smaker!

  12. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Knallgodt 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Bente: Ikkje sant 😉 Ei stund sida eg lagde dette no – så spørst om det blir i helga her også 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    mediakaos: Så bra! Håper det smaker 🙂

  15. Nam! Dette blir nok middag ikveld 🙂 Eg har eit spørsmål til deg – bur for tiden i utlandet og tenker å handle i iHerb.com. Veit du tilfeldigvis om dei selger sukrin ggold og sukrinmelis der, eller kva dette heiter på engelsk? Finn ikkje dei samme merkene som heime..

  16. Vanskelig å få lompene til å holde seg lukket før osten smelter.. Har du noen tips eller triks der? 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Astrid: Bruk tannpirkere uten smak til å holde dei sammen 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Eli: Dei har dessverre ikkje sukrin gold eller surkinmelis på iherb :/

  19. Hurra for desse!! Kjempegodt 🙂 Eg åt det både laurdag og søndag 😛 Hadde litt meir krydder enn oppskrifta. Speltlompene holdt seg ikkje så godt ihop, men supergodt var det!! Tusen takk for oppskrifta Linda <3

  20. Linda Marie Stuhaug

    Bente: Skal endre innlegget å skrive at lompene kan festes med tannpirkere, da holder dei sammen! Kjekt det falt i smak hos deg, Bente 🙂 Ha ei super veke!

  21. Et tips for å holde lefsen sammen er å ta litt vann på kanten så «limes» den sammen.

  22. Linda Marie Stuhaug

    Elin: Det går nok også an 🙂 Eg bruker tannpirkere!

  23. Marion Fredriksen

    Prøvde den nettopp nå, den var kjempegod!?

  24. Linda Marie Stuhaug

    Marion Fredriksen: Så hyggelig! Kjekt med tilbakemelding 🙂

  25. Ann Kristin

    Hei

    Hva slags salsasaus bruker du? 🙂

    1. Eg liker best den fra Santa Maria 🙂

  26. Gunn Kroon

    Dette ser bra ut!
    Må prøve

    1. Håper det smaker, Gunn 🙂