Hei og god fredag alle sammen!
Sola stråler fra skyfri, blå himmel, vinden står stille og det er skikkelig vårstemning ute. Forhåpentligvis har regnet dei siste dagane gitt litt nysnø i fjella så vi får komt oss på ski denne helga også 🙂
Enchiladas passer heilt supert som helgemat for heile familien, og eg har laga en variant med kylling og lomper som eg håper kan friste –
Enchiladas med kylling, 3-4 personer
ca. 8 stk lomper, lag dine egne (oppskrift HER) eller kjøpte
600 g kyllingfilêt, i biter
1 rødløk, i strimler
1 rød paprika, i strimler
2 fedd kvitløk, finhakka
2 ts tacokrydder eller
1 ts spisskummin, 1 ts paprika, salt, pepper og chillikrydder
Salsasaus og revet ost
Slik gjer du:
Steik kyllingfilet med litt salt og pepper, tilsett grønnsakene etterfulgt av krydder og en slump med vatn. Pass på å ikkje tørrsteik kyllingen, for alt skal en runde i ovnen også. Smak til retten med ønska styrke og juster kryddermengden.
Fyll lompene, brett rundt og ha i en ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne en tannstikke for å holde lompene sammen. Topp med salsasaus og revet ost, steik på 200 grader til osten er godt smelta og lompene begynner å bli sprø i kantane, ca. 10-15 minutter.
Tilbehøret til enchiladas er varierande, men eg serverte med frist salat, guacamole, ekstra salsasaus og kesam. Mange gode smaker!
Då gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!
Fy søren det så godt ut ! Bokmerket til helga! Takk for oppskrift.
namnamnam!! ditta såg godt ut, må nesten bli helgamiddagen her 🙂
Ã… nam! Dette ser godt ut!
Det så ikke dumt ut! Spørs om ikke dette blir middagen i morgen 🙂
Kor mang kaloria E det i ei fylt lompe ca?
Å, naaaam! Tusen takk for alle fine oppskrifter du legger ut, min største inspirasjon!
Tusen Takk for mange fine oppskrifter her , sist hadde vi speltlompe Lasagne , kjempegod , har også laget en uten karbonadedeig , hadde sopp , masse annet grønt og feta ost osv ! Denne her blir nok i morgen ..
Anne: Så hyggelig, Anne-Grethe 🙂 Håper enchiladas faller i smak! God helg!
Caroline: Berre hyggelig Caroline, det er en glede å dele 🙂 Tusen takk!
på slankern: Det må du nesten rekne på sjølv, kalorier er heilt uinteressant for meg 🙂
linneagrorud: Så bra! Super helgemiddag 🙂 Håper det smaker!
spisogspar: Knallgodt 🙂
Bente: Ikkje sant 😉 Ei stund sida eg lagde dette no – sÃ¥ spørst om det blir i helga her ogsÃ¥ 🙂
mediakaos: Så bra! Håper det smaker 🙂
Nam! Dette blir nok middag ikveld 🙂 Eg har eit spørsmÃ¥l til deg – bur for tiden i utlandet og tenker Ã¥ handle i iHerb.com. Veit du tilfeldigvis om dei selger sukrin ggold og sukrinmelis der, eller kva dette heiter pÃ¥ engelsk? Finn ikkje dei samme merkene som heime..
Vanskelig å få lompene til å holde seg lukket før osten smelter.. Har du noen tips eller triks der? 🙂
Astrid: Bruk tannpirkere uten smak til å holde dei sammen 🙂
Eli: Dei har dessverre ikkje sukrin gold eller surkinmelis på iherb :/
Hurra for desse!! Kjempegodt 🙂 Eg åt det både laurdag og søndag 😛 Hadde litt meir krydder enn oppskrifta. Speltlompene holdt seg ikkje så godt ihop, men supergodt var det!! Tusen takk for oppskrifta Linda <3
Bente: Skal endre innlegget å skrive at lompene kan festes med tannpirkere, da holder dei sammen! Kjekt det falt i smak hos deg, Bente 🙂 Ha ei super veke!
Et tips for Ã¥ holde lefsen sammen er Ã¥ ta litt vann pÃ¥ kanten sÃ¥ «limes» den sammen.
Elin: Det går nok også an 🙂 Eg bruker tannpirkere!
Prøvde den nettopp nå, den var kjempegod!?
Marion Fredriksen: Så hyggelig! Kjekt med tilbakemelding 🙂
Hei
Hva slags salsasaus bruker du? 🙂
Eg liker best den fra Santa Maria 🙂
Dette ser bra ut!
Må prøve
Håper det smaker, Gunn 🙂