Hei og god fredag alle sammen!
Sola stråler fra skyfri, blå himmel, vinden står stille og det er skikkelig vårstemning ute. Forhåpentligvis har regnet dei siste dagane gitt litt nysnø i fjella så vi får komt oss på ski denne helga også đ
Enchiladas passer heilt supert som helgemat for heile familien, og eg har laga en variant med kylling og lomper som eg håper kan friste –
Enchiladas med kylling, 3-4 personer
ca. 8 stk lomper, lag dine egne (oppskrift HER) eller kjøpte
600 g kyllingfilêt, i biter
1 rødløk, i strimler
1 rød paprika, i strimler
2 fedd kvitløk, finhakka
2 ts tacokrydder eller
1 ts spisskummin, 1 ts paprika, salt, pepper og chillikrydder
Salsasaus og revet ost
Slik gjer du:
Steik kyllingfilet med litt salt og pepper, tilsett grønnsakene etterfulgt av krydder og en slump med vatn. Pass på å ikkje tørrsteik kyllingen, for alt skal en runde i ovnen også. Smak til retten med ønska styrke og juster kryddermengden.
Fyll lompene, brett rundt og ha i en ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne en tannstikke for å holde lompene sammen. Topp med salsasaus og revet ost, steik på 200 grader til osten er godt smelta og lompene begynner å bli sprø i kantane, ca. 10-15 minutter.
Tilbehøret til enchiladas er varierande, men eg serverte med frist salat, guacamole, ekstra salsasaus og kesam. Mange gode smaker!
Då gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!
Fy sÞren det sÄ godt ut ! Bokmerket til helga! Takk for oppskrift.
namnamnam!! ditta sĂ„g godt ut, mĂ„ nesten bli helgamiddagen her đ
Ă nam! Dette ser godt ut!
Det sĂ„ ikke dumt ut! SpĂžrs om ikke dette blir middagen i morgen đ
Kor mang kaloria E det i ei fylt lompe ca?
Ă , naaaam! Tusen takk for alle fine oppskrifter du legger ut, min stĂžrste inspirasjon!
Tusen Takk for mange fine oppskrifter her , sist hadde vi speltlompe Lasagne , kjempegod , har ogsÄ laget en uten karbonadedeig , hadde sopp , masse annet grÞnt og feta ost osv ! Denne her blir nok i morgen ..
Anne: SĂ„ hyggelig, Anne-Grethe đ HĂ„per enchiladas faller i smak! God helg!
Caroline: Berre hyggelig Caroline, det er en glede Ă„ dele đ Tusen takk!
pĂ„ slankern: Det mĂ„ du nesten rekne pĂ„ sjĂžlv, kalorier er heilt uinteressant for meg đ
linneagrorud: SĂ„ bra! Super helgemiddag đ HĂ„per det smaker!
spisogspar: Knallgodt đ
Bente: Ikkje sant đ Ei stund sida eg lagde dette no – sĂ„ spĂžrst om det blir i helga her ogsĂ„ đ
mediakaos: SĂ„ bra! HĂ„per det smaker đ
Nam! Dette blir nok middag ikveld đ Eg har eit spĂžrsmĂ„l til deg – bur for tiden i utlandet og tenker Ă„ handle i iHerb.com. Veit du tilfeldigvis om dei selger sukrin ggold og sukrinmelis der, eller kva dette heiter pĂ„ engelsk? Finn ikkje dei samme merkene som heime..
Vanskelig Ă„ fĂ„ lompene til Ă„ holde seg lukket fĂžr osten smelter.. Har du noen tips eller triks der? đ
Astrid: Bruk tannpirkere uten smak til Ă„ holde dei sammen đ
Eli: Dei har dessverre ikkje sukrin gold eller surkinmelis pÄ iherb :/
Hurra for desse!! Kjempegodt đ Eg Ă„t det bĂ„de laurdag og sĂžndag đ Hadde litt meir krydder enn oppskrifta. Speltlompene holdt seg ikkje sĂ„ godt ihop, men supergodt var det!! Tusen takk for oppskrifta Linda <3
Bente: Skal endre innlegget Ă„ skrive at lompene kan festes med tannpirkere, da holder dei sammen! Kjekt det falt i smak hos deg, Bente đ Ha ei super veke!
Et tips for Ă„ holde lefsen sammen er Ă„ ta litt vann pĂ„ kanten sĂ„ «limes» den sammen.
Elin: Det gĂ„r nok ogsĂ„ an đ Eg bruker tannpirkere!
PrÞvde den nettopp nÄ, den var kjempegod!?
Marion Fredriksen: SĂ„ hyggelig! Kjekt med tilbakemelding đ
Hei
Hva slags salsasaus bruker du? đ
Eg liker best den fra Santa Maria đ
Dette ser bra ut!
MĂ„ prĂžve
HĂ„per det smaker, Gunn đ