Enkle og smakfulle vårruller

Det er mange som tidligare har etterspurt oppskrift på vårruller, så her kommer det!

Vårrullene er en miks av oppskrifta til mammas fillippinske venninne, eget hode og det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Ei enkel og smakfull oppskrift proppfull av masse deilige grønnsaker, krydderier, karbonadedeig og litt glassnudler.

Både glassnudler og rispapir er gluten- og melkfritt – så også heile middagen –

Vårruller, 15-20 stk
400 g karbonadedeig
Glassnudler
Rispapir
1 løk, hakka
2 fekk kvitløk, finhakka
2 gulerøtter, raspa
En bit kål, hakka
2-3 ss soyasaus (glutenfri om det trengst)
Salt & pepper, og evt. anna krydder

1. Legg glassnudlene i lunka vatn ca. 15 minutter, til dei er mjuke.

2. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du kvitløk og løk til den er blank. Ha karbonadedeiga tilbake i panna og vend inn resten av grønnsakene.

3. Når glassnudlene er mjuke siler du av vatnet og klipper dei opp i mindre biter. Vend inn sammen med resten. Tilsett soyasaus og krydder, smak til så du får det passelig smakfullt.

4. Fyll rispapir med blandinga. Da legger du rispapiret med spissen mot deg, fordeler eit par ss fyll som ei avlang pølse nærmare deg enn midten av arket. Brett over spissen du har mot deg over fyllet, press på plass, brett inn sidekantane og rull ferdig.

5. Steik gylne og sprø i ei steikepanne med olje. Eg brukte cocosa. Server straks!

Vårruller er ikkje det samme uten sweet chili saus.
Oppskrift på sukkerfri, enkel og heimelaga sweet chili saus finner du HER!

Håper fleire vil prøve seg!

Doble gjerne oppskrifta når du først er i gang. Vårrullene kan nemlig fint fryses så lenge du ikkje har stekt dei, en sunn og superrask middag å ha tilgjengelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Tone Iren

    Disse må prøves! Hørtes godt ut!

  2. De så veldig gode ut! Jeg elsker vårruller. Vet du om det er mye kalorier i det?

  3. Caroline Alice

    Ååååå nam!! Elsker våruller=)

  4. De så kjempe gode ut! 🙂 Hvilket rispapir brukte du? Jeg har lagd med rispapir før, og det bare sprakk under steking :/ men dine så jo kjempe fine ut 🙂

  5. Det ser jo helt herlig ut! Så irriterende at det nesten ikke går ann å få tak i ekte vårruller lenger, bare de med noe gluten i hvor det ikke er brukt ekte rispapir… så disse skal absolutt prøves ! 🙂 Kjøper du bare rispapir og glassnudler på vanlig dagligvarebutikk ? 🙂

  6. Nadja Michelle

    Hvilket rispapir bruker du? Det som jeg pleier å bruke inneholder visst gluten, så hadde vært supert med et alternativ! Er det gluten i soyasaus også siden det finnes glutenfri soyasaus? Eller er det noe annet?

  7. Jeg elsker vårruller! Jeg bruker samme oppskrift som deg, men jeg pensler dem med olje på begge sidene og steiker dem i ovnen. Snur dem underveis. Enkelt og greit ?

  8. Så godt ut 🙂 Vil tipse om å ta bilder underveis så det blir litt lettere å forstå

  9. Linda Marie Stuhaug

    Astrid: Det passer seg ikkje alltid med bilder når man lager mat i feil lys – derfor ingen bilder 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Therep: Har steikt mine i ovnen nokre ganger også, men har ikkje fått dei like sprø… får prøve igjen neste gang 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Nadja Michelle: Eg husker ikkje merket no, men det er kjøpt på innvanderebutikk og er glutenfritt. Soyasaus finns i glutenfri variant – eg har rett og slett glømt å skrive glutenfri i parantes for dei som må ha det 100%. Skal endre på det 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lucie: Du får tak i glassnudler og rispapir på noken dagligvarebutikker – helst dei med godt utvalg. Ellers får du det på innvandrerbutikker til en rimelig penge 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Trine: Husker ikkje merket akkurat no, men dei sprekker lett om du lar dei «tørke» lenge før du ruller. Ta rispapir fra bunken en etter en etterkvart som dei fylles 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Caroline Alice: Det er så godt!

  15. Linda Marie Stuhaug

    Thea: Nei, kalorier teller eg ikkje.

  16. Linda Marie Stuhaug

    Tone Iren: Enkelt og godt 🙂

  17. Fantastisk oppskrift! Vårruller har vært min favoritt «junkfood» i år, fint å se en oppskrift som egentlig ser ganske sunn ut 🙂 Skal definitivt testet ut litt senere! Jeg gikk forresten og tenkte på noe her en dag, jeg vet ikke om du kjenner til konseptet tørrvafler? Uansett, hvis du en gang skulle få interesse og/eller tid, hadde det vært kjempespennende å se en Lindavariant av oppskriften på de! 🙂

  18. Julie @ WolfItDown

    MMmm sundt, raskt og godt 😀 x

  19. Jannicke

    Veeeldig nysgjerrig på kor masse glassnudla du bruke på denna oppskriften:-) ? Kor mange gram det e i pakken du bruka.. Denna må prøvast!:-)

  20. Linda Marie Stuhaug

    Jannicke: 2-3 never glassnudler, eg ville ha mest kjøtt og grønnsaker 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det er ingen tvil om 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Tørrvafler kjenner eg faktisk ikkje til – men kan kanskje tenke meg til at det er tørre, sprø vafler man kan få kjøpt i butikk og på cafeer? 🙂

  23. Mathilde

    Hei! Dette så utrolig godt ut. Tenkte å prøve til uka. Hva er glassnudler og kjøpes det på vanlig dagligvarebutikk? 🙂 du er flink!!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Mathilde: Glassnudler er en type nudler som er nydelig i vårruller. Du får det på dagligvarebutikker med stort utvalg, ellers finner du det alltid på innvandrerbutikker 🙂

  25. Jeg har ikke sett tørrvafler i butikken før, jeg er vant med det gjennom familien, en oppskrift kan se slik ut 🙂 http://synnesmatglede.blogspot.no/2014/11/trrevafler.html

  26. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Hm, spennande! Absolutt eit godt tips 🙂

  27. anne-Sofie

    Hei 😀 super oppskrift ! er det sånne rispapir som man legger i vann først ?

  28. Linda Marie Stuhaug

    anne: Nei, ikkje med dei son eg brukte 🙂

  29. Anbefaler å steke dem i ovnen. Pleide tidligere å steke dem i vanlig olje i pannen, ble utrolig mye unødvendig olje. Nå pleier jeg å steke dem på et stekebrett i ovnen. Pensel hele stekebrettet med litt olje, legg så vårrullene en etter en, som du lager dem, når stekebrettet er fullt. Ta litt olje i en liten bolle og pensel alle vårrullene på toppen. Stek på ca. 225-250 grader i ovnen i 15-25 min, kommer an på ovnen, du ser også når de er gyldene, da er de ferdige.
    De blir kjempe sprø og gode, uten den unødvendige oljen. Et lite tips fra meg, anbefales på det varmeste 🙂

    1. Hei!
      Takk for tips 🙂 No skal det seiast at eg ikkje bruker særlig masse olje, sikkert ikkje meir enn det som blir pensla på når man steiker i ovnen. Alt med måte, olje er svært kaloririkt 😉 Men supert tips eg skal hugse på!

    2. Hei:) jeg prøvde ut din metode i dag å de vår rullene ble helt fantastiske! Farlig gode! Så kan ikke lages for ofte da spiser jeg bare dem:)

      1. Haha fantastisk 😀 kjekt du likte dei Mari! God helg 🙂

  30. Hei! 🙂
    Disse ser kjempegode ut! Jeg har lyst til å lage dem til en dåp. Kan de stekes dagen i forveien og serveres kalde?

    1. Hei! Det går nok heilt sikkert fint 🙂 Visst eg var deg ville eg testa det ut først, så ikkje vårrullane føles gamle eller slappe ut ved servering.