Dobbel sjokoladebrownies

Hei!

Det er torsdag som betyr søt oppskrift som kan passe til helga – idag dobbel sjokoladebrownies. Fleire kjenner den nok igjen som sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur som eg har posta tidligare, også i fleire varianter med innbakte glasurer. Desse kakene har blitt kjempe populære og eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på dei!

Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –

Du trenger, brownies
2 egg
50 g sukrinmelis
60 g sukrin gold
30 g kakao
130 g kesam original
25 g havremel*
30 g bokhvetemel eller peanøttmel*
1/4 ts salt
1 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

Glasur
100 g philadelphia
10-15 g kakao
20-30 g sukrinmelis
15 g sukrin gold
En klype salt

? Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk. Hell røra i smurt kakeform – firkanta form på 14x18cm eller rund form på 20 cm i diameter.

? Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren og smak til. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen,180 grader i 12-15 minutter.


Tips & alternativer
? For melkefri kake: bruk kokoskrem istedenfor kesam og philadelphia. Kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Denne varianten er fantastisk god også, og anbefales lett om du ønsker en anna vri eller er glad i mild kokossmak.
? *Miks og kombiner gjerne andre meltyper enn dei som står, men vær obs på at nokre meltyper vil gi forskjellige sluttresultat på både smak og saftighet. Du kan fint bruke spelt eller kveite om du ikkje trenger det glutenfritt.

Server med eit dryss sukrinmelis, gjerne sammen med litt friske bær. Det er en knall kombinasjon!

Idag er det dagstilbud hos x-life som betyr 25% rabatt på eit valgfritt produkt! Her står man fritt mellom treningskle, sko, utstyr, kosttilskudd – alt utenom merket Gasp og Better bodies. Vær tidlig ute, populære størrelser og utstyr blir fort utsolgt på slike dager. Innlegget inneholder annonselenker.

Bruk rabattkoden "25" i kassen. Hugs at det er gratis bytte/retur, 100% fornøgd garanti og fri frakt over 800 kroner.


Her i jakke fra 2XU som beskytter mot vær og vind – denne er en storfavoritt til utendørstrening og turer // bestselgande tights fra Reebok // behagelige treningssko fra Reebok.

God shopping!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

 1. Madeleine

  namnam så godt da 😀 ha en fin dag =)

 2. Hei! Takk for en flott og inspirerende blogg 🙂 Denne oppskriften må jeg prøve! Jeg bare lurer på om det er noen grunn til at du ikke bruker mer grønnkål i oppskriftene dine? 🙂

 3. Linn Annie Edvardsen

  Lurer på om man kan bruke enten sukrin eller sukrin+ i stedet for sukrin gold? 🙂

 4. Katarina Sandvik-Olsen

  Hei! Dette så fantastisk godt ut:) men lurer på ca hvor mange kcal denne kaka inneholder?:)

 5. Sunniva

  Lurer på om det er mulig å steke den i noe annet enn kakeform? 🙂 Har kun ildfast form, men tenker meg til at den blir for stor? :-S

 6. Linda Marie Stuhaug

  Sunniva: Kva meiner du egentlig? Ildfast form kan vere så mangt – alt som kan i ovnen er jo ildfast form…

 7. Linda Marie Stuhaug

  Katarina Sandvik: Kalorier teller eg ikkje, så det må du nesten rekne på sjølv om du er nysgjerrig 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Linn Annie Edvardsen: Jepp, da ville eg bruke sukrin+ (halvert mengden selfølgelig! 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Hedda: Hei! Tusen takk for det 🙂 Grunnen er vell berre at det har gått i glømmeboksen… eg fekk ikkje tak i grønnkål en periode så har det rett og slett blitt litt glømt. Men takk for påminnelsen, grønnkål kommer med i neste handkekurv 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Fin kveld til deg også 🙂

 11. hei. Lurte på hvordan kakao du bruker? Bake kakao eller bare vanlig?

 12. Hvorfor poster du bare reprise-oppskrifter for tiden? Begynner du å gå tom for ideer?

 13. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Poster berre reprise oppskrifter faktisk? Det har jo komt nye oppskrifter heile veka 😛 Grunnen til litt repriseoppskrifter er fordi eg jobber med bildene mine og mange av dei gamle bildene er ganske fæle. Eg har ikkje posta i nærheten av alt eg har på lager, men dei dagane tida ikkje strekker heilt til passer det seg bedre med repriseoppskrifter 😉 Dessuten er lesertallet mitt tripla sida i fjor og gamle populære oppskrifter slår godt an. Eg skal love deg at eg ikkje eg tom for ideer, eg har store problemer med å få tid å lage alle ideene eg har 😉

 14. Linda Marie Stuhaug

  Cath: Originalkakao.

 15. Sunniva

  Hehe, ja forsåvidt! :p Tenke på ildfast form i glass 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Sunniva: Men kva størrelse du meiner? 🙂

 17. Takk for kjekk oppskrift! Det som var litt kjipt var at kaka var helt gummiaktig i konsistensen. Jeg brukte bare speltmel som meltype. Vet du noe om dette kan ha noe med den rare konsistensen å gjøre?

 18. Linda Marie Stuhaug

  Emma: Gummiaktig? Det har aldri skjedd med meg før, og eg har heller aldri fått tilbakemelding om det! Sjølv har eg brukt speltmel og fått godt resultat med det, så det må vere noko anna som ikkje stemmer.. Fomen var lik og ovnen fungerer topp=

 19. Susanna

  Nam, tenker å lage denne til bursdagen min! 🙂 Hvor mange stykker blir deg sånn ca?

 20. Linda Marie Stuhaug

  Susanna: Ca. 8 mellomstore stykker, men det kommer jo naturligvis an på kor store du skjærer dei! Formen er jo ikkje de største, men oppskrifta kan jo fint dobles 🙂

 21. Hei. Jeg lurer på om bokhvetemel smaker noe spesielt? Har aldri prøvd det før. Finnes det lyst og mørkt mel? Hvilke bruker du? Klem

 22. Mulig å bruke philadelphia light? har opplevd at den oppfører seg annerledes enn orginalen i gratenger/gryteretter, men lurer på om det går ann å bruke i kaka? noen som har prøvd? Ellers får vel jeg være prøvekanin 🙂 flott blogg btw!

 23. Linda Marie Stuhaug

  Sarah: Ja, i kaka går det fint å bruke philadelphia light, det gjer eg ofte. Det blir ikkje det samme som å bruke i gryterett og gratenger 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Eg har erfart at mørkt bokhvetemel smaker meir enn det lyse. Det er altså forskjellige typer alt fra kva merke du bruker. Eg bruker alltid lyst, det gir også bedre bakeresultat etter mi meining 🙂 Det smaker ikkje sånn veldig spesielt om du velger det lyse, så det passer til veldig mange forskjellige oppskrifter. Det mørke synes eg smaker litt «jord» i store mengder, men det kn godt hende det kun er mi meining!

 25. Hei! Tusen takk for fantastisk blogg, er daglig innom for tips og oppskrifter 🙂 Jeg prøvde denne oppskiften i dag. Jeg doblet den, da har noen store og små søtmonser i hus, men fikk litt problemer med steketiden. Tok 10 minutter ekstra, men den er fremdeles ikke riktig konsistens. Har du doblet denne før? I så fall, størrelse på brett/steketid?

 26. Linda Marie Stuhaug

  Terese: Heisann 🙂 Tusen takk, så hyggelige ord å lese! Dobler du oppskrifta må du naturligvis ha lengre steiketid, men det kommer jo veldig an på formen du bruker og ikkje minst ovnen din. Så det gjelder egentlig berre å følge med og sjekke underveis, det kan godt hende kaka skulle hatt enda lengre tid. Eg har ikkje dobla akkurat denne kaka før, men mindre form gir jo berre hakket høgare kake 🙂

 27. Hei! Lurte på hvilken kakao du har brukt. Du skrev originalkakao men mener du vanlig regia fra butikken? Eller rå kakaopulver fra helsekost?

  1. Originalkakao er originalkakao fra daglivarebutikk, ellers hadde eg skrevet rått kakaopulver 🙂