Tacosalat & heimelaga lompe-tacoskjell

God fredag!

Taco er typsk helgemiddag for mange, også for meg sjølv om det passer like godt til kvardags. Med dei riktige ingrediensane blir tacoen eit sunt festmåltid!

Då eg sist gang tipsa dere om tacosalat med fersk mango og bananbiter var det mange som sperra opp augene. Banan på taco?! Men det er fleire som tok til seg tipset mitt og prøvde, og sa som meg: fantastisk godt. Banan er søtt med masse sødme som er en knallgod kombinasjon med godt krydra tacokjøttdeig.

Prøv du også i helga om det er taco på menyen!

I min tacosalat finner du:
– Karbonadedeig stekt med heimelaga tacokrydder
– Spinat, agurk, paprika, mais, ananas, rødløk og bananbiter
– en klatt kesam og hot tacosaus

Danderer det fint på tallerken, og rører det sammen før eg spiser. Det er det beste, så alle smakane får blanda seg godt sammen!

Lefse eller skjell har aldri/ svært sjelden brukt, taco har alltid våre tacosalat for meg. Om du ønsker det heimelaga (og glutenfritt) kan du lage heimelaga lomper å bruke som lefser, eller bruke lompene/ andre kjøpte lomper til å lage tacoskjell.

No er det to år sida eg posta framgangsmetode på speltlompe- tacoskjell som blei en stor suksess.

Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø. Du kan også dele opp i biter og bruke som «nachos».

Då er det berre å glede seg til tacomåltidet!

Har du en spesiell ingrediens, eit tilbehør eller måte å spise taco på, del gjerne i kommentarfeltet. Eg er alltid åpen for å prøve noko nytt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

 1. Har stadig taco..veldig godt..og skal jammen prøve med banan på en gang jeg også …:)) God helg :))

 2. Kamilla

  Prøv med eple neste gang! Himmelsk

 3. spisogspar

  Det var en spennende salat med banan:) Må testes! Har heller aldri laget tacoskjell med lomper før, så dette må prøves også 😀 God helg!

 4. kristin

  nam, det så digg ut !

 5. lovelyliller.com

  Nam nam! Så kjempegodt ut! Har sett det lumpe-tipset hos amerikanske blogger, men kun prøvd med store lefser med varierende resultat.. hehe 😀 Håper du får en god helg!

 6. Madeleine

  det så utrolig godt ut =)

 7. NAM, det så godt ut! De tacoskjellene ble jo kjempefine<3

 8. Linda Marie Stuhaug

  Frida: Ja, det ser ut som ekte, heimelaga tacoskjell 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Og godt var det 😉

 10. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Lomper er tingen, så dei slipper å bli å enormt store 🙂 God helg, Liller!

 11. Linda Marie Stuhaug

  kristin: Utrulig godt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  spisogspar: Det er så enkelt! Håper det smaker 🙂 God helg!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Eple var ny! Skal definitivt prøvast 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  annebe: Alltid kjekt med en liten vri når taco ofte står på menyen 🙂 god helg!

 15. Har ikke prøvd med banan, men har prøvd med eple. Det er veldig godt! 🙂

 16. Ann Kristin

  Hei! Jeg fant ikke mailen din derfor skriver jeg spørsmålet mitt i kommentarfeltet. Jeg ser du skal studere ernæring til høsten, så spennende! Jeg vurderer også dette sterkt. Skal du studere samfunnsernæring på hioa eller privat? Grunnen til at jeg lurer er at jeg har hørt at på hioa undervises det kun / mer etter helsedirektoratet sin standard, og dermed lite av det mer alternative kommer inn. Som hvis man f.eks ikke tåler ulike matvarer og vil prøve mer alternativer til matinntak. Jeg sliter selv, som også du med magen. Derfor lurer jeg på om du vet om de private skolene som f.eks bjørknes går mer inn på dette? Regner med at du også vil studere noe som i allefall har en diskusjon rundt at ulike matvarer kan ha ulik effekt. Du virker superflink og er evdlig engasjernede, så tommel opp til deg og arbeidet ditt! 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Ann Kristin: Hei 🙂 Eg har svart på mailen din, men svarer deg igjen. Eg har søkt på alle tre privatskulane og samfunnsernæring på Hioa. Eg kommer nok ikkje inn på samfunnsernæring og derfor blir det en av privatskulane, men eg veit ikkje kva enda. Dette om kva skulane går innpå av alternativ matinntak veit eg ingenting om, og har heller ikkje tenkt på det 🙂 Tusen takk for det, Ann Kristin. Det setter eg stor pris på å høre 🙂 Kva av skulane har du søkt? God helg!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Eple skal eg prøve neste gang, det høres veldig godt ut 🙂

 19. Hei! Kan du skrive om akkurat hvilke foodprocessor du har? Jeg skal kjøpe meg en, men aner ikke hvilken jeg skal velge. Tenkte at om du er fornøyd med din så ville det vært fint å bare kunne kjøpe en tilsvarende, da vet jeg at jeg får en som er bra :).

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Foodprosessoren eg bruker er eldgammel og er ikkje på markedet lenger, så det er egentlig ikkje poeng at eg skriver noke innlegg om det. Men den fungerer topp så eg bruker den så lenge 🙂 Det er nok mange gode foodprosessore å velge mellom, berre hugs å ta en som tåler litt!

 21. Ann Kristin

  Jeg har søkt på Samfunnsernæring på Hioa og på Bjørknes, har hørt mye bra om de. Ellers har jeg hørt mer om Tunsberg i det siste som virker veldig interessant. Der har de et mer alternativt syn på matinntak osv, virker spennende og mer rettet mot det jeg vil jobbe med 🙂 Synes likevel det er et veldig vanskelig valg å ta, og spesielt med tanke på at det er vanskelig å få seg jobb innen yrket. Lykke til med valg av studie til deg også! 🙂

 22. Ingvild Kristine

  Det var en ny vri. Må prøves!

 23. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild Kristine: Ikkje sant! Taco blei hakket bedre etter banana kom på 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Ann Kristin: Takk for det, Ann Kristin 🙂 Eg har også søkt samfunnsernæring, men det er nok ganske mange søkere og eg tviler på at eg kommer inn. Men det er jo en bitteliten mulighet, og det hadde jo i tilfelle våre fantastisk 🙂

 25. Dette så veldig godt ut 🙂 Prøv med druer i neste gang, det er super godt!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Druer var ny! Herlig, det skal prøves 🙂

 27. Camilla

  Hei! Hvilke krydder bruker du på lompe-tacoskjellene? Så ekstremt godt ut, så dette må prøves 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Grillkrydder, paprika, pepper og kvitløk om eg ikkje hugser heilt feil 🙂 Det meste er godt, bruk det du liker og har tilgjengelig! Håper det faller i smak 🙂