Linda Stuhaug

Annonse

24. april 2015

Tacosalat & heimelaga lompe-tacoskjell

Tacosalat & heimelaga lompe-tacoskjell
God fredag!
Taco er typsk helgemiddag for mange, også for meg sjølv om det passer like godt til kvardags. Med dei riktige ingrediensane blir tacoen eit sunt festmåltid!
Då eg sist gang tipsa dere om tacosalat med fersk mango og bananbiter var det mange som sperra opp augene. Banan på taco?! Men det er fleire som tok til seg tipset mitt og prøvde, og sa som meg: fantastisk godt. Banan er søtt med masse sødme som er en knallgod kombinasjon med godt krydra tacokjøttdeig.
Prøv du også i helga om det er taco på menyen!
I min tacosalat finner du: – Karbonadedeig stekt med heimelaga tacokrydder – Spinat, agurk, paprika, mais, ananas, rødløk og bananbiter – en klatt kesam og hot tacosaus
Danderer det fint på tallerken, og rører det sammen før eg spiser. Det er det beste, så alle smakane får blanda seg godt sammen!
Lefse eller skjell har aldri/ svært sjelden brukt, taco har alltid våre tacosalat for meg. Om du ønsker det heimelaga (og glutenfritt) kan du lage heimelaga lomper å bruke som lefser, eller bruke lompene/ andre kjøpte lomper til å lage tacoskjell.
No er det to år sida eg posta framgangsmetode på speltlompe- tacoskjell som blei en stor suksess.
Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø. Du kan også dele opp i biter og bruke som «nachos».
Då er det berre å glede seg til tacomåltidet!
Har du en spesiell ingrediens, eit tilbehør eller måte å spise taco på, del gjerne i kommentarfeltet. Eg er alltid åpen for å prøve noko nytt 🙂

God fredag!

Taco er typsk helgemiddag for mange, også for meg sjølv om det passer like godt til kvardags. Med dei riktige ingrediensane blir tacoen eit sunt festmåltid!

Då eg sist gang tipsa dere om tacosalat med fersk mango og bananbiter var det mange som sperra opp augene. Banan på taco?! Men det er fleire som tok til seg tipset mitt og prøvde, og sa som meg: fantastisk godt. Banan er søtt med masse sødme som er en knallgod kombinasjon med godt krydra tacokjøttdeig.

Prøv du også i helga om det er taco på menyen!

I min tacosalat finner du:
– Karbonadedeig stekt med heimelaga tacokrydder
– Spinat, agurk, paprika, mais, ananas, rødløk og bananbiter
– en klatt kesam og hot tacosaus

Danderer det fint på tallerken, og rører det sammen før eg spiser. Det er det beste, så alle smakane får blanda seg godt sammen!

Lefse eller skjell har aldri/ svært sjelden brukt, taco har alltid våre tacosalat for meg. Om du ønsker det heimelaga (og glutenfritt) kan du lage heimelaga lomper å bruke som lefser, eller bruke lompene/ andre kjøpte lomper til å lage tacoskjell.

No er det to år sida eg posta framgangsmetode på speltlompe- tacoskjell som blei en stor suksess.

Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø. Du kan også dele opp i biter og bruke som «nachos».

Då er det berre å glede seg til tacomåltidet!

Har du en spesiell ingrediens, eit tilbehør eller måte å spise taco på, del gjerne i kommentarfeltet. Eg er alltid åpen for å prøve noko nytt 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg