Greske kjøttboller med rotmos & tzatziki

Kva står på middagsplanen din idag?

Er du innom for middagstips har eg en ny og knallgod oppskrift til dokke, greskinspirerte kjøttboller med fetaost og oregano, servert med rotmos og tzatziki. En komplett middag med mange gode smaker, som også er veldig enkel å lage;

Rotmos
500 g søtpotet
250 g gulrot

Del opp i passelige biter og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser, smak gjerne til med salt og pepper.

Greske kjøttboller med fetaost
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/3 rød chilli uten frø, finhakka
1/2 rødløk, hakka
Frisk oregano, en liten håndfull hakka
80 g fetaost
Salt&pepper

Miks sammen karbonadedeig og egg, vend inn kvitløk, chilli, oregano og rødløk. Smuldre fetasten eller skjær opp i mindre biter og vend inn til slutt sammen med salt og pepper. Fetaosten kan sløyfes om du ikkje vil ha det, men det blei veldig godt! Steik gjerne en prøvebolle for å kjenne etter om det er nok smak.

Form til kjøttboller og steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller i litt smør/olje i steikepanne på alle sider.

Tzatziki
1/2 agurk
200 g kesam
1-2 fedd pressa kvitløk
1 liten ts sukrinmelis
Salt&pepper

Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske. Bland deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.

Håper det frister!

PS! Greske kjøttboller aleine passer utmerket på tapasbordet! Like gode kalde som varme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

48 kommentarer

 1. Så spennende, ønsker deg lykke til uansett hvor du havner 🙂 Kan dessverre ikke anbefale noe for deg, men håper du fortsatt har tid til å legge ut herlige oppskrifter. Tusen takk 🙂

 2. Anbefaler ikke nettskolen til Atlantis. Jeg tok første året i Spania og de 2 siste årene på nett. Forelesningsvideoene vi fikk har ikke vært oppdatert på flere år selv om det har kommet nye anbefalinger og ny forskning.. dessuten må du ta ekstra fag hvis du ønsker å gå videre på master. Dette var ikke informert om på Atlantis sine sider før jeg begynte ihvertfall.

 3. Jeg gikk ett semester på Atlantis i Spania, og jeg syntes opplegget der var veldig rotete og generelt ikke så mye å skryte av eller anbefale videre. Nå vet jeg ikke helt hvordan det fungerer i Oslo, men jeg har hørt at fler byttet over fra Atlantis til Helsehøyskolen og var mye mer fornøyd med det. Jeg har ei i klassen som har gått ett år på helsehøyskolen, og hun var veldig fornøyd med det. Bjørknes vet jeg ikke så mye om, men det kan godt hende at det også er bra 🙂 Lykke til med valget!

 4. Yngvild

  Jeg tok første semester på Atlantis som nettstudent en sommer. Jeg var kjempefornøyd, syntes opplegget var oversiktlig og godt tilrettelagt for hjemmestudier og kom meg selv igjennom med toppkarakter! Jeg skulle ikke bruke dette studiet til ernæring, men om jeg senere har lyst til å ta en bachelor i ernæring, hadde jeg absolutt valgt Atlantis. Lykke til med skolevalget 🙂

 5. Lajla Marie Faane

  Hei! Jeg vet dessverre ingenting om ernæringstudiene, men har hørt veldig mye bra om Bjørknes generelt. Ellers råder jeg deg til å tenke litt økonomisk også. Privatskole er dyrt, og man vet aldri hvor mange år skole det blir til slutt;-) plutselig har man lyst til å utvide utdannelsen og da blir det fort dyrt;-) men dette et selvsagt noe hver enkelt må vurdere, og man bør også velge det beste alternativet for en selv:-) Du har inspirert meg masse og nå har jeg fått vite at jeg har glutenallergi, så nå er denne bloggen enda viktigere for meg! Tusen takk for at du tar deg tid til å dele din kunnskap og lidenskap med oss:-) Lykke til med valg av skole:-)

 6. Daniel Miller

  Nam, dette så virkelig godt ut! 🙂 ha en flott søndag

 7. Madeleine

  nam det så kjempe godt ut! =) ha en fin dag =)

 8. Jeg tok medisin grunnfag ved Atlantis og kan ikke anbefale dem. De hadde en del veldig gode gjesteforelesere. Men det var kun i utvalgte emner. Det var å noen forelseninger som var så dårlige at nesten alle gikk. Og vi var ca 70 elever. Å få svar på mail man sender ledelsen på Atlantis etter at man har begynt er faktisk helt umulig. Det var noe mange snakket om. Jeg vet også at en del av Spania elevene ikke fikk tilbake et depositum de skulle hatt. I det heel tatt var det mye frustrasjon over dårlig drifting av skolen da jeg gikk der, det gikk mye utover trivsel. Atlantis har fått mange tilsyn av Nokut og det sier jo litt. Lykke til.

 9. Jeg gikk første året på Atlantis og kan absolutt ikke anbefale den skolen! ok forelesere, men rotete system og dårlig med informasjon. Byttet over til Helsehøyskolen og anbefaler det sterkt! Det er veldig mange elever fra atlantis som bytter over til helsehøyskolen pga atlantis sitt dårlige opplegg. Lykke til med valget ditt 🙂

 10. Hei Linda! Min anbefaling er å søke seg inn på universitetet. Du kan evt ta et år med medisin grunnfag på privat skole, men så søke seg inn på uni neste år. For øyeblikket er det altfor mange som utdanner seg innen ernæring ift relevante jobber på markedet (selv om behovet for kunnskap om det er der). Du stiller også sterkere på jobbmarkedet hvis du velger klinisk ernæring (KEF). Det er også greit å være klar over diskusjonene om autorisasjon som helsepersonell og bruken av tittelen «ernæringsfysiolog» for de som ikke er KEF: det har vært flere skuffelser og frustrasjoner etter at jeg var ferdig med 3 år på AMH og 2 år på KU. Men – ernæring er et veldig spennende studie! Lykke til!

 11. Hei 🙂 Anbefaler deg på ingen måte å studere på Norges helsehøyskole. Som elev ved skolen betaler man massevis med penger, og får lite/ingenting igjen for dette. Vanvittig mye surr og som elev er man er prøvekanin. Ville valgt alt annet enn studie på NCHK. Surr med eksamen, resultater, timeplanen opptil flere ganger i uken, uforutsigbar hverdag. Varierende kvalitet på undervisning.

 12. Atlantis er ikke å anbefale. De som ønsket å ta bachelor i Ernæring, som gikk sammen med meg 1. året, byttet til Bjørknes. For å sitere de: «Du kommer ikke noe sted med en bachelor fra Atlantis – det har ingen verdi og teller nærmest negativt». I ettertid er de veldig fornøyd med valget sitt og har fullført graden. Lykke til med valget!

 13. De bollene skal definitivt testes. Det så kjempegodt ut. Lykke til med skolevalg .

 14. William

  Hei hei! Kjempe fin blogg du har her 🙂 Kom over den da jeg søkte etter info om mat og oppskrifter. Så jeg tenkte å legge igjen en kommentar og invitere deg til og komme innom min blogg hvor jeg også har blogget om alt fra reisen til Mars til oppskrifter og matlaging 😉 Her er linken til min blogg: http://moonfog.no

 15. Jeg holder selv på med bachelor i ernæringsfysiologi hos Bjørknes (som nettstudent). Jeg er meget fornøyd med både opplegget og lærerne. Med andre ord: Bjørknes kan anbefales! Men jeg vil påpeke en ting som jeg ikke var klar over da jeg først begynte å studere: du kommer ikke videre. Det kan godt være du vet alt dette allerede. Du har ihvertfall ikke lov å kalle deg ernæringsfysiolog, og det er også begrenset for hvem du kan jobbe med. Du kan egentlig kun gi forebyggende veiledning, og det er dessverre veldig få som ansetter for det formålet (selv om det heldigvis blir mer og mer fokus på det). Ikke har du muligheten til å bygge på med master for å bli klinisk ernægngsfysiolog heller, så vidt jeg vet (i Norge ihvertfall). Jeg personlig har heldigvis ikke noe ønske om å jobbe med syke mennesker, men jeg er litt skuffet over hvor lite utbytte det er av denne graden. Man kan kombinere det i yrket som personlig trener, eller ha et eget firma som tilbyr kostholsdveiledning, men uten å kunne kalle seg ernæringsfysiolog: stiller man seg egentlig så mye sterkere i markedet enn ‘kostholdsveiledere med helgekurs’? Det er ihvertfall noe som jeg vil tro er viktig å tenke på når man bruker så mye penger på et studie. Uansett hva du ender opp med ønsker jeg deg lykke til 🙂

 16. Pernille

  Jeg tar en bachelor i ernæring og fysisk aktivitet på NHCK, og jeg er kjempefornøyd etter første året. Så klart vil det alltid være varierende kvalitet på forelesere, men jeg synes de alle fleste har god kompetanse og noen er bare helt fantastisk flinke! Ja, det koster mye penger, men jeg synes absolutt at det er verdt det. Hvis man tar bachelor i ernæring har også helsehøyskolen samarbeid med en britisk skole hvor man kan gå videre på en master i klinisk ernæringsfysiologi. Jeg har ikke hørt så nye om de andre skolene, men kan i hvert fall si sikkert at NHCK er en veldig god skole! Anbefales på det sterkeste! 🙂

 17. Ingvild Kristine

  Det så kjempegodt ut! Nam!

 18. Hei! Jeg er på siste året på Bjørknes. Hadde jeg begynt til høsten ville jeg valgt helsehøyskolen. Det er fordi det utdannes altfor mange med bachelor i ernæring, og det er ingen etterspørsel etter disse på markedet. Vi kommer ingen vei, og mange i kullet mitt skal starte på noe helt annet til høsten ev supplere med sykepleien. Man kan feks ta master i samfunnsernæring på HiOA, men da er det mye mer økonomisk og ta bacheloren der også. Man er likestilt ved jobbintervju uansett. Jeg har hørt mye negativt om Atlantis av både tidligere elever og i media, så den ville jeg holdt meg unna. Helsehøyskolen er relativt nyopprettet, men der har du hvertfall muligheten til å søke deg til master senere. Jeg har forstått det sånn at det ikke er noe du vil med det første, men det er fint å ha muligheten når du blir litt eldre. Det er mange ledige jobber for kliniske ernæringsfysiologer og innenfor yrket er det mange veier å spesifisere seg på. Bjørknes gjør en god jobb, men det er veldig mye unødvendig rot og beskjeder som ikke blir gitt. Spesielt for nettsudenter. Det er flere som generelt er misfornøyde. Dessuten er det en veldig liten skole, så jeg regner med at miljøet er mye bedre på helsehøyskolen. Skulle ønske noen fortalte meg dette da jeg søkte, så jeg håper du finner litt hjelp i det!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Marion: Hei Marion 🙂 Forstår ikkje heilt kommentaren din… det er ingen forskjell på å få en bachelor i ernæring på Bjørknes eller Helsehøgskulen. Du får akkurat samme utdanning og har like muligheter for å søke deg vidare til master. Du kan ikkje ta klinisk ernæringsfysiolog ved å gå privatskule, da må du på universitetet i Oslo, så det gjelder likt for både Bjørknes og Helsehøgskulen. Men man kan jo ta master i samfunnsernæring, human ernæring og fleire. Men takk for tilbakemelding, eg går iallefall 1.året på Helsehøgskulen, og bytter om til Bjørknes 2.året om eg ønsker det. Feil kan alltids rettast opp i 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild Kristine: Så bra – absolutt godt 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Pernille: Takk for tilbakemelding, Pernille 🙂 Valget har falt på NHCK!

 22. Linda Marie Stuhaug

  Amanda: Hei Amanda! Eg veit at man ikkje kan kalle seg ernæringsfysolog, men det er nesten INGEN som kan per idag. Det er blitt en beskytta tittel og det er likt for alle som tar ernæring utenom på UiA meiner eg, men man får jo en bachelor i ernæring. Man kommer og vidare innenfor ulike masterutdanninger, som for eksempel human ernæring og samfunnsernæring, så det er alltid muligheter vidare. Å bli klinisk ernæringsfysiolog har eg lagt på hylla for lengst, da eg ikkje har snitt til det, eller realfagene til å starte 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  William: Så hyggelig Willian, tusen takk for det 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  cathri: Takk for det, Cathri 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Kvifor skal en bachelor fra Atlantis telle negativt? Man får jo akkurat samme utdannelsen på Bjørknes eller Helsehøgskulen – bachelor i ernæring. Men Atlantis luka eg ut tidlig, for det er generelt mange negavtive tilbakemeldinger om dei 😉 Takk for det, Lene 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Sarah: Fått veldig mange gode tilbakemeldinger om Helsehøgskulen, men selfølgelig vil det vere varierande 🙂 Takk for tilbakemelding, Sarah!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Thea: Heisann Thea 🙂 For meg som verken har snitt eller reagfag til å komme inn på universitetet, så er det egentlig utelukka. Selfølgelig hadde det våre den beste utdanninga, men det er jo skyhøge snitt og eg hadde nok ikkje komt inn uansett om eg hadde tatt om realfag. Som nevnt har eg søkt samfunnsernæring, men der veit eg ikkje om eg kommer inn før i sommer. Men tusen takk for tilbakemelding, det setter eg pris på 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Takk for tilbakemelding 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Generelt mykje negativt om Atlantis, så den er no luka ut 🙂 Takk for at du delte dine erfaringer!

 30. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Takk for det.

 31. Linda Marie Stuhaug

  Daniel Miller: Tusen takk! God tirsdag 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Lajla Marie Faane: Takk for tilbakemelding, Lajla 🙂 Virkelig kjekt å lese at eg har inspirert deg etter din glutenintoleranse, det gleder meg! Det fantatsisk å dele med så mange herlige lesere når lidenskapen min blir tatt så godt imot 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Yngvild: Takk for at du delte, Yngvild 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Marthe: Det er fleire som nevner det samme som deg, så det er en av grunnane til at Atlantis er utelukka. Det blir Helsehøgskulen første året! Takk for at du delte 🙂

 35. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Takk for din kommentar, Silje – Atlantis blir det ikkje etter mange negative ord, så satser på Helsehøgskulen 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Laila: Bloggen blir med meg uansett – den kommer eg ikkje til å klare å legge fra meg heime. Tusen takk Laila 🙂

 37. Andrine

  Hei! Du kan bli klinisk ernæringsfysiolog gjennom helsehøyskolen, men da må du ta masteren i England, da Helsehøyskolen samarbeider med dem! Du trenger ikke ta mer enn første året der, for deretter å skrive masteroppgaven hjemme i Norge, helt opp til deg selv om du vil bruke ett eller to år i England!

 38. Mari fjell

  Ville absolutt ikke valgt Atlantis. Gikk der ett år, og de hadde mye frafall av elever pga. dårlige lærere osv. Ville nok valgt helsehøgskolen eller Bjørknes var jeg deg. Hørt mye bra om Bjørknes i alle fall 🙂

 39. Linda Marie Stuhaug

  Mari fjell: Etter veldig mange negative tilbakemeldinger om Atlantis er det alternativet lagt på hylla 🙂

 40. Linda Marie Stuhaug

  Andrine: Ja, det har eg fått informasjon om – så det er jo en super mulighet 🙂

 41. MaritaS

  Takk for en fantastisk inspirasjon – dette ble en kjempedeilig middag! 🙂

 42. Linda Marie Stuhaug

  MaritaS: Så kjekt å lese, Marita! Takk for tilbakemelding 🙂

 43. Hei igjen! Jeg så ikke kommentaren din før nå. Det er forskjell på skolene fordi helsehøyskolen har en avtale som sikrer deg plass på masterstudiet klinisk ernæring: «Norges Helsehøyskole har en unik samarbeidsavtale med det engelske universitetet som omfatter mellom 25 og 35 masterstudieplasser per år.» Uten en slik avtale er det ikke så lett å komme inn på studier, da det er kvoter for antall utenlandske studenter per studier. Du kan til og med velge å kun ta første året av masteren i England, for å skrive resten av oppgaven i Norge med hjelp av Helsehøyskolen- det er et supert tilbud som ikke er mulig for andre studenter. Bjørknes har kun en avtale med et universitet i Australia, hvor de beste studentene kjemper om 2 plasser. Håper du trives i valget, jeg ønsker deg alt godt! 🙂

 44. Linda Marie Stuhaug

  Marion: Hei igjen! Da skjønner vi kvarandre litt bedre 🙂 Eg har fått informasjon om muligheten for å ta klinisk ernæring i England, så det er jo en mulighet. Det eg egentlig mente var at den ikkje er her i Norge, men andre muligheter er her. Eg har falt på Helsehøgskulen iallefall 1.året, så får vi sjå kva tida bringer! Tusen takk for tilbakemelding og fine ord, det setter eg pris på 🙂

 45. Jeg går fysisk aktivitet og ernæring ved Norges helsehøyskole! Jeg er utrolig fornøyd med den skolen hverttfall? veldig flinke forelesere ?

 46. Linda Marie Stuhaug

  Tonje: Så bra! No har eg valgt Norges Helsehøgskule – gleder meg til å starte 🙂

 47. Kan man erstatte sukrinmelis med noe annet? Har ikke det her.

  1. Ja, bruk anna søtning du foretrekker, du 🙂