Annonse
26. april 2015
Greske kjøttboller med rotmos & tzatziki
Kva står på middagsplanen din idag?
Er du innom for middagstips har eg en ny og knallgod oppskrift til dokke, greskinspirerte kjøttboller med fetaost og oregano, servert med rotmos og tzatziki. En komplett middag med mange gode smaker, som også er veldig enkel å lage;
Rotmos
500 g søtpotet
250 g gulrot
Del opp i passelige biter og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser, smak gjerne til med salt og pepper.
Greske kjøttboller med fetaost
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/3 rød chilli uten frø, finhakka
1/2 rødløk, hakka
Frisk oregano, en liten håndfull hakka
80 g fetaost
Salt&pepper
Miks sammen karbonadedeig og egg, vend inn kvitløk, chilli, oregano og rødløk. Smuldre fetasten eller skjær opp i mindre biter og vend inn til slutt sammen med salt og pepper. Fetaosten kan sløyfes om du ikkje vil ha det, men det blei veldig godt! Steik gjerne en prøvebolle for å kjenne etter om det er nok smak.
Form til kjøttboller og steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller i litt smør/olje i steikepanne på alle sider.
Tzatziki
1/2 agurk
200 g kesam
1-2 fedd pressa kvitløk
1 liten ts sukrinmelis
Salt&pepper
Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske. Bland deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.
Håper det frister!
PS! Greske kjøttboller aleine passer utmerket på tapasbordet! Like gode kalde som varme!
Annonse
12 Kommentarer
Else Anita Blakstad
3. april 2022
Linda Stuhaug
5. april 2022
Randi
4. april 2022
Linda Stuhaug
5. april 2022
Kine
25. februar 2018
Linda Stuhaug
25. februar 2018
Cecilie Mari Dahl
4. april 2022
Linda Stuhaug
5. april 2022
Mina
3. april 2022
Linda Stuhaug
3. april 2022
7. april 2022
Linda Stuhaug
7. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR