Squashgetti med kjøttsaus

Hei godtfolk!

Eg fekk en spiralizer til jul i forfjor (!), og har glømt den heilt vekk før eg for ei lita stund sida fikk skikkelig lyst på squashspagetti med kjøttsaus, og har no tatt den flittig i bruk igjen. For dere som lurer er spiralizer eit produkt som på under 1 minutt lager «spagetti» av grønnsaker, altså lange, tynne strimler.

Så i dagens middag har eg laga spagetti av squash, og det er så godt! Gir masse smak og god konsistens, passer perfekt til fyldig kjøttsaus. For dei som ikkje tåler pasta, vil spise pasta, vil prøve noko nytt eller spiser etter lavkarbo-prinsipper er dette virkelig til å anbefale!


Squashgetti med kjøttsaus, 2-3 personer
2 squash
400 g karbonadedeig
1 løk
1-2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1,5 dl vatn
2 fedd kvitløk
Oregano, grovkverna chilli, salt og pepper

Slik gjer du:
Start med squashen. Eg brukte spiralizer til å lage squashgetti, men du kan også skjøre squash på langs med en ostehøvel, deretter legge oppå kvarandre og skjære i strimler.

Steik karbonadedeig, hakka løk og finhakka kvitløk. Ha over tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder, salt og pepper.

Steik squashen raskt i panna for at den skal bli gjennomvarm. Topp med kjøttsaus og eit drys revet parmesan, og server!

Bruk pasta eller spagetti om du ønsker det, gjerne en grovere variant. Du kan du evt. lage litt av begge deler for en god miks og ekstra grønnsaker.

Håper det frister!

Ha en strålande onsdag alle sammen. Her skiner sola fra blå himmel, glede!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Madeleine

  søstra mi har laget det en gang, det ser ganske godt ut! =) har lyst å prøve det =) ha en fin dag =)

 2. Tonje Pettersen

  Så smart duppedings 🙂

 3. Så utrolig gøy at du har begynt å legge ut lavkarbo oppskrifter! 😀 Har aldri vært noe fant av spaghetti, verken smak eller næringsinnhold… 😛 Så squashspagetti høres genialt ut! :))

 4. Blir alltid så svolten av innlegga dine! du er dyktig 🙂

 5. healthybaking

  Åh nam!!

 6. karolinesj

  ser veldig spennende ut 🙂

 7. lovelyliller.com

  Spiser squashgetti ca en gang i uken, men bruker sånn 6 squash på 1 porsjon og lager ostesaus som er helt nydelig 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  lovelyliller.com: Det var litt av en mengde! Då trur eg magen min hadde krepert, haha 😉

 9. Linda Marie Stuhaug

  karolinesj: Utrulig godt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  healthybaking: Det er ingen tvil om 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Tusen takk Silje, så kjekt å lese 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Innimellom har eg alltid hatt lavkarbo alternativ, eg har berre ikkje presisert det så veldig 🙂 Pasta har eg aldri tålt, så da må det andre alternativer til!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Tonje Pettersen: Den er heilt rå! Gjer grønnsakene ekstra spennande 😉

 14. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Det er veldig enkelt, så berre å prøve deg! Ha en fin kveld 🙂

 15. Så kjekt 🙂 Hvor får man kjøpt en sånn spiralizer?

 16. Linda Marie Stuhaug

  Linda: Det veit eg ikkje, eg fikk min til jul…

 17. Mulig dette er et dumt spørsmål, men skal squashen kokes først? ? siden du skriver «legg i dørslag i 15 min så vannet får rent av.» Skal prøves straks!! ?? akkurat begynt å følge deg forresten! Du inspirerer meg! NAM?

 18. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Nei, squashen inneholder masse vatn som skal renne av i eit dørslag i vasken. Det er ikkje nødvendig heller altså 🙂 Tusen takk, så hyggelig!

 19. Hei Linda,
  Tenkte å kjøpe meg en spiralizer, og ser at de har håndholdte til en rimelig pris på typ Jernia, Kitchen osv. Vet du om de håndholdte er noe bra, eller burde man investere i større, elektrisk fra f.eks Wilfa? Kan nemlig ikke spise pasta lenger og satser derfor på å bruke spiralizer mye fremover 🙂 Hvilken har du?

  1. Hei! Eg har aldri prøvd de håndholdte, så eg kan egentlig ikkje svare på om det er noko bra. Min spiralizer fikk eg fil jul for mange år sida, og eg veit den er bestilt fra utlandet. Prøvd å finne den igjen uten hell, dessverre :/ Her kan du sjå eit bilde av den, kanskje det kan vere til hjelp: http://www.lindastuhaug.no/2017/09/17/endelig-kan-eg-dele-min-store-hemmelighet/

   Eg vil egentlig tru at en slik en er bedre og meir effektiv enn håndholdt 🙂

 20. Denne retten er helt nydelig! Lagde denne i dag men hadde i sopp og litt kokosmelk også! Superdigg!

  1. Høyres godt ut, Kine 😀