Linda Stuhaug

Annonse

29. april 2015

Squashgetti med kjøttsaus

Squashgetti med kjøttsaus
Hei godtfolk!
Eg fekk en spiralizer til jul i forfjor (!), og har glømt den heilt vekk før eg for ei lita stund sida fikk skikkelig lyst på squashspagetti med kjøttsaus, og har no tatt den flittig i bruk igjen. For dere som lurer er spiralizer eit produkt som på under 1 minutt lager «spagetti» av grønnsaker, altså lange, tynne strimler.
Så i dagens middag har eg laga spagetti av squash, og det er så godt! Gir masse smak og god konsistens, passer perfekt til fyldig kjøttsaus. For dei som ikkje tåler pasta, vil spise pasta, vil prøve noko nytt eller spiser etter lavkarbo-prinsipper er dette virkelig til å anbefale!
Squashgetti med kjøttsaus, 2-3 personer 2 squash 400 g karbonadedeig 1 løk 1-2 ss tomatpurê 1/2 boks hakkede tomater 1,5 dl vatn 2 fedd kvitløk Oregano, grovkverna chilli, salt og pepper
Slik gjer du: Start med squashen. Eg brukte spiralizer til å lage squashgetti, men du kan også skjøre squash på langs med en ostehøvel, deretter legge oppå kvarandre og skjære i strimler.
Steik karbonadedeig, hakka løk og finhakka kvitløk. Ha over tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder, salt og pepper.
Steik squashen raskt i panna for at den skal bli gjennomvarm. Topp med kjøttsaus og eit drys revet parmesan, og server!
Bruk pasta eller spagetti om du ønsker det, gjerne en grovere variant. Du kan du evt. lage litt av begge deler for en god miks og ekstra grønnsaker.
Håper det frister!
Ha en strålande onsdag alle sammen. Her skiner sola fra blå himmel, glede!

Hei godtfolk!

Eg fekk en spiralizer til jul i forfjor (!), og har glømt den heilt vekk før eg for ei lita stund sida fikk skikkelig lyst på squashspagetti med kjøttsaus, og har no tatt den flittig i bruk igjen. For dere som lurer er spiralizer eit produkt som på under 1 minutt lager «spagetti» av grønnsaker, altså lange, tynne strimler.

Så i dagens middag har eg laga spagetti av squash, og det er så godt! Gir masse smak og god konsistens, passer perfekt til fyldig kjøttsaus. For dei som ikkje tåler pasta, vil spise pasta, vil prøve noko nytt eller spiser etter lavkarbo-prinsipper er dette virkelig til å anbefale!


Squashgetti med kjøttsaus, 2-3 personer
2 squash
400 g karbonadedeig
1 løk
1-2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1,5 dl vatn
2 fedd kvitløk
Oregano, grovkverna chilli, salt og pepper

Slik gjer du:
Start med squashen. Eg brukte spiralizer til å lage squashgetti, men du kan også skjøre squash på langs med en ostehøvel, deretter legge oppå kvarandre og skjære i strimler.

Steik karbonadedeig, hakka løk og finhakka kvitløk. Ha over tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder, salt og pepper.

Steik squashen raskt i panna for at den skal bli gjennomvarm. Topp med kjøttsaus og eit drys revet parmesan, og server!

Bruk pasta eller spagetti om du ønsker det, gjerne en grovere variant. Du kan du evt. lage litt av begge deler for en god miks og ekstra grønnsaker.

Håper det frister!

Ha en strålande onsdag alle sammen. Her skiner sola fra blå himmel, glede!

Annonse

4 Kommentarer

B

Bei

29. april 2018

Hei Linda, Tenkte å kjøpe meg en spiralizer, og ser at de har håndholdte til en rimelig pris på typ Jernia, Kitchen osv. Vet du om de håndholdte er noe bra, eller burde man investere i større, elektrisk fra f.eks Wilfa? Kan nemlig ikke spise pasta lenger og satser derfor på å bruke spiralizer mye fremover 🙂 Hvilken har du?

Linda Stuhaug

30. april 2018

Hei! Eg har aldri prøvd de håndholdte, så eg kan egentlig ikkje svare på om det er noko bra. Min spiralizer fikk eg fil jul for mange år sida, og eg veit den er bestilt fra utlandet. Prøvd å finne den igjen uten hell, dessverre :/ Her kan du sjå eit bilde av den, kanskje det kan vere til hjelp: http://www.lindastuhaug.no/2017/09/17/endelig-kan-eg-dele-min-store-hemmelighet/ Eg vil egentlig tru at en slik en er bedre og meir effektiv enn håndholdt 🙂

K

Kine

21. september 2018

Denne retten er helt nydelig! Lagde denne i dag men hadde i sopp og litt kokosmelk også! Superdigg!

Linda Stuhaug

22. september 2018

Høyres godt ut, Kine 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg