Linda Stuhaug

Annonse

30. april 2015

Bringebærkake med innbakt ostekrem

Bringebærkake med innbakt ostekrem
Hei!
Torsdag og den søte oppskrift – i dag vil eg dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen!
Uten tilsatt sukker og gluten, kan lages laktosefri:
Bringebærkake 3 egg 200 g kesam 50 g sukrin gold 50 g sukrin+ 65 g (glutenfritt) havremjøl 65 speltmjøl 1 ts ekte vaniljepulver 1,5 ts bakepulver 200 g ferske eller frosne bringebær ~ 150 g philadelphia 30-40 g sukrinmelis
Slik gjer du: Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14×18 cm. Bruk bakepapir!
Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.
Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager.
Tips & alternativer Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin.
Bruk gjerne andre mjøltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige.
For laktosefri kake: bruk laktosefri lettrømme og philadelphia.
Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler.
Håper det frister!

Hei!

Torsdag og den søte oppskrift – i dag vil eg dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen!

Uten tilsatt sukker og gluten, kan lages laktosefri:

Bringebærkake
3 egg
200 g kesam
50 g sukrin gold
50 g sukrin+
65 g (glutenfritt) havremjøl
65 speltmjøl
1 ts ekte vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
200 g ferske eller frosne bringebær
~
150 g philadelphia
30-40 g sukrinmelis

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14×18 cm. Bruk bakepapir!

Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.

Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager.

Tips & alternativer
Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin.

Bruk gjerne andre mjøltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige.

For laktosefri kake: bruk laktosefri lettrømme og philadelphia.

Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler.

Håper det frister!

Annonse

8 Kommentarer

M

Mari Marte

30. august 2019

Denne kaka så nydelig ut! Jeg tenkte å bake den til jobb, hvis jeg dobler oppskriften går den til en langpanne da?

Linda Stuhaug

30. august 2019

Hei! Tja, kan hende dobbel oppskrift blir litt lite til langpanne. Kjem litt an på kor stor langpanna di er. Men i verste fall blir den berre litt lav 🙂

A

Anita Kristiansen

23. august 2019

Nydelig kake!Men den ble så bløt i bunnen,eller under kaka.Kan det være at jeg brukte for mye bær??Det ble mer enn 200 gram.Stekte kaka til den ble gjennomstekt også.

Linda Stuhaug

23. august 2019

Så kjekt du likte kaka, Anita 😀 Det kan vere at det blei litt mykje bær. Eller kanskje litt mykje på en plass? Lot du kaka bli avkjølt? 🙂

S

Susanne Moen

14. mai 2023

Egner kaken seg å fryses?

Linda Stuhaug

16. mai 2023

Ja😃

A

Anonym

23. juni 2018

Kan vaniljepulver sløyfes?

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Ja, men då ville eg brukt frø fra vaniljestang for å få den gode vaniljesmaken 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg