Sjokolade kokoskrem

Mandag og ny veke!

Eg deler som regel kjøttfri alternativer på mandager, og idag er det eit supert frukost, lunsj eller kveldsmattips eg vil gi en repriseoppskrift på! I fjor på denne tida blei eg hekta på sjokolade kokoskrem til frukost som også falt i smak hos mange av dere, sammen med frisk frukt eller bær.

Dette er en fyldig, krema og mektig sjokoladekrem, rik på smak og næring. Eg har blitt litt hekta igjen med blåbær og belgiske jordbær som no er komt på butikken.

Sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –


Innlegget inneholder annonselenker.

Sjokolade kokoskrem, 1 porsjon
100-150 g kokoskrem*
50-100 g gresk yoghurt eller mager kesam
20-30 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukrin gold
en klype salt

Slik gjer du: 
Miks sammen ingrediensane, gjerne med en miksmaster til alt er godt blanda. Hold igjen litt på kakao og søtning, og smak heller til. La gjerne sjokolade kokoskremen stå litt i kjøleskap for at smakane skal sette seg, ellers kan du fint spise den med en gang også.

Server med frisk frukt og bær etter smak og behag, gjerne litt nøtter eller lignande om du ønsker det!

Sjokolade kokoskremen er nydelig som glasur på kaker og muffins!

Tips og alternativer
– I den forrige varianten bruke eg kun 200 g kokoskrem. Det kan du fint gjere om du ønsker det. Cottage cheese eller anna yoghurt/kesam kan fint brukes istedenfor gresk yoghurt/mager kesam.

– Kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) står kaldt i kjøleskap, da skiller den seg og danner en fyldig krem øverst. Eg bruker kokosmelk fra merket Santa Maria, den liker eg best og den skiller seg alltid.

– Smak gjerne til med anna type søtning, men en pulverisert/flytande variant.

Sjokolade kokoskremen kan du fint lage kvelden i forveien og sette i kjøleskap, så er frukosten klar etter litt oppkutting av tilbehør på morgenkvisten.

Sunt, godt, raskt og enkelt – supermåltid for dei som er glad i sjokolade!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

 1. Hei 🙂 Hva kan man bytte ut med kesam? Har laktose allergi..

 2. Hei! Kor lenge har du kokosmelken i kjøleskapet? Har problemer med at den stivner heilt, deler av boksen blir heilt knallhard.

 3. Kaisa Elise

  Ser himmelsk ut !

 4. Daniel Miller

  Nam nam ser så deilig ut! Dette må jeg prøve ut! 😀

 5. Ida Johanson

  Så utrolig godt ut!

 6. Dette er bare så himmels godt!! må være en av de oppskriftene fra bloggen din jeg har laget aller flest ganger tror jeg 😀 Ufattelig god smak og konsistens, elsker å ha den ferdig i kjøleskapet når sjokoladecravingen kommer snikende!! og jeg bare MÅ ha jordbær til, det gjør smaksopplevelsen helt magisk <3 Setter så stor pris på alle oppskriftene du deler Linda, du er så flink og inspirerende 😀 alle oppskriftene dine er så gode! Håper du får en fin uke <3

 7. Det er seriøst en av mine favoritter. Lager alltid denne om jeg vil ha noe som er digg og sunt. Jeg er innom bloggen din hver dag, men er ikke så flink til å legge igjen kommentarer. Men vil si at du alltid inspirerer, ha en fin dag:)

 8. Linda Marie Stuhaug

  Sonja: Hei Sonja! Så kjekt du ville legge igjen nokre ord, det betyr veldig masse. Alltid gøy med tilbakemeldinger på jobben man gjer, og at oppskrifter faller i smak 🙂 Ha en fin tirsdag!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Så utrulig hyggelig kommentar å få, Monika 🙂 Denne veit eg er en favoritt hos deg, og det er superkjekt! Uten jordbær blir ikkje måltidet det samme, så perfekt når dei søte og gode jordbærene fra Belgia er komt tilbake i butkken 🙂 Ønsker deg en finfin dag <3

 10. Linda Marie Stuhaug

  Ida Johanson: Knallgodt! Og så enkelt 😉

 11. Linda Marie Stuhaug

  Daniel Miller: Det får du gjere – enklare blir det ikkje 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det er SÅ godt 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Oda: Kokoskremen skal vere ganske hard altså, ikkje berre en mjuk krem. Når du pisker den opp mjukner den litt 🙂 Eg lar boksene stå i kjøleskapet fra eg kjøper dei, opp til fleire veker.

 14. Linda Marie Stuhaug

  silje: Ja, det står i innlegget at du kan bruke anna yoghurt eller kesm isteden for dei som nevnt 😉 Bruk gjerne laktosefri kesam, det går jo for det samme.

 15. Hei Oda, skulle bare si at hvordan kokoskremen blir i kjøleskapet avhenger av hvilket merke du kjøper 🙂 Jeg har hatt kokosmelk som har blitt steinhard og kokoskrem som ikke har skilt seg i det hele tatt. Jeg bruker kokoskremen til Santa Maria, den bruker å skille seg og lage en god kokoskrem 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Det er heilt sant, forskjellige merker gir forskjellige resultat. Eg kjøper kun Santa Maria sin 🙂

 17. Heisann! Sjeldent jeg kommenterer på bloggposter, men nå rett og slett MÅ jeg! Har akkurat laget denne sjokoladekremen, og jeg er rett og slett målløs! Det må være noe av det beste jeg har smakt! Helt utrolig at dette er sukkerfritt og faktisk sunt!! Jeg er ekstremt glad i sjokolade. Selv om jeg trener mye bremser sjokoladen meg mot å nå mine mål… Men NÅ skal det gå mye lettere. TUSEN TAKK!!!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Heidi: For en fantatsisk tilbakemelding å få, Heidi! Veldig kjekt at du la igjen desse ordene 🙂 Vi liker det sunt, næringsrik, godt og enkelt. Ønsker deg ei fin helg vidare 🙂

 19. Denne var rett og slett fantastisk, lager den i dag for andre gang. Tusen takk for mange flotte ideer 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Mia: Så kjekt å lese, Mia! God helg til deg 🙂

 21. Du burde prøve kokkosmelk av type Aroy. Den finnes i invandrerbutikker og har en ekstrem fløyelsmyk konsistens, mye bedre kvalitet enn Santa Marina. Den finnes i egen utgave til desserter også.

 22. Linda Marie Stuhaug

  A: Eg har prøvd en kokosmelk på innvanderer butikk, hugser ikkje merket – men den likte eg ikkje så godt. Skal sjå om eg finner Aroy og prøve meg på den, men er det samme som eg kjøpte sist holder eg meg til favoritten Santa Maria 🙂

 23. Hei! Hva slags kakao bruker du i oppskriften? Kan man bruke råkakao?

 24. Marianne

  Elsker bloggen din! Alt jeg har laget fra den har blitt vellykket, unntatt kokoskrem. Den ser helt fin ut når jeg tar ut den tykke delen fra boksen, men med en gang jeg begynner å vispe den blir den gryntete. Hvordan skal jeg unngå dette?

 25. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Det høres merkelig ut, har aldri opplevd det sjølv. Kva merke bruker du på kokosmelka?

 26. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Det kan du fint gjere. Eg bruker vanlig originalkakao 🙂

 27. Nydelig!! Dette blir en slager når søtsuget kommer snikende 🙂

  1. Så bra, Karina! Lenge sida eg har laga denne kremen – men den skal snart lages igjen altså 🙂

 28. Kristin

  Denne ser veldig god ut, bare lurer på hvor mye kokos krem du får ut av en boks så jeg vet omtrent hvor mange bokser jeg må kjøpe til denne oppskriften?

  1. 150-200 g, så du trenger ikkje en full boks 🙂

 29. Hvor får man kjøpt kokoskrem?

  1. Vanlige butikker 🙂