Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri marengskake med vaniljekrem

Sukkerfri marengskake med vaniljekrem
Hei godtfolk!
Det er mange i det siste som har etterspurt oppskrift sukkerfri marengskake og pavlova. Det har kanskje noke med 17.mai er rett rundt hjørnet, eller at det frister meir med lekre kaker med masse bær no når temperaturen stiger og sola titter fram?
Uansett – marengsbunn uten sukker lagde eg i fjor, men eg deler gledelig oppskrift igjen. Eg har gjort nokre få justeringer og trur den er hakket bedre no enn sist.
Heile kaka med fyll er sukkerfri, glutenfri og kan heilt fint lages melkefri. Svært proteinrik og lav på kalorier –
Men alle sammen – dette er ikkje som ekte vare altså! Sukker i en marengs/pavlovabunn utgjer en så stor del av oppskrifta, å lage sukkerfri variant er langt ifra det samme som med kvitt, raffinert sukker. Denne bunnen blir gjennomsprø som en marengs (ikkje småseig som pavlova). Den fungerer som en sukkerfri variant, men kan ikkje måle seg med ekte vare 🙂 Med masse krem/vaniljekrem og friske bær, så blir marengskaka veldig god!
Lenkene i innlegget er annonselenker.
Sukkerfri marengsbunn 2 eggekvitter 60 g sukrinmelis En klype salt
Veldig viktig med rein bolle og visp, ikkje minst at eggekvittene er heilt uten spor av eggeplomme. En dåpe fett vil gjere at marengsen ikkje blir stiv. Merk at dette er en liten bunn, doble gjerne oppskrifta.
Stivpisk eggekvittene med en miksmaster, tilsett litt og litt sukrinmelis og avslutt med en klype salt. Saltet vil gjere marengsen enda stivere. Pisk vidare i 5 minutter til eit fyldig, kvitt skum.
Form til en rund marengsbunn på ca. 20 cm i diameter. Hugs å bruke bakepapir! Steik på 120 grader, nederste rille i ca. 35 minutter. Slipp ut masse varme og la marengsbunnen stå i ettervarmen 30-60 minutter. Avkjøl.
Marengsbunnen blir lett og luftig. Litt lysebrun uttapå, men kvit og tørr tvers gjennom. Igjen: dette marengsbunn som er sprø, ikkje pavlova som har seig kjerne. Marengsbunnen kan lages vekesvis i forveien, så lenge du oppbevarer den tørt i romtemperatur.
Sukkerfri vaniljekrem 5 dl valgfri melk 3 eggeplommer 45 g sukrin+ 25-30 g maisenna 1-2 vaniljestenger
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side og lar melkeblandinga trekke ut smak, 10-15 minutter.
Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen over i en bolle og avkjøl.
Som topping på mi marengskake brukte eg ca. halvparten av den avkjølte vaniljekremen som eg piska opp med 2-3 ss gresk yoghurt – kokoskrem eller vispa krem kan også blandes inn. Breover bunnen og topp med friske jordbær, blåbær, kiwi, skivede mandler og sukkerfri sjokolade.
Bruk den toppingen du liker og foretrekker, juster etter deg og dine behov. Alle typer frukt og bær er godt, og ekstra crunch blir det med nøtter og sjokolade.
Håper du lar deg friste!

Hei godtfolk!

Det er mange i det siste som har etterspurt oppskrift sukkerfri marengskake og pavlova. Det har kanskje noke med 17.mai er rett rundt hjørnet, eller at det frister meir med lekre kaker med masse bær no når temperaturen stiger og sola titter fram?

Uansett – marengsbunn uten sukker lagde eg i fjor, men eg deler gledelig oppskrift igjen. Eg har gjort nokre få justeringer og trur den er hakket bedre no enn sist.

Heile kaka med fyll er sukkerfri, glutenfri og kan heilt fint lages melkefri. Svært proteinrik og lav på kalorier –

Men alle sammen – dette er ikkje som ekte vare altså!
Sukker i en marengs/pavlovabunn utgjer en så stor del av oppskrifta, å lage sukkerfri variant er langt ifra det samme som med kvitt, raffinert sukker. Denne bunnen blir gjennomsprø som en marengs (ikkje småseig som pavlova). Den fungerer som en sukkerfri variant, men kan ikkje måle seg med ekte vare 🙂 Med masse krem/vaniljekrem og friske bær, så blir marengskaka veldig god!


Lenkene i innlegget er annonselenker.

Sukkerfri marengsbunn
2 eggekvitter
60 g sukrinmelis
En klype salt

Veldig viktig med rein bolle og visp, ikkje minst at eggekvittene er heilt uten spor av eggeplomme. En dåpe fett vil gjere at marengsen ikkje blir stiv. Merk at dette er en liten bunn, doble gjerne oppskrifta.

Stivpisk eggekvittene med en miksmaster, tilsett litt og litt sukrinmelis og avslutt med en klype salt. Saltet vil gjere marengsen enda stivere. Pisk vidare i 5 minutter til eit fyldig, kvitt skum.

Form til en rund marengsbunn på ca. 20 cm i diameter. Hugs å bruke bakepapir! Steik på 120 grader, nederste rille i ca. 35 minutter. Slipp ut masse varme og la marengsbunnen stå i ettervarmen 30-60 minutter. Avkjøl.

Marengsbunnen blir lett og luftig. Litt lysebrun uttapå, men kvit og tørr tvers gjennom. Igjen: dette marengsbunn som er sprø, ikkje pavlova som har seig kjerne. Marengsbunnen kan lages vekesvis i forveien, så lenge du oppbevarer den tørt i romtemperatur.

Sukkerfri vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
45 g sukrin+
25-30 g maisenna
1-2 vaniljestenger

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side og lar melkeblandinga trekke ut smak, 10-15 minutter.

Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen over i en bolle og avkjøl.

Som topping på mi marengskake brukte eg ca. halvparten av den avkjølte vaniljekremen som eg piska opp med 2-3 ss gresk yoghurt – kokoskrem eller vispa krem kan også blandes inn. Breover bunnen og topp med friske jordbær, blåbær, kiwi, skivede mandler og sukkerfri sjokolade.

Bruk den toppingen du liker og foretrekker, juster etter deg og dine behov. Alle typer frukt og bær er godt, og ekstra crunch blir det med nøtter og sjokolade.

Håper du lar deg friste!

Annonse

9 Kommentarer

G

G. Hansen

24. juli 2023

Hele familien syntes denne var veldig god. 😍👍. Takk. Brukte et par teskjeer vaniljesukker istedenfor vanilestang (pga hadde ikke vanilestang hjemme)

Linda Stuhaug

25. juli 2023

Så kjekt oppskrifta falt i smak😍

6. mars 2022

T

Toril L Nerland

8. mai 2018

Hei! Smaker sukrin-melis like kaldt som sukrin+? Laget nettopp en Pavlova med sukrin +, likte ikke den smaken. Ønsker å lage en sprø bunn slik du beskriver, men ikke kald smak.

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Uansett korleis du snur og vender på det, så vil ei oppskrift der sukrinmelis/sukrin+ utgjer en så stor del av kaka, kjennes kald ut i smaken. Du vil nok kjenne det med sukrinmelis også 😉

J

Janne

16. mai 2022

Har du prøvd og lage denne med finesse?

Linda Stuhaug

19. mai 2022

Ja😊

T

Therese

13. mai 2022

Vet du om det går an å droppe både sukker og sukrin i marengs bunn? 😊

Linda Stuhaug

14. mai 2022

Hehe nei, det går ikkje😅

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg