Proteinrike havrescones med tranbær og valnøtter

Åh, desse var så gode!

Grove, smakfulle, litt søte scones med tranbær og valnøtter som gir god crunch. Dei lages på 1-2-3 og kan nytes med salt eller søtt pålegg, til frukost, i lunsjboksen, turmat, kveldsmat eller som kos!

Sconesene er ferdig på 30 minutter, så perfekt å lage ferske til helgefrukosten. Grove, fiberrike, mektige, saftige og uten tilsatt sukker og gluten –

Du trenger, 6 stykker
100 g (glutenfri) havregryn
100 g havremel
50 g fiberfin, eller meir havremel
2 ss sukrin gold, eventuelt honning
2 ts bakepulver
40 g tørkede tranbær*
30 g hakkede valnøtter*
250 g kesam
2 egg

Slik gjer du: 
Bland sammen tørrvarer, tranbær og valnøtter. Vend inn kesam og egg, juster med en skvett vatn om det er nødvendig. Deiga skal vere litt klissette.

Form til 5-6 scones på langpanne med bakepapir, pensle gjerne over med vatn eller egg og strø hakkede valnøtter på toppen.

Steik på 180 grader i 15-25 minutter, til en gyllen farge og steikeskorpe. Avkjøl på rist.

Tips & alternativer
– Bruk gjerne andre tørkede frukt/bær og nøtter etter smak. Kanskje rosiner og mandler? Eg brukte desse tranbærene fra iherb 🙂

Eg hadde ikkje trudd at brødmat med tranbær og valnøtter skulle smake så godt – men det var virkelig verdt forsøket!
Dei holder seg eit par dager, men dei kan også fint fryses.

Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg 🙂

16 kommentarer

  1. Solfrid

    Hei 🙂 karamellpudding oppskriften din er borte. Det kommer bare opp at siden ikke eksisterer lengre. Den var så god! Kan du legge den ut på nytt? 🙂

  2. Kaisa Elise

    Ser knall godt ut !

  3. Julie @ WolfItDown

    Yogurt eller kesame i deigen gjør de så saftige, og valnøtter og tranebær er en helt fantastisk kombinasjon 😀 Takk for oppskrift Linda, og god helg! x

  4. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, kesam er virkelig en knall ingrediens i «brødmat» 🙂 God smak og crunch av valnøtter og tranbær – virkelig godt! God helg til deg Julie 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Satige og gode 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Solfrid: Hei! Det skjedde en feil under flytting av oppskrifter og mange gamle innlegg blei sletta… Utrulig kjedelig, for den oppskritfa har eg kun hatt på bloggen, og eg klarer ikkje finne dne igjen. Men eg kommer med ny oppskrift på karamellpudding 🙂

  7. kunne du skrevet hvor mye kalorierer det er under oppskriftene 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Nei, det kjem eg ikkje til å starte med, eg er veldig motstandar av å telle kalorier. Så må man rekne på det får man rekne sjølv 🙂

  9. Sara Zainab

    Hei! Vil først og fremst si at jeg er evig takknemlig for at du tar deg tiden til å skrive blogg om oppskriftene dine. Jeg selv er også opptatt av enkle og sunne oppskrifter, men er ikke så flink til dette. Derfor er det så greit for meg å lese bloggen din. Alle oppskriftene jeg har prøvd hittil har vært en kjempe stor suksess! Har planer om å prøve flere til uken, men jeg har et spørsmål. Kunne du gitt noen eksempler på hva jeg kan bruke kokosmel til? Hadde hvert fall blitt veldig glad for det! Du er en stor inspirasjon 🙂 Mvh Sara.

  10. vilket recept

  11. Linda Marie Stuhaug

    tommy: Hm?

  12. Linda Marie Stuhaug

    Sara Zainab: Hei Sara! Tusen takk for hyggelig kommentar, det setter eg veldig stor pris på 🙂 Kokosmel finner du ofte i dei søte oppskriftene mine. Du kan bruke det som en del av tørrvarene i kaker, muffins, vafler, lapper, pannekaker… Men ikkje bruk for stor del med kokosmel, for det kan gi eit tørt resultat. God mandag til deg 🙂

  13. Hele oppskriften inneholder ca. 1600 kcal og gir ca. 660 g Dette gir ca. 242 kcal per 100 g Fordeler du deigen i 6 emner blir hver på ca. 110 g og 266 kcal 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Am: Sjå der ja 🙂 masse gode proteiner og karbohydrater også!

  15. Kjempegod oppskrift! Tusen takk Linda for at du deler med oss! 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Det er en glede, Ida! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *