Laksespyd med lun potetsalat

God onsdag!

Fleire som er heldige med sol idag? Det merkes godt at sommeren nærmer seg og at grillsesongen snart er i gang. Dagens middagstips passer like godt som en enkel kvardagsmiddag i ovnen som på grillen. Laksespydene er raske og enkle å tilberede, og den litt utadisjonelle potetsalaten er nydelig som tilbehør.

Laksespyd med sitron og lun potetsalat –

Du trenger, 4 porsjoner

Lun potetsalat
Ca. 800 g poteter
6 reddiker
1/2 rødløk
1 ss sitronsaft
2 ss olje
Hakkede urter
Gjerne en liten bit chilli
Salt&pepper

Kok potetene møre, la dei avkjøle seg litt og del i skiver. Skjær reddiker og rødløk i skiver, finhakk urter og chilli om du bruker det. Ha over i en bolle og bland lett. Miks sammen sitronsalt og olje, hell over salaten og smak til med salt&pepper.

Du kan med fordel koke potetene dagen i forveien, kald potetsalat smaker like godt som lun potetsalat.

Laksespyd
6-8 laksefilêter
1 sitron
Soyasaus
2 ss sesamfrø

Skjær laksefilêtene i like terninger, tre på spyd sammen med tynne skiver av sitron. Sitron kan sløyfes, eller bruk grønnsaker. Pensle spydene med soyasaus, strø over sesamfrø og steik på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også steikast på grillen.

Laksespydene kan selfølgelig servers med anna tilbehør.

Lun potetsalat svært anvendelig og passer til rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk, på koldtbordet og til anna type grillmat. Tilsett kikerter, bønner, ost, egg eller lignande for en fullverdig vegetarsalat!

Sunt, godt og enkelt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Madeleine

  nam! det så bare utrolig godt ut! =)

 2. annikenna

  det så bare helt fantastisk godt ut!

 3. Hei! Jeg kommenterer sjeldent innleggene dine, men tenkte jeg bare jeg skulle sende en liten takk for god inspirasjon. Du er alltids førstevalget på søkemotor når jeg skal bake eller lage middag. Så langt er søtpotetpizza laget sikkert 20 ganger og snickerskake en storfavoritt som mamma til og med betaler meg for å fylle opp frysen med. Mens havrekjeksene har blitt laget til ost og kjeks kveld, fudge og daddelkulene til lørdagssnacks. Igjen tusen takk <3

 4. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Tusen takk for hyggelig kommentar, Sara! Setter veldig stor pris på det 🙂 Veldig kjekt at oppskrifter faller i smak hos deg – håper eg kan fortsette å inspirere! God helg 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  annikenna: Det er ingen tvil om at det var 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Sunt, godt og enkelt 🙂