Linda Stuhaug

Annonse

13. mai 2015

Laksespyd med lun potetsalat

Laksespyd med lun potetsalat
God onsdag!
Fleire som er heldige med sol idag? Det merkes godt at sommeren nærmer seg og at grillsesongen snart er i gang. Dagens middagstips passer like godt som en enkel kvardagsmiddag i ovnen som på grillen. Laksespydene er raske og enkle å tilberede, og den litt utadisjonelle potetsalaten er nydelig som tilbehør.
Laksespyd med sitron og lun potetsalat –
Du trenger, 4 porsjoner
Lun potetsalat Ca. 800 g poteter 6 reddiker 1/2 rødløk 1 ss sitronsaft 2 ss olje Hakkede urter Gjerne en liten bit chilli Salt&pepper
Kok potetene møre, la dei avkjøle seg litt og del i skiver. Skjær reddiker og rødløk i skiver, finhakk urter og chilli om du bruker det. Ha over i en bolle og bland lett. Miks sammen sitronsalt og olje, hell over salaten og smak til med salt&pepper.
Du kan med fordel koke potetene dagen i forveien, kald potetsalat smaker like godt som lun potetsalat.
Laksespyd 6-8 laksefilêter 1 sitron Soyasaus 2 ss sesamfrø
Skjær laksefilêtene i like terninger, tre på spyd sammen med tynne skiver av sitron. Sitron kan sløyfes, eller bruk grønnsaker. Pensle spydene med soyasaus, strø over sesamfrø og steik på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også steikast på grillen.
Laksespydene kan selfølgelig servers med anna tilbehør.
Lun potetsalat svært anvendelig og passer til rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk, på koldtbordet og til anna type grillmat. Tilsett kikerter, bønner, ost, egg eller lignande for en fullverdig vegetarsalat!
Sunt, godt og enkelt!

God onsdag!

Fleire som er heldige med sol idag? Det merkes godt at sommeren nærmer seg og at grillsesongen snart er i gang. Dagens middagstips passer like godt som en enkel kvardagsmiddag i ovnen som på grillen. Laksespydene er raske og enkle å tilberede, og den litt utadisjonelle potetsalaten er nydelig som tilbehør.

Laksespyd med sitron og lun potetsalat –

Du trenger, 4 porsjoner

Lun potetsalat
Ca. 800 g poteter
6 reddiker
1/2 rødløk
1 ss sitronsaft
2 ss olje
Hakkede urter
Gjerne en liten bit chilli
Salt&pepper

Kok potetene møre, la dei avkjøle seg litt og del i skiver. Skjær reddiker og rødløk i skiver, finhakk urter og chilli om du bruker det. Ha over i en bolle og bland lett. Miks sammen sitronsalt og olje, hell over salaten og smak til med salt&pepper.

Du kan med fordel koke potetene dagen i forveien, kald potetsalat smaker like godt som lun potetsalat.

Laksespyd
6-8 laksefilêter
1 sitron
Soyasaus
2 ss sesamfrø

Skjær laksefilêtene i like terninger, tre på spyd sammen med tynne skiver av sitron. Sitron kan sløyfes, eller bruk grønnsaker. Pensle spydene med soyasaus, strø over sesamfrø og steik på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også steikast på grillen.

Laksespydene kan selfølgelig servers med anna tilbehør.

Lun potetsalat svært anvendelig og passer til rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk, på koldtbordet og til anna type grillmat. Tilsett kikerter, bønner, ost, egg eller lignande for en fullverdig vegetarsalat!

Sunt, godt og enkelt!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg