Jordbær med sukkerfri karamellsaus

Hei!

Idag tenkte eg at eg ville dele denne søte og friske dessert tallerken med dere. Dei belgiske jordbæra på butikken om dagane er veldig gode, og sammen med en god slant sukkerfri karamellsaus blei det en fest i munn!

Karamellsausen er veldig rask og enkel å lage med få ingredienser. Den passer også vil veldig masse!


Innlegget inneholder annonselenker.

Karamellsaus
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
30 g sukrin gold
15 g yaconsirup

Yaconsirup kan sløyfes, men sausen blir ekstra god med. Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler sterk varme, sett i mikroen i ca. 5 minutter. Karamellsausen skal få en fin karamellfarge og bli litt fyldigere i konsistensen. Avkjøl, den vil få en tjukkere konsistens når den blir heilt kald. Oppbevar i glass i kjøleskap.

Karamellsausen er nydelig til frukt og bær, over havregrøt, yoghurtblandinger, kjøleskapsgrøt og lignande. Det er denne karamellsausen som blir brukt når eg lager sukkerfri smil sjokolade!

X-life har fått inn mange nye og spennande produkter no som eg har lyst å tipse dere om, blant anna yaconsirup som er brukt i karamellsausen:

Yaconsirup er en ingrediens som går igjen i dei fleste oppskriftene mine med smak av karamell. Det er lavglykemisk søtningsmiddel som kjem fra roten av yaconplanten. Bruk i konfekt, bakst eller som søtningsmiddel istedenfor sukker/sukrin/honning. Anbefales virkelig å ha i skapet, en slik varer lenge!
Fleire typer organiske nøttesmør er også komt inn, desse gleder eg meg stort til å smake!


Fleire ulike produkter fra Økosjokolade, utvalget finner du her. Kakaosmør og kakaomasse er basis for å lage heimelaga sjokolade, kakaonibs er nydelig som snacks eller strø over smoothie, grøt, kaker og lignande. Kakaopulveret kan brukes som vanlig kakaopulver, gojibær og inkabær er er "alt-mulig-bær" som passer til det meste.


Eit utvalg at ulike krydder finner du her. Uten sukker, tilsetningsstoff og lite salt – slik som krydder skal vere.

Det var tirsdagsnacks og tirsdagstips fra denne fronten! Imorgon deler eg ei oppskrift eg veit mange har venta på: sunne donuts!

19 kommentarer

 1. Marie-Madelen Bekken

  åhhherregud! det så godt ut

 2. Hei! Elsker bloggen din, får så mye inspirasjon herfra <3 Jeg så du hadde fått et spm ang kokosmelk for en stund siden, så jeg lurte på om du har funnet ut hvordan det blir med næringsinnhold om man kun bruker den faste delen av kokosmelken?

 3. Kaisa Elise

  Ser himmelsk godt ut !

 4. namnamnam!

 5. Kirsten

  Hei Er yaconsirup helt uten sukker? Er den helt sukkerfri som du sier? Har hørt så mye forskjellig om den.. Takker for svar;)

 6. Madeleine

  det så kjempe godt ut! =)

 7. Du er like søt som jordbærene dine <3

 8. Style by Ida

  Oi det så kjempegodt ut! Må definnitivt prøves 😀

 9. Linn Therese

  Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske OK, mens bare en liten brøkdel legger igjen kommentarer. DET er kjedelig det. Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du ikke får så mange kommentarer som du fortjener egentlig. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂 Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin onsdag, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til. Ellers vil jeg tipse deg om (dette er altså ikke reklame, men jeg vil tipse deg om det fordi jeg synes du fortjener det) det annet siste innlegget mitt der gir jeg bort en helt gratis kjole som jeg kjøpte på nelly! Gi beskjed i innlegget mitt hvis du vil ha den 🙂

 10. Tirsdagsreklame mener du?…

 11. Linda Marie Stuhaug

  Kari: Haha, for en tåpelig kommentar. Jaja, kall det tirsdagsreklame du 😉

 12. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese: Spar meg.

 13. Linda Marie Stuhaug

  Style by Ida: Så bra! Sunt, godt og enkelt 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Madeleine: Veldig godt!

 15. Linda Marie Stuhaug

  Kirsten: Yaconsirup er ikkje tilsatt sukker, men yaconroten er jo en frukt, så sirupen inneholder naturlig frukotose 🙂 kan lese meir her blant anna: http://www.okosjokolade.no/alle-produkter/produkt/6-yaconsirup-okologisk-230-gr

 16. Linda Marie Stuhaug

  mv93: Veldig godt!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så bra! Det var det også 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Ellen: Hei! Tusen takk, så hyggelig 🙂 Det har eg, men om den er riktig veit eg ikkje. Send meg en mail på det, så svarer eg deg der! linda_stuhaug@hotmail.com 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Nydelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *