Sylta rødløk

Sylta rødløk var raskt og enkelt å lage, ikkje minst så smakte det heilt utrulig godt!

Dette er nok ukjent for mange, og det var det for meg også, men det er eit supert tilbehør som kommer til å finne sted på maten min framover. Tipset fikk eg fra en kompis som er kokk, kjekt med litt innspel utanfrå! Sursøtt tilbehør eg virkelig fikk smaken på –

Man lager en syltelake som kalles 1-2-3. 1 del eddik, 2 deler sukker (sukrin) og 3 deler vatn. Eg brukte sukrin+ framfor sukrin og mendgene blei då slik:

Sylta rødløk
1 dl eddik – vanlig 7%
1 dl sukrin+
3 dl vatn
4-5 mellomstore rødløker

Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Skru av varmen, legg oppi rødløk i skiver og ta lokk på kjelen. La det kjøle seg ned i panna eller ligge 2-3 timer, før du heller alt over i eit tett glass. Oppbevar i kjøleskap.

For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, frisk ingefær eller heil pepper!

Så kva kan du bruke sylta rødløk til? Det er eit type tilbehør som kan passe til alt!

Rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. På salaten, taco, tilbehør til pålegg på skiva, lomper eller knekkebrødet, omelett, i wraps, på koldtbordet eller til grillmaten. Får du smaken på det tippe eg du bruker det der det passer seg 🙂

Tilbehøret vil dukke opp i bloggen framover, og ikkje minst fleire varianter av sylta grønnsaker.
Håper fleire vil prøve seg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Julie @ WolfItDown

    Hvor lenge vil denne holde seg? Vet jo at sukker virker som preserveringsmiddel, men har sukrin samme effekten, eller holder den seg kortere:) Ser iallefall helt nydelig! Jeg elsker alt som er «pickled» 😀 x

  2. Står til avkjøling…gleder meg??

  3. Linda Marie Stuhaug

    Siwan: Håper det faller i smak hos deg også 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Eg er rett og slett usikker, men ei veke minimum vil eg vertfall tru 🙂 Må nesten berre teste sjølv faktisk, men her i huset er det tomt! Så får eg oppdatere innlegget etterpå 🙂

  5. Irene Bruun Johansen

    Takk for oppskrifta, gleder meg til å lage denne 🙂

    1. Så bra! Dette er veldig godt 🙂

  6. Dette vil eg absolutt prøve Tusen takk for alle de flott oppskriftene du deler. Har allerede funne 17.mai kaka i år her inne

    1. Så hyggelig Unni! Håper 17.mai kaka og sylta rødløk faller i smak 🙂 God helg!

  7. Made this, it is sooo good…. can’t get Sukrin in Australia so used other sweetener. A keeper for sure ❤️

    1. Så bra du likte det, Sølvi 😀

  8. Hei Linda! Tror du honning eller annen søtning også vil funke? 🙂

    1. Trur ikkje honning fungere, dessverre. Men anna type tørr søtning fungerer nok fint 🙂

  9. Flott oppskrift, klar favoritt her hjemme! Har du laurbærblad evt annet med fra starten? Tas det evt ut før løken legges på glass?

    1. Tar det oppi fra starten av, ja. Kan berre ligge i glasset, gjer absolutt ingenting det 🙂

  10. Sunniva

    Hei! Er den meningen laken skal dekke løken? Her har du 4 dl væske på 4-5 mellomstore løker, mens jeg måtte ha 2,4 dl for å dekke 1 stor løk.

    1. Ja, det er meininga at laken skal dekke løken. No er denne oppskrifta såpass gammal at eg ikkje hugser kor store løkane faktisk var, men det er berre å tilpasse 🙂

  11. Fantastisk. Hele gjengen likte dette, så nå er en ny ladning lagt på krukker.
    Veldig godt inni wraps.

    1. Fantastisk 😀 Det er kjekt å lese!! 🙂

  12. Mona Christin

    Kan en bruke eplecidereddik i staden for vanlig eddik? Siden eg allereie har det i hus…

    1. Det vil ikkje bli det samme med eplecidereddik. Men du kan jo berre prøve, kan hende det er godt det også 🙂