Linda Stuhaug

Annonse

22. mai 2015

Sylta rødløk

Sylta rødløk
Sylta rødløk var raskt og enkelt å lage, ikkje minst så smakte det heilt utrulig godt!
Dette er nok ukjent for mange, og det var det for meg også, men det er eit supert tilbehør som kommer til å finne sted på maten min framover. Tipset fikk eg fra en kompis som er kokk, kjekt med litt innspel utanfrå! Sursøtt tilbehør eg virkelig fikk smaken på –
Man lager en syltelake som kalles 1-2-3. 1 del eddik, 2 deler sukker (sukrin) og 3 deler vatn. Eg brukte sukrin+ framfor sukrin og mendgene blei då slik:
Sylta rødløk 1 dl eddik – vanlig 7% 1 dl sukrin+ 3 dl vatn 4-5 mellomstore rødløker
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Skru av varmen, legg oppi rødløk i skiver og ta lokk på kjelen. La det kjøle seg ned i panna eller ligge 2-3 timer, før du heller alt over i eit tett glass. Oppbevar i kjøleskap.
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, frisk ingefær eller heil pepper!
Så kva kan du bruke sylta rødløk til? Det er eit type tilbehør som kan passe til alt!
Rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. På salaten, taco, tilbehør til pålegg på skiva, lomper eller knekkebrødet, omelett, i wraps, på koldtbordet eller til grillmaten. Får du smaken på det tippe eg du bruker det der det passer seg 🙂
Tilbehøret vil dukke opp i bloggen framover, og ikkje minst fleire varianter av sylta grønnsaker. Håper fleire vil prøve seg!

Sylta rødløk var raskt og enkelt å lage, ikkje minst så smakte det heilt utrulig godt!

Dette er nok ukjent for mange, og det var det for meg også, men det er eit supert tilbehør som kommer til å finne sted på maten min framover. Tipset fikk eg fra en kompis som er kokk, kjekt med litt innspel utanfrå! Sursøtt tilbehør eg virkelig fikk smaken på –

Man lager en syltelake som kalles 1-2-3. 1 del eddik, 2 deler sukker (sukrin) og 3 deler vatn. Eg brukte sukrin+ framfor sukrin og mendgene blei då slik:

Sylta rødløk
1 dl eddik – vanlig 7%
1 dl sukrin+
3 dl vatn
4-5 mellomstore rødløker

Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Skru av varmen, legg oppi rødløk i skiver og ta lokk på kjelen. La det kjøle seg ned i panna eller ligge 2-3 timer, før du heller alt over i eit tett glass. Oppbevar i kjøleskap.

For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, frisk ingefær eller heil pepper!

Så kva kan du bruke sylta rødløk til? Det er eit type tilbehør som kan passe til alt!

Rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. På salaten, taco, tilbehør til pålegg på skiva, lomper eller knekkebrødet, omelett, i wraps, på koldtbordet eller til grillmaten. Får du smaken på det tippe eg du bruker det der det passer seg 🙂

Tilbehøret vil dukke opp i bloggen framover, og ikkje minst fleire varianter av sylta grønnsaker.
Håper fleire vil prøve seg!

Annonse

15 Kommentarer

S

Sunniva

1. september 2019

Hei! Er den meningen laken skal dekke løken? Her har du 4 dl væske på 4-5 mellomstore løker, mens jeg måtte ha 2,4 dl for å dekke 1 stor løk.

Linda Stuhaug

2. september 2019

Ja, det er meininga at laken skal dekke løken. No er denne oppskrifta såpass gammal at eg ikkje hugser kor store løkane faktisk var, men det er berre å tilpasse 🙂

H

Hildegunn

22. august 2022

Hei😃 Har du noko svar på spørsmålet ovanfor om holdbarhet?😉

Linda Stuhaug

22. august 2022

Sylta rødløk uten sukker står seg nok eit par veker. Med sukker kan det stå i månedsvis :)

H

Hildegunn

11. juni 2022

Dette blei så bra! 😃Smakte kjempegodt ilag med fetapastasalaten din!😋

Linda Stuhaug

11. juni 2022

Sant! Passer virkelig til alt🤩

T

Tina

6. april 2018

Hei Linda! Tror du honning eller annen søtning også vil funke? 🙂

Linda Stuhaug

6. april 2018

Trur ikkje honning fungere, dessverre. Men anna type tørr søtning fungerer nok fint 🙂

M

Mona Christin

24. april 2020

Kan en bruke eplecidereddik i staden for vanlig eddik? Siden eg allereie har det i hus…

Linda Stuhaug

26. april 2020

Det vil ikkje bli det samme med eplecidereddik. Men du kan jo berre prøve, kan hende det er godt det også 🙂

G

Gerd Kristin

11. mars 2020

Fantastisk. Hele gjengen likte dette, så nå er en ny ladning lagt på krukker. Veldig godt inni wraps.

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Fantastisk 😀 Det er kjekt å lese!! 🙂

L

Lena

20. juli 2018

Flott oppskrift, klar favoritt her hjemme! Har du laurbærblad evt annet med fra starten? Tas det evt ut før løken legges på glass?

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Tar det oppi fra starten av, ja. Kan berre ligge i glasset, gjer absolutt ingenting det 🙂

I

Inger

12. juli 2022

Hei Hvor lenge kan det stå i kjøleskapet, holdbarhet?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg