Linda Stuhaug

Annonse

Ovnsbakt frukt med sitronkesam

Ovnsbakt frukt med sitronkesam
Ovnsbakt frukt smaker nydelig som dessert, mellommåltid eller kveldskos. Her er det berre å bruke den frukten man liker og har tilgjengelig. Sunt, smakfullt og veldig godt!
Her er frukten og tilbehøret eg brukte, uten tilsatt sukker, gluten og tilbehøret kan lages melkefritt –
Ovnsbakt frukt (4 porsjoner) 1 eple 1 pære 4 plommer 2 skiver ananas 1 fersken 3 ss sukrin gold 1 ss smelta smør, kan sløyfes
Kutt frukten i passelige biter, legg i en ildfast form. Fordel smelta smør og sukrin gold på toppen, dette karamelliserer frukten og gjer den søt og god. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 30 minutter eller til frukten er mør.
Server varm, lun eller kald. Dryss gjerne over nøtter, eller ha nøtter i ei skål vedsiden av for ekstra crunch. Som tilbehør anbefaler eg sitronkesam som var en knallgod kombinasjon med den søte frukten!
Sitronkesam 300 g kesam, eventuelt gresk yoghurt* 2-3 ss sukrinmelis Ferskpressa sitronsaft Gjerne litt finrevet sitronskall
Bland sammen og smak til. Som eit melkefritt alternativ til kesam eller gresk yoghurt kan man for eksempel piske opp kokoskrem og smake til på samme måte.
Andre alternativer kan vere sukkerfri vaniljeis / vaniljesaus eller vaniljekrem, men det blir litt søtt på søtt.
Tips og alternativer ? Som nevnt: bruk den frukta du liker og foretrekker som passer til ovnsbaking. Kva med fiken, kiwi, banan, honningmelon, ferske aprikoser, nektarin? ? Bruk gjerne anna søtning enn sukrin gold til karamellisering. Honning eller yaconsirup egner seg også godt!
Virkelig godt, og ikkje minst enkelt! Håper det frister fleire, kanskje det er en litt meir fristande måte å få i seg meir frukt på.
En søt og nydelig dessert som 1 av 5 om dagen 🙂

Ovnsbakt frukt smaker nydelig som dessert, mellommåltid eller kveldskos.
Her er det berre å bruke den frukten man liker og har tilgjengelig. Sunt, smakfullt og veldig godt!

Her er frukten og tilbehøret eg brukte, uten tilsatt sukker, gluten og tilbehøret kan lages melkefritt –

Ovnsbakt frukt (4 porsjoner)
1 eple
1 pære
4 plommer
2 skiver ananas
1 fersken
3 ss sukrin gold
1 ss smelta smør, kan sløyfes

Kutt frukten i passelige biter, legg i en ildfast form. Fordel smelta smør og sukrin gold på toppen, dette karamelliserer frukten og gjer den søt og god. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 30 minutter eller til frukten er mør.

Server varm, lun eller kald. Dryss gjerne over nøtter, eller ha nøtter i ei skål vedsiden av for ekstra crunch. Som tilbehør anbefaler eg sitronkesam som var en knallgod kombinasjon med den søte frukten!

Sitronkesam
300 g kesam, eventuelt gresk yoghurt*
2-3 ss sukrinmelis
Ferskpressa sitronsaft
Gjerne litt finrevet sitronskall

Bland sammen og smak til. Som eit melkefritt alternativ til kesam eller gresk yoghurt kan man for eksempel piske opp kokoskrem og smake til på samme måte.

Andre alternativer kan vere sukkerfri vaniljeis / vaniljesaus eller vaniljekrem, men det blir litt søtt på søtt.

Tips og alternativer
? Som nevnt: bruk den frukta du liker og foretrekker som passer til ovnsbaking. Kva med fiken, kiwi, banan, honningmelon, ferske aprikoser, nektarin?
? Bruk gjerne anna søtning enn sukrin gold til karamellisering. Honning eller yaconsirup egner seg også godt!

Virkelig godt, og ikkje minst enkelt! Håper det frister fleire, kanskje det er en litt meir fristande måte å få i seg meir frukt på.

En søt og nydelig dessert som 1 av 5 om dagen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg