Peanøttkake med banan

Hei!

Torsdag og den søte oppskrift, idag er det nydelig peanøttkake med banan som skal deles. La ut bilde på insagram @lindastuhaug forrige veke under bakinga, og veldig mange etterspurte oppskrifta. Da er det berre å få den ut på bloggen så den når ut til bakeglade sjeler 🙂

Kaka lager du i en fei, så er den som alltid uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri –

Innlegget inneholder annonselenker.

Peanøttkake med banan
2 egg
130 g kesam*
40 g havremel
40 g peanøttmel
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver
En klype salt
1/2- 1 banan
Hakkede peanøtter

Miks sammen alle ingrediensane utenom banan. Er røra litt tjukk kan du bruke en skvett vatn. Bruk bakepapir i en form på 14×18 cm / 16×20 cm, hell i røra og topp med skiver av banan og hakkede peanøtter. Bruk gjerne masse banan, meir enn bildet viser – for det var veldig godt! Steik på 180 grader i 12-15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt.

Kaka blir ikkje så veldig høg, bruk mindre form eller doble oppskirfta om du vil ha ei høgare kake.

Tips og alternativer
– For melkefri variant: da anbefaler eg 60 g kokosmelk og 60 g most banan istedenfor kesam. Da kan det hende du skal bruke litt mindre søtning.

– Anna meltype, som for eksempel speltmel, bokhvetemel eller lignande kan erstatte havremel. Peanøttmel er viktig ingrediens her da det er peanøttkake. Bruker du anna meltype vil du ikkje få samme smaken, men det går jo selfølgelig. Peanøttsmør kan gjere susen som ingrediens i røra også, spesielt om du ikkje har peanøttmel.

Kaka blei veldig saftig og smakfull. Servert med en liten klatt søt kesam så var det komplett, glasur er ikkje nødvendig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Åh så godt det så ut. : )) Tusen takk for oppskriften :)) Dette har jeg lyst til å teste ut selv. Ha en fin dag videre. Hilsen -L- :*

  2. Daniel Miller

    Nam, så spennende 😀

  3. Dette så godt ut! 😀 Tror du det går an å bytte ut kesam med yoghurt naturell?

  4. Karianne

    Denna må eg prøva! Når du skriv at peanøttsmør kan brukast, brukar ein same mengd som peanøttmjølet? (40g) Kan den frysast?

  5. NAM! 😀 du er så flink Linda, synes det er så gøy å følge deg og de fantastiske oppskriftene dine <3

  6. Julie @ WolfItDown

    Mmm peanøtter og banan er en så utrolig god kombinasjon, og denne kaken så lekker ut 😀 x

  7. Nina Bakke

    Nam 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Ingen tvil om det 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, kombinasjonen var nydelig! Med litt kesam på sida så blei det virkelig komplett 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk! Virkelig ord eg setter pris på 🙂 Ha en fin søndagskveld!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Karianne: Nei, peanøttsmøret må komme i tillegg til melet. Prøv med 2-3 ss, men smak til røra 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Sølvi: Ja, det skal gå fint!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Daniel Miller: Absolutt 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Laurie: Så bra! Håper den faller i smak hos deg også 🙂 ha en fin søndagskveld!

  15. Ann Cathrin

    Kan jeg bytte ut sukrin gold og sukrin+ med tagatesse? Hvor mye tagatesse må en event. ha

    1. Ja, så lenge det tilsvarer samme mengde for 110 g sukker. Eg kjenner ikkje så godt til tagatesse, men er ikkje søtningsgraden dobbel så søt som vanlig sukker? I tilfell blir det jo 55 g 🙂