Linda Stuhaug

Annonse

28. mai 2015

Peanøttkake med banan

Peanøttkake med banan
Hei!
Torsdag og den søte oppskrift, idag er det nydelig peanøttkake med banan som skal deles. La ut bilde på insagram @lindastuhaug forrige veke under bakinga, og veldig mange etterspurte oppskrifta. Da er det berre å få den ut på bloggen så den når ut til bakeglade sjeler 🙂
Kaka lager du i en fei, så er den som alltid uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri –
Innlegget inneholder annonselenker.
Peanøttkake med banan 2 egg 130 g kesam* 40 g havremel 40 g peanøttmel 50 g sukrin gold 30 g sukrin+ 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1/2 ts ekte vaniljepulver En klype salt 1/2- 1 banan Hakkede peanøtter
Miks sammen alle ingrediensane utenom banan. Er røra litt tjukk kan du bruke en skvett vatn. Bruk bakepapir i en form på 14×18 cm / 16×20 cm, hell i røra og topp med skiver av banan og hakkede peanøtter. Bruk gjerne masse banan, meir enn bildet viser – for det var veldig godt! Steik på 180 grader i 12-15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt.
Kaka blir ikkje så veldig høg, bruk mindre form eller doble oppskirfta om du vil ha ei høgare kake.
Tips og alternativer – For melkefri variant: da anbefaler eg 60 g kokosmelk og 60 g most banan istedenfor kesam. Da kan det hende du skal bruke litt mindre søtning.
– Anna meltype, som for eksempel speltmel, bokhvetemel eller lignande kan erstatte havremel. Peanøttmel er viktig ingrediens her da det er peanøttkake. Bruker du anna meltype vil du ikkje få samme smaken, men det går jo selfølgelig. Peanøttsmør kan gjere susen som ingrediens i røra også, spesielt om du ikkje har peanøttmel.
Kaka blei veldig saftig og smakfull. Servert med en liten klatt søt kesam så var det komplett, glasur er ikkje nødvendig 🙂

Hei!

Torsdag og den søte oppskrift, idag er det nydelig peanøttkake med banan som skal deles. La ut bilde på insagram @lindastuhaug forrige veke under bakinga, og veldig mange etterspurte oppskrifta. Da er det berre å få den ut på bloggen så den når ut til bakeglade sjeler 🙂

Kaka lager du i en fei, så er den som alltid uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri –

Innlegget inneholder annonselenker.

Peanøttkake med banan
2 egg
130 g kesam*
40 g havremel
40 g peanøttmel
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver
En klype salt
1/2- 1 banan
Hakkede peanøtter

Miks sammen alle ingrediensane utenom banan. Er røra litt tjukk kan du bruke en skvett vatn. Bruk bakepapir i en form på 14×18 cm / 16×20 cm, hell i røra og topp med skiver av banan og hakkede peanøtter. Bruk gjerne masse banan, meir enn bildet viser – for det var veldig godt! Steik på 180 grader i 12-15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt.

Kaka blir ikkje så veldig høg, bruk mindre form eller doble oppskirfta om du vil ha ei høgare kake.

Tips og alternativer
– For melkefri variant: da anbefaler eg 60 g kokosmelk og 60 g most banan istedenfor kesam. Da kan det hende du skal bruke litt mindre søtning.

– Anna meltype, som for eksempel speltmel, bokhvetemel eller lignande kan erstatte havremel. Peanøttmel er viktig ingrediens her da det er peanøttkake. Bruker du anna meltype vil du ikkje få samme smaken, men det går jo selfølgelig. Peanøttsmør kan gjere susen som ingrediens i røra også, spesielt om du ikkje har peanøttmel.

Kaka blei veldig saftig og smakfull. Servert med en liten klatt søt kesam så var det komplett, glasur er ikkje nødvendig 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg