Burgertallerken med pastinakkfries

Heisann!

Idag har eg en nydelig middag til dere som passer ypperlig no som det er helg! En tallerken proppfull av næring og gode smaker, burgerene er nemlig masse friske og smakfulle urter i (som kan sløyfes om man ikkje ønsker det) og eg har prøvd meg på en ny, ukjent grønnsak: pastinakk! Pastinakk ovnsbakte eg med gode krydder og både smak og konsistens minner om fries, derfor pastinakkfries. Kanongodt!

Burgertallerken med pastinakkfries, frisk salat og kvitløksdressing –

Du trenger (2 porsjoner)

Urteburger
400 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd pressa kvitløk
2 ss finhakka, blandede urter – kan sløyfes
eg brukte timian, gressløk og oregano
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, ca. 2-4 minutter.

Pastinakkfries
4 pastinakker
En slump olje
Gode og smakfulle krydder

Skrell pastinakken og del i staver. Ha dei i en plastpose sammen med en slump som du blåser luft i, rist godt og krydre underveis så det blir godt fordelt. Ovnsbak på 200 grader i 20-25 minutter til en god farge. Av krydder brukte eg paprikakrydder, grovkverna chilli, pepper og kvitløk.

Server med litt frisk salat og en god dressing!
Eg lagde kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk og kvit pepper. Urtedressing, guacamole eller aioli er andre gode alternativer!

Pastinakkfries er eg sikker på kommer til å falle i smak hos store og små. Anbefalast å prøve! Det passer veldig godt som tilbehør til dei fleste typer kjøtt, men det er heilt sikkert godt til laks og anna fisk også.

God fredag og god middag, ikkje minst god helg (fra København) ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Det så fantastisk godt ut! Skal definitivt teste ut denne oppskriften 🙂

 2. Denne skal prøves ut i morgen 🙂 God helg!

 3. Linn Therese

  Det så veldig godt ut 🙂

 4. Åh, denne skal prøves ikveld! Har en kjæreste som heter burgerkongen, så denne tror jeg vil falle veldig i smak ! 🙂 jeg elsker arbeidet du gjør, stå på videre! 😀

 5. healthybaking

  Det så godt ut 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  healthybaking: Veldig gode kombinasjoner 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Karine: Tusen takk Karine, veldig hyggelig kommentar å få 🙂 Håper burgerene smakte!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese: Kanongodt 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Håper det falt i smak! Ha en fin søndagskveld 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Så bra! Det var knallgodt – anbefales virkelig.

 11. Hei. Kjempegode burgere, jeg er veldig glad i bloggen din, endelig har jeg lært meg å lage enkel, sunn og glutenfri mat! Jeg lurte på om det var mulig å lage deigen, og fryse den ned? Så det på en måte ble som butikkjøpte hamburgere? Siden jeg lager mat til bare 1, så er 4 hamburgere litt i meste laget 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Hei! Så hyggelig å lese, veldig kjekt at du finner inspirasjon i bloggen min! Eg vil heller anbefale deg å lsge burgerene og fryse dei ned etter steiking, det har eg gjort fleire ganger, fungerer heilt topp 🙂