Heimelaga rabarbrasyltetøy uten sukker

Heisann!

Rabarbra er i sesong no og for første gang skal eg dele rabarbraoppskrift her på bloggen. Første ut er rabarbrasyltetøy uten tilsatt sukker, med smak av ekte vanilje. Fargen ser ikkje så god ut, men rabarbrasylte var utrulig godt!

Visste du forresten at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den har svært lite kalorier pr. 100 g og er proppfull av A-, B-, og C-vitamin, samt ulike mineraler. Bruksområdene er som en frukt da den er vanlig å bruke til sylting, safting, bakst og desserter.

Rabarbrasyltetøy er raskt og enkelt å lage –

Innlegget inneholder annonselenker.

Du trenger, 1 lite glass
300 g rabarbra, skrelt og delt i biter
60 g sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1/2 dl vatn

Ha ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 20-40 minutter under lokk på middels/lav temperatur. Rør jevnlig. Jo lengde den koker, jo mørkere blir fargen og meir karamellisert kjennes smaken. Smak eventuelt til med meir søtning, eller litt frisk sitronsaft om du ønsker det.

Når rabarbraen koker inn blir mengden syltetøy ganske liten, så doble gjerne oppskrifta. Oppbevar i glass i kjøleskap.

Bruk det på samme måte som andre typer syltetøy. Over pålegget, på vafler, pannekaker, i lomper, ei skei over havregrøten, yoghurtskåla eller bruk det i bakst eller desserter.

Eg skal vertfall handle rabarbra i lange baner og lage en stor porsjon syltetøy eg kan fryse ned. Så kommer det også fleire oppskrifter med rabarbra 🙂Eg må berre tipse dere om Crossfit Sprint skoene til reebok på x-life si heimeside. Dei er fantastisk gode å trene styrketrening i sida den har tynn tåle. Sitter som eit skudd på foten og passer også til korte løpeøkter, crossfit eller anna saltrening.

Det skal heller ikkje stå på fargen! Eg elska lilla 😉 Skoene finner du her.


Resten av treningsantrekket: topp fra Craft // sports-bh fra Casall // favoritt kompresjonstights fra 2XU med høgt og bredt liv.

God lille-lørdag!


13 kommentarer

 1. Trude Marie

  Hei! Ser fantastisk godt ut som vanlig, og jeg gleder meg allerede til flere oppskrifter. Elsket rabarbrasuppe da jeg var liten, men har spist det veldig lite siden. Så dette gleder jeg meg til å prøve! Må desverre også hive med at jeg er litt skuffet over alle skrivefeilene i dette innlegget, det pleier ikke være slik? Blir så tungt å lese med masse skrivefeil:( Ellers vil jeg bare si; stå på videre! Syns bloggen din er en kjempe inspirasjon, og kjempe gøy å følge! Ha en fin uke 🙂

 2. Nam 🙂 Elsker rabarbra. Anbefaler deg å teste kanel i oppskriften. Det gir et supergodt syltetøy 😀

 3. Julie @ WolfItDown

  Rabaaaarbra <3 Det er så nydelig 😀 Også perfekt og toppe grøt med på morgenkvisten 😀 Takk for oppskrift 😀 x

 4. SEVILLE

  Jeg er en fast leser av bloggen din og nå har jeg startert en matblogg selv. Du er en stor inspirasjon!

 5. Så utrolig fin blogg du har! Ta gjerne en titt innom min blogg, og del den gjerne også! 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  SEVILLE: Så hyggelig! Da skal eg ta en titt 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Så godt! Rart med det – no skjønner eg ikkje kvifor eg ikkje har laga rabarbrasylte tidligare. Versegod – håper det faller i smak 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Eg tenkte faktisk på kanel når eg laga syltetøyet, men i mangel på kanelstang droppa eg det! Kunne vell brukt malt kanel også, men eg vil tru en god blanding gir det beste resultatet 🙂 Takk for tips uansett!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Trude Marie: Tusen takk for det Trude! Veldig kjekt å lese at eg er til inspirasjon for det 🙂 Bra du nevnte skrivefeilene, det gjekk relativt fort i svingane når eg skreiv innlegget igår mellom møte og jobb, har retta opp i dei fleste no trur eg 🙂 Med mindre du ser fleire? Fin veke til deg også!

 10. Hei! Tror du en annen form for søtning også vil fungere? Sukrinmelis, stevia eller liknende.

 11. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Ja, berre hugs å justere mengden etter søtningsgraden på det du bruker 🙂

 12. Lagde dette i går, og det ble veldig godt! Jeg doblet oppskriften og lot vaniljestangen (og en liten kanelstang) ligge i mens syltetøyet kokte. Da holdt det med en vaniljestang til dobbel porsjon 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Så bra det falt i smak! Endelig har eg fått (store mengder) rabarbra, så no skal eg koke masse syltetøy og fryse ned 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *