Linda Stuhaug

Annonse

4. juni 2015

Sukkerfri sjokoladekake med sjokoladeglasur

Sukkerfri sjokoladekake med sjokoladeglasur
God torsdag!
Det var mange som etterspurte oppskrifta på sjokoladekaka eg lagde til 85-årsdagen forrige helg, så den kommer idag i eit eget innlegg. Fleire varianter av denne sjokoladekaka er i arkivet på bloggen, men ikkje konkret oppskrift med denne sjokoladeglasuren.
Kaka blei laga i forbindelse med en bursdag, og måtte vere 100% fri for sukker, gluten og laktose. Med riktige ingredienser er ikkje det noko problem, kaka blei saftig og god, falt godt i smak hos gjestane! Den kan også fint lages melkefri, og man kan bruke vanlig kesam framfor laktosefri kesam om man ikkje trenger å ha kaka fri for laktose.
Innlegget inneholder sponsorlenker.
Sjokoladekake 3 egg 180 g (laktosefri) kesam 60 g sukrin+ 60 g sukrin gold 40 g kakao 50 g (glutenfritt) havremel 35 g kokosmel 1,5 ts bakepulver 1/2 ts ekte vaniljepulver en god klype salt evt. vatn til passe konsistens
Miks sammen alle ingrediensane til en jevn og glatt røre, juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell røra i en kakeform på 16×20 cm med bakepapir. Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.
Sjokoladeglasur 120 g kokoskrem* 80 g (laktosefri) kesam 20-30 g kakao 30 g sukrinmelis 10 g sukrin gold en god klype salt
Ha alle ingrediensene i en bolle, men juster gjerne ned mengden søtning så du heller kan smake til etterkvart. Miks sammen med en miksmaster til en jevn og klumpfri glasur, smak til, deretter brer du over den avkjølte kaka. Veldig viktig at kakebunnen er heilt avkjølt, ellers vil glasuren smelte.
Kaka kan fint stå nokre dager i kjøleskap, så den kan lages dagen i forveien. Nyt eit (eller fleire) kakestykker med litt friske bær!
Tips & alternativer ? Ønsker du ei melkefri kake kan du bruke kokoskrem istedenfor kesam i både kaka og glasuren. Kokoskrem får du når kokosmelk (ikkje light) står kaldt i kjøleskap, helst over natta. Det øverste laget blir ganske stivt og krema. ? Bytt gjerne tørrvarer med andre typer. Tåler du spelmel eller kveitemel kan du fint bruke det. ? Anna søtning tilsvarande 180 g sukker kan også brukes. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin. ? Om du ikkje er glad i kokossmaken eller ikkje har kokosmelk som har stått kaldt, kan du bruke philadelphia naturell i glasuren istedenfor kokoskrem og kesam.
Saftig, proteinrik, mektig og veldig god. Nyt kvardag som helg ?
Dere som følger meg her på bloggen kjenner igjen ingrediensene eg bruker masse av, havremel og ekte vaniljepulver er to av dei. No har endelig desse to komt inn på x-life også! Dette havremelet er 100% glutenfritt og er supert å bruke i sunn bakst, salt eller søtt. Det er rett og slett havregryn finmalt til mel. Dette er mitt absolutt favorittmel og det eg bruker aller mest og oftast, på grunn av den gode bakeegenskapen, nøytrale smaken og gode næringsinnholdet.
Ekte vaniljepulver, eller økologisk vaniljepulver går også igjen i mange oppskrifter. Det er reint vaniljepulver beståande av frø fra vaniljestenger, med en djup og ekte vaniljesmak. Det er drøyt i bruk og passer til alle søte oppskrifter, kaker, desserter, vafler, kremer, sjokolade, smoothie, is og lignande.
Havremel her // økologisk vaniljepulver her.
Andre ingredienser i innlegget, som eg bruker masse av er sukrin gold her // sukrin+ her // sukrinmelis her // kokosmel her.
Alle desse ingrediensene får man også på helsekostbutikker, i tillegg er dei aller fleste å finne på dagligvarebutikker no til dags, spesielt dei med godt utvalg. Eg linker alltid til x-life si heimeside i oppskriftene mine, da eg blir sponsa av bakevarer fra dei. Vil du vite meir om ingredienser man trenger for å lage sunt søtt, kan eg anbefale deg å lese dette innlegget mitt!
Hugs å spørre om det skal vere noko du lurer på. Ingen spørsmål er dumme, eg er berre glad om eg kan hjelpe 🙂

God torsdag!

Det var mange som etterspurte oppskrifta på sjokoladekaka eg lagde til 85-årsdagen forrige helg, så den kommer idag i eit eget innlegg. Fleire varianter av denne sjokoladekaka er i arkivet på bloggen, men ikkje konkret oppskrift med denne sjokoladeglasuren.

Kaka blei laga i forbindelse med en bursdag, og måtte vere 100% fri for sukker, gluten og laktose. Med riktige ingredienser er ikkje det noko problem, kaka blei saftig og god, falt godt i smak hos gjestane! Den kan også fint lages melkefri, og man kan bruke vanlig kesam framfor laktosefri kesam om man ikkje trenger å ha kaka fri for laktose.

Innlegget inneholder sponsorlenker.

Sjokoladekake
3 egg
180 g (laktosefri) kesam
60 g sukrin+
60 g sukrin gold
40 g kakao
50 g (glutenfritt) havremel
35 g kokosmel
1,5 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver
en god klype salt
evt. vatn til passe konsistens

Miks sammen alle ingrediensane til en jevn og glatt røre, juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell røra i en kakeform på 16×20 cm med bakepapir. Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.

Sjokoladeglasur
120 g kokoskrem*
80 g (laktosefri) kesam
20-30 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukrin gold
en god klype salt

Ha alle ingrediensene i en bolle, men juster gjerne ned mengden søtning så du heller kan smake til etterkvart. Miks sammen med en miksmaster til en jevn og klumpfri glasur, smak til, deretter brer du over den avkjølte kaka. Veldig viktig at kakebunnen er heilt avkjølt, ellers vil glasuren smelte.

Kaka kan fint stå nokre dager i kjøleskap, så den kan lages dagen i forveien. Nyt eit (eller fleire) kakestykker med litt friske bær!

Tips & alternativer
? Ønsker du ei melkefri kake kan du bruke kokoskrem istedenfor kesam i både kaka og glasuren. Kokoskrem får du når kokosmelk (ikkje light) står kaldt i kjøleskap, helst over natta. Det øverste laget blir ganske stivt og krema.
? Bytt gjerne tørrvarer med andre typer. Tåler du spelmel eller kveitemel kan du fint bruke det.
? Anna søtning tilsvarande 180 g sukker kan også brukes. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
? Om du ikkje er glad i kokossmaken eller ikkje har kokosmelk som har stått kaldt, kan du bruke philadelphia naturell i glasuren istedenfor kokoskrem og kesam.

Saftig, proteinrik, mektig og veldig god. Nyt kvardag som helg ?

Dere som følger meg her på bloggen kjenner igjen ingrediensene eg bruker masse av, havremel og ekte vaniljepulver er to av dei. No har endelig desse to komt inn på x-life også! Dette havremelet er 100% glutenfritt og er supert å bruke i sunn bakst, salt eller søtt. Det er rett og slett havregryn finmalt til mel. Dette er mitt absolutt favorittmel og det eg bruker aller mest og oftast, på grunn av den gode bakeegenskapen, nøytrale smaken og gode næringsinnholdet.

Ekte vaniljepulver, eller økologisk vaniljepulver går også igjen i mange oppskrifter. Det er reint vaniljepulver beståande av frø fra vaniljestenger, med en djup og ekte vaniljesmak. Det er drøyt i bruk og passer til alle søte oppskrifter, kaker, desserter, vafler, kremer, sjokolade, smoothie, is og lignande.


Havremel her // økologisk vaniljepulver her.


Andre ingredienser i innlegget, som eg bruker masse av er sukrin gold her // sukrin+ her // sukrinmelis her // kokosmel her.

Alle desse ingrediensene får man også på helsekostbutikker, i tillegg er dei aller fleste å finne på dagligvarebutikker no til dags, spesielt dei med godt utvalg. Eg linker alltid til x-life si heimeside i oppskriftene mine, da eg blir sponsa av bakevarer fra dei. Vil du vite meir om ingredienser man trenger for å lage sunt søtt, kan eg anbefale deg å lese dette innlegget mitt!

Hugs å spørre om det skal vere noko du lurer på. Ingen spørsmål er dumme, eg er berre glad om eg kan hjelpe 🙂

Annonse

2 Kommentarer

A

Angelica

25. februar 2018

Kan man bruke kun sukrin gold, eller må det være kombinert?:)

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Som det står kan du bruke anna søtning tilsvarande 200 g sukker. Du kan bruke kun sukrin gold, eg kombinerer fordi eg synes det gir det beste resultatet 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg