Linda Stuhaug

Annonse

7. juni 2015

Krema laksesalat

Krema laksesalat
Hei!
Mine tidligere oppskrifter på påleggsalater har falt godt i smak. Dei man kjøper på butikken er fulle av tilsetningsstoffer, sukker, lite protein og unødvendig masse fett. Ikkje berre er det ekstra kjekt å lage heimelaga, det smaker også så utrulig masse bedre, og man kan mikse og trikse med ulike ingredienser for å få den slik som man vil.
I københavn fekk eg servert en krema laksesalat som en del av brunchen vi spiste en av dagane, og det var så innimari godt! Så eg måtte slå til å lage min egen variant som eg gledelig deler oppskrift på. Denne er heilt super å lage når man har rester fra laksemiddagen, da kan man nyte eit nytt og godt måltid til lunsj dagen etterpå, eller pålegg til frukost!
Krema laksesalat 2 laksefilêter, ferdigstekt 2 ss hakka rødløk 2 ss hakka purreløk 2 ss hakka sylteagurk* 150-200 g kesam eller creme fraice 2-3 ss majones, kan sløyfes lake fra sylteagurken* salt og pepper
Vend godt sammen alle ingrediensene, juster konsistensen med kesam eller creme fraiche etter korleis du ønsker den. Smak til med lake fra sylteagurken så du får den passe syrlig, deretter salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap, den er best etter nokre timer då smakane har fått satt seg skikkelig.
* om du ikkje liker eller vil bruke sylteagurk, kan du smakstilsette med sitronsaft istedenfor.
Laksesalaten passer som pålegg på brød og knekkebrød, som fyll i lomper eller wraps, gjerne sammen med litt ekstra grønnsaker. Nyt til lunsj sammen med en frisk salat, som middag med litt ekstra tilbehør eller kva du måtte ønske!
Eg har spist fleire gode måltid med denne, blant anna denne lunsjsalaten med krema laksesalat
Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, og bruk krema laksesalat som protein og fettkilde i måltidet. Server gjerne med en karbohydratkilde om du ønsker det.
Min bestod av: salat – reddiker – gul paprika – asparges. Eit dryss pepper over til slutt så var det komplett lunsj for min del!
Enkelt, sunt, smakfullt og veldig godt!
Tidligere oppskrifter på påleggsalater er italiensk salat // rødbetsalat // kylling i karri. Har du forslag til fleire påleggsalater du ønsker eg skal prøve meg på? Rekesalat står allerede på lista 🙂

Hei!

Mine tidligere oppskrifter på påleggsalater har falt godt i smak. Dei man kjøper på butikken er fulle av tilsetningsstoffer, sukker, lite protein og unødvendig masse fett. Ikkje berre er det ekstra kjekt å lage heimelaga, det smaker også så utrulig masse bedre, og man kan mikse og trikse med ulike ingredienser for å få den slik som man vil.

I københavn fekk eg servert en krema laksesalat som en del av brunchen vi spiste en av dagane, og det var så innimari godt! Så eg måtte slå til å lage min egen variant som eg gledelig deler oppskrift på. Denne er heilt super å lage når man har rester fra laksemiddagen, da kan man nyte eit nytt og godt måltid til lunsj dagen etterpå, eller pålegg til frukost!

Krema laksesalat
2 laksefilêter, ferdigstekt
2 ss hakka rødløk
2 ss hakka purreløk
2 ss hakka sylteagurk*
150-200 g kesam eller creme fraice
2-3 ss majones, kan sløyfes
lake fra sylteagurken*
salt og pepper

Vend godt sammen alle ingrediensene, juster konsistensen med kesam eller creme fraiche etter korleis du ønsker den. Smak til med lake fra sylteagurken så du får den passe syrlig, deretter salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap, den er best etter nokre timer då smakane har fått satt seg skikkelig.

* om du ikkje liker eller vil bruke sylteagurk, kan du smakstilsette med sitronsaft istedenfor.

Laksesalaten passer som pålegg på brød og knekkebrød, som fyll i lomper eller wraps, gjerne sammen med litt ekstra grønnsaker. Nyt til lunsj sammen med en frisk salat, som middag med litt ekstra tilbehør eller kva du måtte ønske!

Eg har spist fleire gode måltid med denne, blant anna denne lunsjsalaten med krema laksesalat

Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, og bruk krema laksesalat som protein og fettkilde i måltidet. Server gjerne med en karbohydratkilde om du ønsker det.

Min bestod av:
salat – reddiker – gul paprika – asparges. Eit dryss pepper over til slutt så var det komplett lunsj for min del!

Enkelt, sunt, smakfullt og veldig godt!

Tidligere oppskrifter på påleggsalater er italiensk salat // rødbetsalat // kylling i karri. Har du forslag til fleire påleggsalater du ønsker eg skal prøve meg på? Rekesalat står allerede på lista 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg