Saftig og sukkerfri rabarbrakake

God torsdag!

Fått inntrykk av at mange har rabarbra i hagen sin? Eg skulle gjerne hatt det, men heldigvis har butikkane massevis no i rabarbrasesongen!

Eg har laga forskjellige oppskrifter og idag er det ei fantastisk god rabarbrakake som må deles. Den er fri for sukker, gluten, er mektig og proteinrik – kan nytes kvardag som helg, til mellommåltid, kaffikoppen eller kveldsmat om man vil det.

Rask og enkel oppskrift, den er ikkje så stor, så den kan fint dobles. Den holder seg saftig i mange dager –

Innlegget inneholder annonselenker.

Saftig og sukkerfri rabarbrakake
2 egg
130 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel
60 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 mellomstor rabarbra

Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utensom rabarbra til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.

Del rabarbra opp i biter, vend gjerne i litt sukrin gold. Dytt masse biter jevn over kakerøra, jo meir – jo bedre! Steik midt i ovnen 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.

Kremostglasur
100 g philadelphia ost
2-3 ss sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver
gjerne litt ferskpressa limesaft

Miks sammen, smak til med sukrinmelis og limesaft for en syrlig smak – denne kan droppes. Bre over den avkjølte rabarbrakaka.

Tips og alternativer
– bruk gjerne andre tørrvarer tilsvarande 80 g mel. Du kan fint bruke speltmel eller kveitemel om du foretrekker og tåler det. Samme gjelder søtning, du kan mikse og trikse med ulike typer etter smak og behag, så lenge det tilsvarer ca. 100 g sukker.
– kaka holder seg fint nokre dager i kjøleskap, så den kan lages i forveien.

Håper fleire vil prøve seg, for denne var virkelig god 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Hverdagslykker

  Her er det ikke noe rabarbra i hagen, men skulle ønske det var etter å ha lest dette 🙂

 2. vet du ikke regner kalorier, men tror du at denne kaka + bringebærkaken har ca lik kalorimengde som eplekaken? Vet du ikke regner det, men hadde blitt veldig glad hvis du kunne 🙂

 3. spisogspar

  Ser utrolig godt ut!

 4. Ser så godt ut Linda! 😀 Kos deg masse på ShapeUp Weekend!! (skulle gjerne vært der selv også) Det får bli en annen gang 🙂 God Tur <3

 5. Julie @ WolfItDown

  Rabarbra kake var nytt for meg – men herlighet så god den ser ut 😀 x

 6. Gunnhild

  Du er så kreativ med alle disse oppskriftene dine, blir så inspirert!

 7. Hei! Jeg lurte litt på hvilken sjokolade du vil anbefale som det «sunneste alternativet» ? Det finnes så mange forskjellige typer, alt fra de som er med stevia til de som har høy kakao prosent. Hadde blitt glad for svar 🙂 Kjempe inspirerende blogg!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Tusen takk Marte! Eg vil sei at sjokoladene med stevia er det beste alternativet. Dei får du opp til 72% kakao, kanskje enda høgare også 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Gunnhild: Tusen takk Ragnhild, så hyggelig å lese 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Den var SÅ god! Ei av dei bedre kakene! Nam 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk for det, Monika! Helga har våre alle tiders 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  spisogspar: Kaka var absolutt nydelig 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Lykke: Ja, det er nokolunde likt som eplekaka.

 14. Linda Marie Stuhaug

  Hverdagslykker: Butikken har! Eg må handle sjølv 🙂

 15. Rabarbrakaka var kjempegod! Så frisk, saftig og en anelse syrlig. Den blir garantert laget igjen. Takk for mange fine oppskrifter 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Hege: Ikkje sant? Så glad i kombinasjonen mellom det søte og syrlige. En glede å inspirere 🙂

 17. Charlotte

  Hva kan man erstatte kokosmel med hvis man ikke har det? Har veldig lyst til å lage denne kaken til neste familiebursdag!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Ja, som det står kan du bruke kva som helst anna tørrvare 🙂

 19. Hei Linda 🙂
  Jeg lagde i fjor en omfattende bloggpost om rabarabra, med dyrketips og lenker til oppskrifter, og den ble superpopulær! Nå har jeg oppdatert den med noen nye oppskrifter, bla denne. Det innebærer at jeg har tyvlånt et bilde av deg, om du ikke synes det er ok så sender du meg en epost, så fjerner jeg naturligvis det.

  http://www.moseplassen.no/2015/05/hvordan-dyrke-rabarbra-oppskrifter/

  1. Hei! Heilt i orden – dette er berre hyggelig 🙂

 20. Hei! Har du noe forslag på hvordan jeg kan lage denne uten bruk av melk? (Kesam og Philadelphia-ost) Vet du har brukt kokoskrem istedenfor kesam på noen oppskrifter, vil det funke på denne også eller forslår du noe annet? Hva med toppingen? På forhånd takk 🙂 Mange av oppskriftene dine er favoritter her i huset!

  1. Hei! Du kan prøve med kokoskrem, eller eventuelt en blanding av kokoskrem og soyayoghurt 🙂 Til toppingen vil eg og anbefale kokoskrem, det er det som blir mest likt philadelphiaglasuren på konsistens. Så hyggelig å lese at oppskriftene mine er favoritter hos dere – håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

 21. Hei! I oppskriften står det en mellomstor rabarbra. Hva vil det si cirka i dl eller gram?

  1. Det klarer eg ikkje heilt å anslå akkurat no, beklager! Men det er heller ikkje så veldig nøye – berre å ta det på augemål, eller bruke så mykje du trur blir bra 🙂