Karamelltrøfler med kokos

Hei!
Idag har eg eit veldig raskt, enkelt og smakfullt snacktips til dere – seige karamelltrøfler med kokos. Desse lager man på 5 minutter før dei trenger litt tid i frysaren, deretter kan du oppbevare dei i vekesvis.

Mange er skeptiske når dei ser dadler om ingrediens i en oppskrift, men prøv før du gjer deg opp ei meining! Smaken av dadlene kjenner man ikkje, det gir berre nydelig søtsmak og den rette konsistensen.

Uten tilsatt sukker, gluten, melk og kan fint lages uten nøtter –

Seige karamelltrøfler, 10 stk
80 g saftige dadler uten stein
40 g valnøtter, eventuelt andre nøtter eller kjerner
20 g kokosmasse

Ingrediensane kjøres i en foodprosessor eller kraftig blender 2-3 minutter, til massen er malt og nøttene begynner å slippe ut fett. Form til kuler mellom henden og trill gjerne i ekstra kokosmasse. Karamelltrøflene er spiseklare etter 30-60 minutter i frysaren, oppbevar deretter i frys eller kjøleskap.

Seige, gode og fulle av god næring!
Eg er ikkje så glad i kokos, så eg lagde noken heilt uten også. Det blir masse det samme, men uten kokosmasse-konsistensen 🙂

God helg alle sammen!

12 kommentarer

 1. Det så godt ut! Jeg har enda ikke prøvd noen av oppskriftene dine for jeg vet ikke helt hva jeg skal lage, du har jo så mange oppskrifter, hehe. Har du noen favorittoppskrifter som jeg bare må prøve? Kake, cookies eller annet søtt? 🙂

 2. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Hei! Så hyggelig at du synes mange oppskrifter er spennande då 🙂 Kva eg anbefaler å lage kommer veldig an på kva du liker. Er du sjokolademenneske? Liker du det friskt? Søtt? Skulle eg valgt ut noken favoritter etter min smak blir det blant anna browniestrøfler, kinderegg, gulrotkake, sjokolade kokoskrem, bringebærsorbet, vaniljefudge… for mange favoritter 😉

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmm yes please! 😀 Deilig snacks som er kjempesunne! x

 4. Linda Stuhaug: Takk for tips! Jeg er veldig glad i både sjokolade og friske og søte desserter. Seige brownies med kesam og sorbet er en favoritt her, men jeg har veldig lyst å prøve noe uten tilsatt sukker. Tror derimot at jeg skal prøve gulrotkaken din først, det fikk jeg skikkelig lyst på!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Prøv gulrotkaka, den er så saftig og smakfull! Lykke til med bakinga 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ikkje sant! Tommel opp 🙂

 7. Camilla

  Nam!!? har nettopp laget en porsjon, å må virkelig styre meg selv for ikke å spise opp alle på en gang? må prøve de andre variantene også kjenner jeg? tusen takk for alle de fine, megagode oppskriftene du legger ut!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Så hyggelig tilbakemelding få! Kjekt dei falt i smak hos deg, det er en glede å dele oppskrifter 🙂

 9. Jegerfrua

  Disse er utrolig gode!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Jegerfrua: Dei er SÅ gode! Du må prøve, er så raske og enkle å lage i tillegg 🙂

 11. Hei!
  Tusen takk for mange deilige oppskrifter. Jeg lurer på hvordan disse, samt vaniljefugdene vil holde seg med tanke på at de skal gies bort i gave? Tenker å pakke de i celofan men må fraktes med på fly hjem til jul. Hvordan tror du dette vil gå? Kjedelig å komme frem med en smeltet masse som skal gies bort, haha! 🙂

  1. Hei!
   Desse holder seg fint og lenge, men vaniljefudgen burde oppbevares kaldt, så den er litt verre med. Greit å være på den sikre sida 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *