Fylt avokado

Hei og god mandag!

Det har gått i ett i helga, eg reiste direkte fra Shapeup-weekend på Geilo til Oslo i går for å sjå på nokre hybler/leiligheter som er aktuelle å leige fra høsten av, sida eg flytter til hit for å studere. Tida begynner å bli knapp og frk. Stuhaug som liker å ha kontroll og orden i god tid begynner å bli litt stressa!

Men tilbake til dagens kjøttfri rett, idag har eg måtte grave litt i arkivet og fant det som frista meg aller mest her! I hovedstaden skinner sola og fylt avokado med eggesalat hadde passa supert som kjøttfri lunsj eller middag idag –

Dette gir en halv overfylt avokado! Juster mengdene etter deg og dine behov. Mengden eggesalat passe fint i to halve avokadoer –

1/2 avokado
1 hardkokt egg
1,5- 2 ss kesam/rømme/majones
Paprika & purreløk
Gjerne litt hakka sylteagurk, saft fra sylteagurken eller sitronsaft for syre
Salt & pepper

Hakk egget, paprika og purreløk i småbiter. Vend inn kesam, rømme og/eller majones (bruk det du har og foretrekker, miks gjerne) og smak til med salt, pepper og syre. Del avokadoen i to, fjern steinen og fyll eggeblandinga oppi. Server med litt friske grønnsaker, og gjerne grovt brød, knekkebrød eller lomper om du ønsker.

Lett, friskt og veldig godt, perfekt på dager som denne!

Ha en fin start på veka alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Henriette Honsrud

  Det der så fantastisk godt ut, virkelig! NAM 😀 Hadde blitt glad om du tok turen innom min blogg også! Ønsker deg en flott start på den nye uken 🙂

 2. Daniel Miller

  Nam, så deilig det så ut! ha en fin mandag.

 3. kristiane

  Så heldig du som har vært på shapeupweekenden! hadde så lyst og dra, men hadde dessverre ikke mulighet. Lykke til med leilighetsjakten! Jeg er selv på leting etter en leilighet i Oslo, så jeg vill påstå at jeg vet akkuratt hvordan du har det, himmel for et stress, haha! Håper du får en strålende uke! 🙂 <3 klem!

 4. Julie @ WolfItDown

  Mmm laget selv guacamole i dag, avokado er så godt 😀 God kjøttfri mandag! Håper du hadde en fin start på uken 🙂 x

 5. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Avokado er virkelig en super ingrediens i det meste 🙂 takk det samme, Julie!

 6. Linda Marie Stuhaug

  kristiane: Tusen takk for det, Kristiane! Skal jammen bli godt å få leilighet i boks, det er meir stress enn eg hadde forestilt meg – men verdt det til slutt håper eg 🙂 Ha en superfin kveld!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Daniel Miller: Takk det samme 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Henriette Honsrud: Takk for det, Henriette!

 9. kristiane

  Ja, det skal bli en stor lettelse, hehe! Skal du kjøpe eller leie i Oslo du da ? 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  kristiane: Eg skal leige i starten, men blir eg 3 år kjøper eg etterkvart 🙂

 11. Kristiane

  Okei! Samme her, hehe! 🙂 du. Må ha masse lykke til videre da! 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane: Takk det samme, Kristiane 🙂

 13. Birgitte K

  Hei Linda! Liker det nye designet ditt mye bedre enn det gamle, så «oppussingen» på bloggen er vellykket! Gleder meg til å prøve fylt avokado. Jeg skal lage lunsj og middag til snekkeren, min mann og meg på hytta neste uke, og med hard fysisk jobbing 10 timer pr dag kan vi godt spise avokado med godt fyll til lunsj. Har aldri tenkt på å fylle avokadoen med egg, så det gleder jeg meg til å spise.
  Lykke til med jakten på nytt sted å bo, håper du snart finner noe.
  Ha en fin uke!
  Klem fra Birgitte

  1. Hei Birgitte! Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Det er alltid litt vanskelig å finne ut korleis man skal ha det – men det gjelder å prøve seg fram. Håper fylt avokado faller i smak hos deg! Mange måter å lage det på, men synes kombinasjonen med eggesalat er veldig god. Ha en fin veke! Klem