Panna cotta med frisk rabarbrasaus

God onsdag!

Eg har fortsatt fleire oppskrifter med rabarbra på lur som må deles når sesongen er her, så neste oppskrift ut er en kanongod panna cotta med rabarbrasaus! Uten tilsatt sukker og gluten, ønsker du en melkefri variant kan du følge denne oppskrifta som er med kokosmelk. Den har en nydelig smak av kokos, så om du er like glad i den smaken som meg, kan den trygt anbefales.

Samme oppskrift på panna cotta som tidligere, den har blitt laga med mange varianter av sauser –


Innlegget inneholder annonselenker.

Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl valgfri melk
200 g gresk yoghurt / mager kesam
3 gelatinplater
1 vaniljestang
3 ts sukrin+

Skrap ut frøene av vaniljestanga og ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. Varm opp på svak varme.

I mellomtida legger du gelatinplatene i kaldt vatn 3-5 minutter til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Ta vaniljestengene ut av kjelen og rør inn gresk yoghurt eller mager kesam. Hell i to porsjonsglass og sett til avkjøling 3-4 timer.

Rabarbrasausen er samme oppskrift som rabarbrasyltetøy, med en liten vri når syltetøyet er ferdig for en litt meir rennande konsistens. Lag gjerne en stor porsjon syltetøy når du først er i gang, visst ikkje trenger du til to porsjoner panna cotta:

Rabarbrasaus
200 g rabarbra, skrelt og delt i biter
40 g sukrin+
1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
en liten skvett vatn

Ha ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 20-40 minutter under lokk på middels/lav temperatur. Rør jevnlig. Jo lengde den koker, jo mørkere blir fargen og meir karamellisert kjennes smaken. Smak eventuelt til med meir søtning, eller litt frisk sitronsaft om du ønsker det.

Når syltetøyet er avkjølt smaker du til med sitronsaft, vatn til den konsistense du ønsker og eventuelt meir søtning. Hell over panna cottaen rett før servering.

Søt, frisk og syrlig på samme tid – ikkje minst veldig smakfull! Perfekt dessert, kveldskos eller mellommåltid på litt varmere dager.

Fortell meg kva din favorittoppskirft med rabarbra er!
Kjekt for meg som matblogger å lese 🙂

2 kommentarer

  1. Julie @ WolfItDown

    Mmmmm så deilig 😀 Norway meets Italy 😉

  2. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Absolutt 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *