Linda Stuhaug

Annonse

Heimelaga proteinbar & fibersirup

Heimelaga proteinbar & fibersirup
God fredag godtfolk!
Det er vell fleire som har fått med seg nyheten til funksjonell mat, fibersirup? Denne sirupen har eg venta veldig, veldig lenge på, etter eg for eit par år sidan fekk smaken på Questbarer og fant ut at IMO-sirup var superingrediensen. Denne sirupen er endelig lansert i Norge og finnes på diverse helsekostbutikker over heile landet, eller på funksjonellmat si heimeside her.
Eg fekk en prøvepakke forrige veke og allerede har eg prøvd den i mange oppskrifter. Eg må starte en plass, så dagens oppskrift er en sjokoladevariant med salte, crunchy nøtter –
Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g.
Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen.
Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit sunnere alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande.
Sjokolade proteinbarer med cruncy nøtter, 3 små 50 g fibersirup 30 g sjokoladeprotein 15 g peanøttmel, eller anna meltype en klype salt 1-2 ts kakao 20 g hakkede nøtter
Varm opp sirup til den bobler, enten i mikro eller i en liten kjele. Bland staks sammen med resten av ingrediensene til en fast deig, form til proteinbarer med fuktige hender, strø hakkede nøtter på toppen og sett til avkjøling ca. 30 minutter.
Eg brukte salte cashewnøtter og naturelle pistasjenøtter. Knallgodt!
Tips og alternativer
? En gyllen regel etter funksjonell mat sin heimeside er 50-60 g fibersirup og 35-50 g tørrvare. Miks og triks med ulike smaker, proteinpulver og kombinasjoner, alt etter kva du liker og tåler!
? Har man ikkje proteinpulver kan barer fint lages uten, bruk for eksempel kokosmel og peanøttmel som basis, tilsett ekte vaniljepulver og sukrinmelis for vaniljesmak, eller kakaopulver for sjokoladesmak. Det er kun fantastisen som setter grenser her.
? Hakkede nøtter, hakka sjokolade, tørka bær, peanøttsmør, smelta sjokolade, malonsalt er alternativer til andre tilleggsingredienser barene kan piffes opp med.
Lag opp og del lykken, då smaker det ekstra godt 🙂
God helg godtfolk!

God fredag godtfolk!

Det er vell fleire som har fått med seg nyheten til funksjonell mat, fibersirup? Denne sirupen har eg venta veldig, veldig lenge på, etter eg for eit par år sidan fekk smaken på Questbarer og fant ut at IMO-sirup var superingrediensen. Denne sirupen er endelig lansert i Norge og finnes på diverse helsekostbutikker over heile landet, eller på funksjonellmat si heimeside her.

Eg fekk en prøvepakke forrige veke og allerede har eg prøvd den i mange oppskrifter. Eg må starte en plass, så dagens oppskrift er en sjokoladevariant med salte, crunchy nøtter –

Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g.

Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen.

Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit sunnere alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande.

Sjokolade proteinbarer med cruncy nøtter, 3 små
50 g fibersirup
30 g sjokoladeprotein
15 g peanøttmel, eller anna meltype
en klype salt
1-2 ts kakao
20 g hakkede nøtter

Varm opp sirup til den bobler, enten i mikro eller i en liten kjele. Bland staks sammen med resten av ingrediensene til en fast deig, form til proteinbarer med fuktige hender, strø hakkede nøtter på toppen og sett til avkjøling ca. 30 minutter.

Eg brukte salte cashewnøtter og naturelle pistasjenøtter. Knallgodt!

Tips og alternativer

? En gyllen regel etter funksjonell mat sin heimeside er 50-60 g fibersirup og 35-50 g tørrvare. Miks og triks med ulike smaker, proteinpulver og kombinasjoner, alt etter kva du liker og tåler!

? Har man ikkje proteinpulver kan barer fint lages uten, bruk for eksempel kokosmel og peanøttmel som basis, tilsett ekte vaniljepulver og sukrinmelis for vaniljesmak, eller kakaopulver for sjokoladesmak. Det er kun fantastisen som setter grenser her.

? Hakkede nøtter, hakka sjokolade, tørka bær, peanøttsmør, smelta sjokolade, malonsalt er alternativer til andre tilleggsingredienser barene kan piffes opp med.

Lag opp og del lykken, då smaker det ekstra godt 🙂

God helg godtfolk!


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg