Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri iskaffi med sjokoladesaus

Sukkerfri iskaffi med sjokoladesaus
Hei!
Skinner sola hos dere også idag? Endelig er det litt sol her på vestlandet også – men likevell er det veldig kaldt ute!
Det finnes utallige mange måter å lage iskaffi på, men eg har funne min favoritt med sjokoladesaus som eg har lyst å dele. Sjokoladesausen lages på forhånd og kan oppbevares i kjøleskapet fleire dager, den kan også fint droppes om man ønsker en nøytral variant, eller bruk litt kakao for sjokoladesmak –
Sjokoladesaus 2 dl vikingmelk, usøtet på boks 30 g sukrin gold 15 g kakao
Visp sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgjeovnen 4-6 minutter til alt er godt smelta sammen og smått begynner å bli fyldigere. Du kan også koke massen i en kjele 10-15 minutter.
Avkjøl sjokoladesausen, den blir tjukkere i konsistensen når den er blitt heilt kaldt. Oppbevar i kjøleskap.
Sjokoladesausen passer like godt i konfekt, over iskrem, til kaker, desserter og lignande. Nydelig god!
Iskaffi, 1 stort glass 1,5-2 dl sterk kaffi, avkjølt 1 dl valgfri melk Isbiter søtning etter smak
eller
1-1,5 dl sterk kaffi i isbiter 1 dl valgfri melk søtning etter smak
Kjør ingrediensene i en blender til slush-konsistsens. Juster mengder, bruk smakstilsetning som dere ønsker og smak til med søtning om det er nødvendig. Hugs at sjokoladesausen gir fra seg litt søtning om du bruker den.
Ha sjokoladesaus i eit glass og hell iskaffien over. Server straks!
Perfekt som eit mellomåltid med frukt og bær ute i sola.
Ønsker alle en strålande søndag 🙂

Hei!

Skinner sola hos dere også idag? Endelig er det litt sol her på vestlandet også – men likevell er det veldig kaldt ute!

Det finnes utallige mange måter å lage iskaffi på, men eg har funne min favoritt med sjokoladesaus som eg har lyst å dele. Sjokoladesausen lages på forhånd og kan oppbevares i kjøleskapet fleire dager, den kan også fint droppes om man ønsker en nøytral variant, eller bruk litt kakao for sjokoladesmak –

Sjokoladesaus
2 dl vikingmelk, usøtet på boks
30 g sukrin gold
15 g kakao

Visp sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgjeovnen 4-6 minutter til alt er godt smelta sammen og smått begynner å bli fyldigere. Du kan også koke massen i en kjele 10-15 minutter.

Avkjøl sjokoladesausen, den blir tjukkere i konsistensen når den er blitt heilt kaldt. Oppbevar i kjøleskap.

Sjokoladesausen passer like godt i konfekt, over iskrem, til kaker, desserter og lignande. Nydelig god!

Iskaffi, 1 stort glass
1,5-2 dl sterk kaffi, avkjølt
1 dl valgfri melk
Isbiter
søtning etter smak

eller

1-1,5 dl sterk kaffi i isbiter
1 dl valgfri melk
søtning etter smak

Kjør ingrediensene i en blender til slush-konsistsens. Juster mengder, bruk smakstilsetning som dere ønsker og smak til med søtning om det er nødvendig. Hugs at sjokoladesausen gir fra seg litt søtning om du bruker den.

Ha sjokoladesaus i eit glass og hell iskaffien over. Server straks!

Perfekt som eit mellomåltid med frukt og bær ute i sola.

Ønsker alle en strålande søndag 🙂

Annonse

2 Kommentarer

M

Monica

1. juli 2022

Hei! Den sjokolade sausen din ser helt himmelsk god ut, og jeg vil gjerne lage den. Men, vikingmelk er ikke å få tak i mer, og heller ikke så lett å finne usøtet kondensert melk, jeg har ikke noe problem med litt sukker, så tror du det fungerer med "vanlig" kondensert melk? Tenker da å droppe ekstra søtning. Og så lurer jeg på blandings forhold med kaffe, bruker du bare vanlig kaffe og tilsetter saus etter smak? Mvh Monica Skogly

Linda Stuhaug

1. juli 2022

Hei! Usøta, kondensert melk finner eg på nesten alle dagligvarebutikker her :) Er du sikker på at den ikkje her der du bur? Du kan evt be kjøpmenn om å ta den inn! Eg aner ikkje korleis den er å lage med søta, kondensert melk, men kan godt hende at det går fint😊 Eg lager en litt sterkare kaffi enn vanlig! Håper det smaker :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg