Heimelaga musli

Den beste muslien lagar du sjølv!

Eg har en favorittoppskrift eg berre må dele igjen – kanskje noken av dere hugser karamell granola? Denne oppskrifta har falt i smak hos veldig mange, tilbakemeldingane har våre så mange og gode. Søt & salt, masse smak og god crunch!

Det blir varmere dager og kostholdet blir endra. For meg frister det iallefall meir med kald mat, frukt, bær, yoghurt og slike lette måltider til frukost og lunsj. Da er musli midt i blinken å ha i kjøkkenskapet! Uten tilsatt sukker, gluten og melk –


Innlegget inneholder annonselenker.

Musli med smak av kanel og karamell
150 g (glutenfri) havregryn
70 g hakkede nøtter
70 g solsikkekjerner
30 g sukrin gold
35 g yaconsirup, evt. fibersirup gold eller honning
30 g ekte smør eller cocosa
1 ts kanel

Bland sammen dei tørre ingrediensene. Smelt cocosa og yaconsirup og vend godt inn i blandinga. Ser det litt tørt ut justerer du med 2-3 ss vatn. Fordel muslien over en langpanne med bakepapir og steik midt i ovnen på 130 grader. Steiketida vil variere, men vil cirka vere 25-35 minutter, til muslien har fått en god og gyllen farge. Rør underveis for eit jevnt resultat. Avkjøl og oppbevar i glasskrukke i romtemperatur.

Like godt er det med ei skei rett i munnen som snacks, eller server med melk, yoghurt, kokosmelk, friske bær, frukt og lignande. Muslien er litt søt så det passer fint med usøtet, nøytral yoghurt eller en frisk variant, kokosmelk med pressa limesaft er en favoritt hos meg.

Muslien står seg i måneder, så lag gjerne dobbel porsjon og steik i to omganger. Så godt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. nam de såg kjempe godt ut! 🙂

  2. Kamilla Haaland

    så knallgodt ut! 🙂

  3. Elsker denne oppskriften 🙂 Super god med biola bringebær til!

  4. Linda Marie Stuhaug

    Tina: Det høres veldig godt ut! Kjekt den har falt i smak hos deg Tina 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Så godt, så enkelt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Takk for det Marte 🙂

  7. Kjempegod! Ny favoritt!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Beate: Så hyggelig med tilbakemelding, Beate 🙂

  9. Elsker denne oppskriften!! akkurat laget ett glass her også, absolutt granola favoritt 😀 <3

  10. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Så hyggelig at det er en favoritt hos deg og Monika 😀

  11. Kva nøtter brukar du? ? høres kjempe god ut!

  12. Linda Marie Stuhaug

    Ingri: Eg varierer fra gang til gang, men her brukte eg valnøtter – som også er favoritten 🙂

  13. Kristiane

    Denne var fantastisk god!! Brukte valnøtter (som jeg elsker), men tipper det er kjempegodt med pekan også. Prøver det neste gang 😉

  14. Linda Marie Stuhaug

    Kristiane: Så hyggelig Kristiane! Eg pleier å variere mellom mandler og valnøtter, men som du skriver – sikkert nydelig med pecannøtter også 🙂

  15. Hei..
    Dette må prøves men hva slags cicosa bruker du? Har ikke brukt dette før,så ser jeg at det finnes flere forskjellige.

    1. Den som er linka, uten smak 🙂

  16. Denne ble så innmari god, skal absolutt lage den flere ganger 😀

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Mari! Fantastisk 🙂

  17. Hei, hva skjer om jeg dropper smøret/cocosa?

    1. Muslien vil bli tørr og ikkje få samme crunchen, sannsynligvis.

  18. Ragnhild

    Hva ville du byttet nøtter med ved allergi?

    1. Ulike typer kjerner 🙂