Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem

Heisann!

Kan eg friste med smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem, uten tilsatt sukker og gluten? Dette er ei av dei bedre kombinasjonane etter mi meining, søtt, friskt, krema, crunchy med masse sommersmak og sesongens rabarbra.

Smuldrepai lages relativt kjapt, da det ikkje er paideig som trenger knaing, venting og forsteiking. Her har dere en sunnere variant –


Innlegget inneholder annonselenker

Start med vaniljekremen:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform.

Rabarbra
200-300 g rabarbra i biter
2 ss sukrin gold
1/2 ts kanel
1 ss potetmel

Del rabarbra i ca. 1-1,5 cm tjukke biter, vend inn sukrin gold, kanel og potetmel. Fordel over vaniljekremen.

Smuldrelokk
60 g hakkede mandler
50 g (glutenfri) havregryn
35 g valgfritt mel – eg brukte havremel
1 ts kanel
10 g sukrin+
30 g sukrin gold
50 g kesam
25 g smelta smør, evt. cocosa

Bland sammen dei tørre ingrediensene, vend inn smelta smør og kesam. Smuldre lokket jevnt over rabarbraen. Steik kaka på 180 grader, nederste rille i 20-30 minutter til en gyllen farge.

Paien kan serveres rett fra ovnen, den er veldig god når den er varm/lun. Den kan også lett varmes opp igjen til servering, eller paien kan fryses og tines opp igjen.

Denne blei rett og slett fantastisk god, tilbakemeldingane fra gjestane var også heilt topp!

Håper det frister fleire 🙂

16 kommentarer

  1. Tone Utne

    NAM NAM! 😀 Denne må testes ut til helgen! 😀 Ha en strålende dag videre Linda! 🙂 Du inspirerer stadig! 😀

  2. spisogspar

    Å så godt det ser ut! Elsker smuldrepai!

  3. Takk for inspirasjon! Jeg hadde lyst til å prøve meg på en rabarbra-pai. Så det skal jeg jammen gjøre i dag! 🙂

  4. Nam nam ser godt ut!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Silje: En av mine bedre paier 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    ingrid: Så hyggelig! Håper paien faller i smak 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Då er vi to! Så godt, så enkelt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Tone Utne: Tusen takk Tone, så hyggelig å lese 🙂 ha en kjempefin dag!

  9. Karjana

    Hei, kan jeg bruke sukrin/xylitol eller sukrin gold istedenfor sukrin+?

    1. Hei! Eg anbfaler aldri vanlig sukrin altså. Du kan bruke det, men resultatet blir IKKJE det samme…

  10. Hvis man skal bruke vanelig sukker, hvor mye skal man bruke da?

    1. Sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker, sukrin gold har samme søtningsgrad 🙂 Litt forskjellig kor mykje sukker du skal bruke i dei ulike delane av oppskrifta.

  11. Kan man droppe mandlene, evt hva kan jeg erstatte de med? Ikke nøtter.

    1. Hei! Du kan bruke valgfrie kjerner, for eksempel solsikkekjerner 🙂

  12. Linn Kari Lie

    Denne var fantastisk god. Takk for gode oppskrifter.

    1. Hyggelig å inspirere 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *