Linda Stuhaug

Annonse

Rabarbradessert med karamelliserte valnøtter

Rabarbradessert med karamelliserte valnøtter
God torsdag!
Idag har eg en nydelig dessert til dere, en slags rabarbrakompott med frisk topping og karamelliserte valnøtter. Friskt, søtt, syrlig med litt crunch på toppen – komplett! Den er både rask og enkel å lage, men krever litt tid til avkjøling, så lag gjerne tidlig på dag.
En perfekt sommerdessert uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk –
Innlegget inneholder annonselenker.
Rabarbradessert, 4 porsjoner 400 g rabarbra i biter 0,5 dl vatn safta fra 1/2 sitron 1 ss sukrin gold 1-2 ss sukrin+ 1 ts kanel 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
Vask rabarbra, del i passelig store biter med ca 1 cm tjukkelse. Ha i en kjele med vatn, kok opp på svak varme. Tilsett sitronsaft, sukrin gold, sukrin+, kanel og vaniljepulver. Hold litt igjen og smak heller til kor søtt du ønsker det på slutten. La blandinga koke under lokk ca. 5-10 minutter, eller til rabarbraen begynner å bli mjuk og falle sammen, uten at alle bitene koker vekk. Smak til, avkjøl og fordel i 4 porsjonsglass.
Karamelliserte valnøtter 35 g valnøtter, grovt hakka 1 ss sukrin gold evt. eit dryss kanel
Ha valøtter og sukrin gold i en liten steikepanne, varm opp på middels varme og la sukrinen smelte og valnøttene få en god, gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.
Frisk topping 200 g gresk yoghurt/kesam/kokosmelk 3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes sitronsaft sukrinmelis
Rør samen og smak til med sitronsaft og søtning. Topp over rabarbradesserten og avslutt med dei karamelliserte valnøttene. Server!

God torsdag!

Idag har eg en nydelig dessert til dere, en slags rabarbrakompott med frisk topping og karamelliserte valnøtter. Friskt, søtt, syrlig med litt crunch på toppen – komplett! Den er både rask og enkel å lage, men krever litt tid til avkjøling, så lag gjerne tidlig på dag.

En perfekt sommerdessert uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk –


Innlegget inneholder annonselenker.

Rabarbradessert, 4 porsjoner
400 g rabarbra i biter
0,5 dl vatn
safta fra 1/2 sitron
1 ss sukrin gold
1-2 ss sukrin+
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang

Vask rabarbra, del i passelig store biter med ca 1 cm tjukkelse. Ha i en kjele med vatn, kok opp på svak varme. Tilsett sitronsaft, sukrin gold, sukrin+, kanel og vaniljepulver. Hold litt igjen og smak heller til kor søtt du ønsker det på slutten. La blandinga koke under lokk ca. 5-10 minutter, eller til rabarbraen begynner å bli mjuk og falle sammen, uten at alle bitene koker vekk. Smak til, avkjøl og fordel i 4 porsjonsglass.

Karamelliserte valnøtter
35 g valnøtter, grovt hakka
1 ss sukrin gold
evt. eit dryss kanel

Ha valøtter og sukrin gold i en liten steikepanne, varm opp på middels varme og la sukrinen smelte og valnøttene få en god, gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.

Frisk topping
200 g gresk yoghurt/kesam/kokosmelk
3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
sitronsaft
sukrinmelis

Rør samen og smak til med sitronsaft og søtning. Topp over rabarbradesserten og avslutt med dei karamelliserte valnøttene. Server!





Tips og alternativer
– Bland gjerne inn andre frukt eller bær i sjølve desserten. Kanskje eg god neve norske jordbær? Jorbær og rabarbra er en god kombinasjon.
– Du kan fint bruke andre søtninger i oppskrifta. Kanskje honning passer deg bedre? I den friske toppingen må man bruke en flytande eller karamellisert variant.







Ha en fin dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg