Hamburger med glutenfritt hamburgerbrød

Hei alle sammen!

Hører rykter om kanonvær heime, og da er det vell fleire om fyrer opp grillen?
Kva med burger på grillen i løpet av helga?

Etter litt prøving og feiling kom eg fram til ei kanongod oppskrift på hamburgerbrød. Luftige, smakfulle, mjuke i midten og litt sprøere på utsida. Ingen elting eller heving – med bakepulver som hevemiddel blir det som å bake scones, ferdige på 1-2-3! Eg har laga dei glutenfri, men er du ikkje avhengig av glutenfritt alternativ kan du fint bruke for eksempel spelt, kveite, rug eller lignande istedenfor bokhvetemel. Grove, fulle av fiber, blodsukkervennlige og mettande!

Hamburgerbrød, 4 stk
100 g havremel
100 g bokhvetemel
60 g fiberfin, evt. meir bokhvetemel eller anna meltype
1 ss bakepulver
1 ss fiberhusk
2 egg
2 ss kesam
2 dl vatn
sesamfrø til topping

Sett ovnen på 175 grader. Bland først sammen dei tørre ingrediensane, deretter egg, kesam og vatn. La svelle 10 minutter før du deler til 4 emner. Om det er nødvendig tilsetter du litt ekstra mel i deiga og bruker mel til utbakinga. Form emnene til boller som du trykker lett flate på en langpanne med bakepapir. Pensle overflata med egg og strø sesamnfrø over. Steik midt i ovnen i 20-25 minutter, avkjøl på rist.

Urteburger, 4 stk
400 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd pressa kvitløk
2 ss finhakka, blanda urter – kan sløyfes
eg brukte timian, gressløk og oregano
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, eller på grillen, ca. 2-4 minutter.

Urtedressing
2 ss kremost urter
3 ss kesam
1 ss finhakka urter,
eg brukte timian, gressløk og oregano
salt og pepper

Miks sammen og smak til.

Så er det berre å servere med dei grønnsakene du liker best!
En frisk salat på sida er også godt, eller kanskje du vil prøve deg på pastinakkfries som eg har delt med burgertallerken før?

Du finner oppskrift her.
Eit tips er å dele pastinakke i litt større biter, så kan dei også grilles!

God middag og god fredag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. anneemargrethe

    Så flott! …må prøve disse brødene 🙂

  2. Linda Marie Stuhaug

    anneemargrethe: Håper dei faller i smak hos deg, Anne Margrethe 🙂

  3. Nå står disse i ovnen. Gleder meg. Syns deigen ble veldig blaut og vanskelig å jobbe med. Prøver nok med litt mer mel eller mindre vann neste gang. Takk for mange fine oppskrifter!!

  4. Maren Helgemo

    Disse brødene må jeg prøve til veggisburgerne mine.:)

  5. Linda Marie Stuhaug

    Maren Helgemo: Håper dei faller i smak 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    ingrid: Vil heller anbefale deg å ta litt meir fiberhusk i, eller justere melmengden etterkvart. Du kunne fint tilsatt ekstra mel for å få deigen bedre å jobbe med 🙂 Har redigert innlegget no!

  7. Har ikke bokhvetemel, kan jeg bruke noe annet?:)

    1. Täler du spelt/hvete kan du fint bruke det 🙂

  8. Har du forslag til et melkefritt alternativ i steden for kesam til å ha i brødene? 🙂

    1. Tja, soyayoghurt eller kokoskrem kanskje? 🙂

  9. Kan eg bytte havremel med rismel? Og er disse ok å fryse?

    1. Det går sikkert fint, eg har ingen bakeerfaring med rismel så eg kjenner ikkje til egenskapene.
      Brødene kan fint fryses 🙂

  10. ka om ein ikkje har fiberhusk?? 🙂

    1. Kan eventuelt prøve med litt meir tørrvare 🙂

      1. eit til spørsmål! drømmelett med 5%fett e den ok? 🙂

        glede meg til å laga desse til kyllingburgeren til helgo!

      2. Ja, det skal nok gå fint i denne oppskrifta 🙂 Håper burgerene smaker!!

  11. Veldig gode, men savnet litt salt.
    Tror jeg vil tilsette salt neste gang.

    1. Hm, synes faktisk det er veldig rart eg ikkje har brukt salt her. Mulig det er en liten feil, men salt må du berre tilsette 🙂