Smakfull sommersalat

Hei!

Det er kjøttfri mandag og dagens oppskrift er en lett sommersalat som fint kan nytes som eit eget måltid til til lunsj eller middag, men smaker også nydelig som tilbehør til grillmaten.

Rik på proteiner og fett som holder blodsukkeret stabilt og gir en metthetfølelse som varer. Salaten består av utrulig mange gode smaker og crunch, blant anna sukkererter, karamelliserte valnøtter, fetaost, rødbete og vannmelon.

Håper det frister!

Rødbeter er en av ingrediensene i salaten og det er en grønnsak som virkelig burde inkluderes i meir i kostholdet. For en antioksidantbombe! Det viser seg at det er den rotgrønnsaken med høgast innhold av antioksidanter. Antioksidanter eg viktig for å beskytte cellene mot frie radikaler og skadelig nedbryting, samtidig som de kan forebygge hjertesjukdommer, nokre typer kreft og demens.

Den er også rik på kostfiber og fleire vitaminer og minderaler, blant anna fosfor, jern og kalsium.

Smakfull sommersalat, 1 person eller tilbehør til 2 personer
2-3 never blanda salat
1 stor rødbete
10 sukkererter
3 reddiker
1-2 skiver vannmelon
50 g fersk fetaost
1 neve valnøtter
1 ss sukrin gold

? Kok rødbeten mør, fjern skallet og del i passelige biter. La den avkjøle seg litt.

? Karamelliser valnøttene i ei panne med sukrin gold. Bruk middels varme og rør underveis til nøttene er blitt godt gylne, avkjøl.

? Ha ingrediensene i passelige biter på en tallerken, smuldre over fetaosten og ha gjerne over en enkel dressing beståande av en slump olje, balsamico, sitronsaft, salt og pepper. Server straks!

Andre grønnsaker kan seløflgelig brukes, men denne kombinasjonen var virkelig god 🙂

Ha en fin mandag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *