Linda Stuhaug

Annonse

Lett og god potetsalat

Lett og god potetsalat
Det er en ting som gjelder når det er snakk om potetsalat – og det er å lage den heimelaga. Mange trur nok det er vanskelig eller tidskrevande, men det er det absolutt ikkje. Potetene kan kokes kvelden før og halve jobben er gjort!
Potetsalat er en klassiker til grillmaten og passer til både kjøtt og fisk. Det er også en slager på koldtbord, middagstilbehør eller som pålegg.
Ei oppskrift som er sunnere og lettere, men likevell rik på smak –
Potetsalat, 4-5 personer Ca. 600 g poteter 1 grønt eple 1/2 purreløk eller 3 vårløk 2 ss hakka sylteagurk* 3 reddiker* 3-4 dl kesam/ gresk yoghurt/ rømme/ creme fraiche 2-3 ss majones, kan sløyfes 2-3 ss lake fra sylteagurken* litt sukrin+, evt. sukker salt og pepper
Kok potetene møre, avkjøl og fjern skallet. Del i passelige biter. Kutt opp eple, løk, sylteagurk og reddiker og bland godt sammen med potetene.
I en egen bolle mikser du sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir syre eller søtt for riktig avrunding.
Bland potetene inn i dressingen. Sett til avkjøling, gjerne eit par timer før servering. Potetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap.
Tips & alternativer – Sjølv om man ikkje kjenner smaken av sylteagurken er det ikkje alle som vil bruke det. Sitronsaft eller limesaft kan da brukes istedenfor, det er viktig med litt syre. Hugs å smake til!
– Bland gjerne inn andre grønnsaker istedenfor/ i tillegg til reddiker. Forskjellige urter eller kvitløk vil også gi ekstra god smak!
– Eg har ikkje laga potetsalaten melkefri. Da må man i tilfelle ha en god erstatter for meieriproduktet. Kanskje en blanding mellom kokosmelk og majones vil bli bra?
Bruk fantastien og spis potetsalaten til meir enn berre grillmaten/middagen! Det er nydelig som en del av pålegget på knekkebrød, i lomper, på scones eller brødskiva sammen med skinke, spekeskinke, røykt laks eller anna pålegg. Lag wraps med lomper eller tortillalefser, pakk inn i folie og ta med som lunsj. Saftig og godt!
Eller lag en smakfull lunsjtallerken med litt kjøtt og ekstra grønt. Bruk det du har i kjøleskapet, restemat er supert!
Håper fleire vil prøve seg på oppskrifta! Kva pleier du å bruke potetsalat til?

Det er en ting som gjelder når det er snakk om potetsalat –
og det er å lage den heimelaga. Mange trur nok det er vanskelig eller tidskrevande, men det er det absolutt ikkje. Potetene kan kokes kvelden før og halve jobben er gjort!

Potetsalat er en klassiker til grillmaten og passer til både kjøtt og fisk. Det er også en slager på koldtbord, middagstilbehør eller som pålegg.

Ei oppskrift som er sunnere og lettere, men likevell rik på smak –

Potetsalat, 4-5 personer
Ca. 600 g poteter
1 grønt eple
1/2 purreløk eller 3 vårløk
2 ss hakka sylteagurk*
3 reddiker*
3-4 dl kesam/ gresk yoghurt/ rømme/ creme fraiche
2-3 ss majones, kan sløyfes
2-3 ss lake fra sylteagurken*
litt sukrin+, evt. sukker
salt og pepper

Kok potetene møre, avkjøl og fjern skallet. Del i passelige biter. Kutt opp eple, løk, sylteagurk og reddiker og bland godt sammen med potetene.

I en egen bolle mikser du sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir syre eller søtt for riktig avrunding.

Bland potetene inn i dressingen. Sett til avkjøling, gjerne eit par timer før servering. Potetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap.

Tips & alternativer
– Sjølv om man ikkje kjenner smaken av sylteagurken er det ikkje alle som vil bruke det. Sitronsaft eller limesaft kan da brukes istedenfor, det er viktig med litt syre. Hugs å smake til!

– Bland gjerne inn andre grønnsaker istedenfor/ i tillegg til reddiker. Forskjellige urter eller kvitløk vil også gi ekstra god smak!

– Eg har ikkje laga potetsalaten melkefri. Da må man i tilfelle ha en god erstatter for meieriproduktet. Kanskje en blanding mellom kokosmelk og majones vil bli bra?

Bruk fantastien og spis potetsalaten til meir enn berre grillmaten/middagen!
Det er nydelig som en del av pålegget på knekkebrød, i lomper, på scones eller brødskiva sammen med skinke, spekeskinke, røykt laks eller anna pålegg. Lag wraps med lomper eller tortillalefser, pakk inn i folie og ta med som lunsj. Saftig og godt!

Eller lag en smakfull lunsjtallerken med litt kjøtt og ekstra grønt. Bruk det du har i kjøleskapet, restemat er supert!

Håper fleire vil prøve seg på oppskrifta!
Kva pleier du å bruke potetsalat til?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg