Linda Stuhaug

Annonse

10. juli 2015

Superscones med chia og hamp

Superscones med chia og hamp
God fredag godtfolk!
Eg er en person som aller helst vil lage alt fra bunnen av. Ikkje berre fordi det generelt er eit sunnare og bedre alternativ uten unødvendige mengder salt, sukker og tilsetningstoffer – men også fordi eg elsker å lage mat, eksprimentere og legge lidenskap og glede i det som blir servert. Det meste smaker også bedre heimelaga!
Innimellom tyr eg til enklere løsninger, og da er det heilt topp at det finnes supersunne og kanongode alternativer. Brødmiksene til funksjonell mat har lenge våre en favoritt, men no har eg også prøvd den nye varianten med chia og hamp. Eg skal innrømme eg var litt skeptisk da eg ikkje er så fan av hampsmak, men det var ingen grunn til!
Innlegget inneholder annonselenker.
Brødmiksen er ganske grov med en haug av sunne ingredienser som gjer brødet rikt på fiber, protein, omega 3 og kalsium. Forskjellen på denne og den forrige varianten eg har snakka så varmt om (denne med gresskarkjerner og solsikkefrø) er at denne er tilsatt chiafrø og hampprotein – to superingredienser som gjer resultatet enda meir næringsrikt. Man smaker verken chiafrøene eller hampen.
Heilt fri for egg, melk, gluten, gjær og soya. En brødskive inneholder kun 1,5 g karbohydrat. For godt til å vere sant (sunt?). Neida!
Denne brødmiksen kan du kjøpe her og man bruker den som basis for å lage brød, scones, rundstykker, hamburgerbrød, pølsebrød, focaccia og lignande. Man tilsetter kun 3 dl vatn, lar røra svelle og deretter former man det man ønsker og steiker på 200 grader.
Eg lager som regel scones / flate rundstykker av brødmiksene. Etter 25-30 minutter i ovnen er dei då klare! Deretter fryser eg ned og tar opp en og en etter behov. Like gode med salt som søtt pålegg, eller tilbehør til suppa eller salaten.
Veldig smakfulle og fantastisk gode. Grove, mektige, tyggemotstand og ingredienser som kroppen elska. Anbefales!
Her ser du en oversikt over dei andre ferdigmiksene til funksjonellmat fra x-life.no
? Lavkarbobrød solsikkekjerner og gresskarkjerner – nesten samme som dagens tips. ? Brødmiks sesam og havre – gir fint brød uten frø og kjerner. ? Kakemiks nøytral – gir sunn kake av eget ønske, da man miksen er nøytral og man tilsetter det ekstra sjølv. Uten sukker, gluten og melk. ? Ostekake – mix som gir smakfull ostekake uten sukker og gluten. ? Sunnere sjokoladekake – sukkerfri , saftig sjokoladekake. ? Cake in a cup – tilsett vatn, sett i mikroen og du har sunn sjokoladekake eller sjokoladefondant på 2 minutter!
Har du spørsmål om miksene, andre produkter, tips eller kva som helst er det berre å spørre i kommentarfeltet 🙂
Løftesko fra reebok / treningstights fra Skins / topp fra Under Armous (23% avslag no!) / sports-bh fra Casall.
Fredagsøkta er i boks og eg reiser vidare på festival i helga! God helg alle sammen 🙂

God fredag godtfolk!

Eg er en person som aller helst vil lage alt fra bunnen av. Ikkje berre fordi det generelt er eit sunnare og bedre alternativ uten unødvendige mengder salt, sukker og tilsetningstoffer – men også fordi eg elsker å lage mat, eksprimentere og legge lidenskap og glede i det som blir servert. Det meste smaker også bedre heimelaga!

Innimellom tyr eg til enklere løsninger, og da er det heilt topp at det finnes supersunne og kanongode alternativer. Brødmiksene til funksjonell mat har lenge våre en favoritt, men no har eg også prøvd den nye varianten med chia og hamp. Eg skal innrømme eg var litt skeptisk da eg ikkje er så fan av hampsmak, men det var ingen grunn til!


Innlegget inneholder annonselenker.

Brødmiksen er ganske grov med en haug av sunne ingredienser som gjer brødet rikt på fiber, protein, omega 3 og kalsium. Forskjellen på denne og den forrige varianten eg har snakka så varmt om ( denne med gresskarkjerner og solsikkefrø) er at denne er tilsatt chiafrø og hampprotein – to superingredienser som gjer resultatet enda meir næringsrikt. Man smaker verken chiafrøene eller hampen.

Heilt fri for egg, melk, gluten, gjær og soya. En brødskive inneholder kun 1,5 g karbohydrat. For godt til å vere sant (sunt?). Neida!

Denne brødmiksen kan du kjøpe her og man bruker den som basis for å lage brød, scones, rundstykker, hamburgerbrød, pølsebrød, focaccia og lignande. Man tilsetter kun 3 dl vatn, lar røra svelle og deretter former man det man ønsker og steiker på 200 grader.

Eg lager som regel scones / flate rundstykker av brødmiksene. Etter 25-30 minutter i ovnen er dei då klare! Deretter fryser eg ned og tar opp en og en etter behov. Like gode med salt som søtt pålegg, eller tilbehør til suppa eller salaten.

Veldig smakfulle og fantastisk gode. Grove, mektige, tyggemotstand og ingredienser som kroppen elska. Anbefales!

Her ser du en oversikt over dei andre ferdigmiksene til funksjonellmat fra x-life.no

? Lavkarbobrød solsikkekjerner og gresskarkjerner – nesten samme som dagens tips.
? Brødmiks sesam og havre – gir fint brød uten frø og kjerner.
? Kakemiks nøytral – gir sunn kake av eget ønske, da man miksen er nøytral og man tilsetter det ekstra sjølv. Uten sukker, gluten og melk.
? Ostekake – mix som gir smakfull ostekake uten sukker og gluten.
? Sunnere sjokoladekake – sukkerfri , saftig sjokoladekake.
? Cake in a cup – tilsett vatn, sett i mikroen og du har sunn sjokoladekake eller sjokoladefondant på 2 minutter!

Har du spørsmål om miksene, andre produkter, tips eller kva som helst er det berre å spørre i kommentarfeltet 🙂


Løftesko fra reebok / treningstights fra Skins / topp fra Under Armous (23% avslag no!) / sports-bh fra Casall.

Fredagsøkta er i boks og eg reiser vidare på festival i helga! God helg alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg