Linda Stuhaug

Annonse

13. juli 2015

Rødbetsalat med feta og ruccola + sukkerfri jordbærsorbêt

Rødbetsalat med feta og ruccola + sukkerfri jordbærsorbêt
Kjøttfri mandag og en smakfull og spennande rødbetsalat på menyen!
Denne kan fint nytes som en lunsjsalat for fleire personer, men er også god som tilbehør til middagen eller grillmaten. Veldig enkel med få ingredienser, men kan fint justeres og varieres etter smak & behag!
Rødbetsalat med feta og ruccola, 3-4 personer 3 rødbeter 150 g fetaost 3-4 never ruccola 30 g rista pinjekjerner
Kok eller damp rødbetene møre, avkjøl. Fjern skallet og del i passelige biter. Bland inn ruccola, smuldra fetaost og dryss over pinjekjerner på toppen.
Vinaigrette 2 ss olje 2 ss balsamico 1 ss sitronsaft 1/3 ts sukrin+ salt og pepper
Bland sammen ingrediensene, juster og smak til om nødvendig. Ha over rødbetsalaten rett før servering.
Forrige mandag delte eg smakfull sommersalat om du heller vil prøve deg på den! Brukt både rødbeter, fetaost og ruccola i denne også, men har det lille ekstra som gjer den ekstra sommerlig og frisk.
God lunsj eller god middag!
Til slutt eit svært raskt og enkelt desserttips til dere. Dei norske jordbærene må selfølgelig utnyttes for fullt når vi først har fått dei, og dei smaker nydelig i min standard sorbêt eg har delt oppskirft på i mange varianter før. Denne gangen med jordbær og touch av lime –
Sukkerfri jordbærsorbêt, 1 porsjon 130 g gresk yoghurt, kesam eller kokosmelk 150 g frosne, norske jordbær Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis pressa limesaft, valgfritt
Miks sammen bær og yoghurt/kokosmelk til en klumpfri sorbêt med en stavmikser, blender eller foodprosessor, smak til med søtning og eventuelt limesaft. Server straks med den toppingen du ønsker. En perfekt kvardagsdessert som kan varieres med andre typer frukt og bær også!
Ha en fin start på dne nye veka alle sammen 🙂

Kjøttfri mandag og en smakfull og spennande rødbetsalat på menyen!

Denne kan fint nytes som en lunsjsalat for fleire personer, men er også god som tilbehør til middagen eller grillmaten. Veldig enkel med få ingredienser, men kan fint justeres og varieres etter smak & behag!

Rødbetsalat med feta og ruccola, 3-4 personer
3 rødbeter
150 g fetaost
3-4 never ruccola
30 g rista pinjekjerner

Kok eller damp rødbetene møre, avkjøl. Fjern skallet og del i passelige biter. Bland inn ruccola, smuldra fetaost og dryss over pinjekjerner på toppen.

Vinaigrette
2 ss olje
2 ss balsamico
1 ss sitronsaft
1/3 ts sukrin+
salt og pepper

Bland sammen ingrediensene, juster og smak til om nødvendig. Ha over rødbetsalaten rett før servering.

Forrige mandag delte eg smakfull sommersalat om du heller vil prøve deg på den! Brukt både rødbeter, fetaost og ruccola i denne også, men har det lille ekstra som gjer den ekstra sommerlig og frisk.

God lunsj eller god middag!

Til slutt eit svært raskt og enkelt desserttips til dere. Dei norske jordbærene må selfølgelig utnyttes for fullt når vi først har fått dei, og dei smaker nydelig i min standard sorbêt eg har delt oppskirft på i mange varianter før. Denne gangen med jordbær og touch av lime –

Sukkerfri jordbærsorbêt, 1 porsjon
130 g gresk yoghurt, kesam eller kokosmelk
150 g frosne, norske jordbær
Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis
pressa limesaft, valgfritt

Miks sammen bær og yoghurt/kokosmelk til en klumpfri sorbêt med en stavmikser, blender eller foodprosessor, smak til med søtning og eventuelt limesaft. Server straks med den toppingen du ønsker. En perfekt kvardagsdessert som kan varieres med andre typer frukt og bær også!

Ha en fin start på dne nye veka alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg